Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Σας καλούμε στην ενημερωτική συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «ΒΟΝΙΤΣΑ»

Ενημερωτική συνάντηση
Ξενοδοχείο ΒΟΝΙΤΣΑ, 12/9/2013, Πέμπτη 8.30 μμ.

Σας καλούμε στην ενημερωτική συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «ΒΟΝΙΤΣΑ» την Πέμπτη 12/9/2013 και ώρα 8.30 μμ.
Θα μιλήσει ο Κος Νικόλας Βερνίκος και Κα Σοφία Δασκαλοπούλου, με θέμα «τα Νοτάρια της Βόνιτσας». Κατόπιν θα ακολουθήσει συζήτηση, και απαντήσεις σε ερωτήσεις που τυχόν θα κατατεθούν.

Τα Νοτάρια της Βόνιτσας θα αποτελέσουν ένα έργο των 11 τόμων, στηρίζονται σε συμβόλαια ενετικής περιόδου και στα πρώτα χρόνια μετά την πτώση της Γαληνότατης Δημοκρατίας της Βενετίας. Μέσα από τα κείμενα των συμβολαίων αναδεικνύεται η κοινωνική ζωή, τα έθιμα και η ιστορία της ευρύτερης περιοχής.
Τον Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος (560 σελίδες) με την χρηματοδότηση από της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ και σήμερα είναι έτοιμος για εκτύπωση ο δεύτερος τόμος (810 σελίδες), με χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από την διάθεση του πρώτου τόμου. Το υλικό του τρίτου τόμου είναι στο στάδιο της επεξεργασίας. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ενεργεί την φωτογράφιση των συμβολαίων της αντίστοιχης περιόδου, που κατόπιν θα επεξεργαστούν από τον Κο Νικόλα  Βερνίκο και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του τέταρτου τόμου.


Ο Νικόλας Βερνίκος είναι καθηγητής ανθρώπινης οικολογίας στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Παρίσι 8 (Vincennes), Δημοκρίτειο Θράκης, Schiller College και Freie Universitaer του Βερολίνου. Ως διεθνής δημόσιος υπάλληλος έχει υπηρετήσει στην Unesco. Είναι διαβίου μέλος της American Anthropological Association (AAA).
Η Σοφία Δασκαλοπούλου είναι κοινωνική ανθρωπολόγος, καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διδάξει στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στα πανεπιστήμια Δημοκρίτειο Θράκης και Freie Universitaer του Βερολίνου. Ιδρυτικό μέλος και πρώτη πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Ανθρωπολόγων, είναι μέλος της διεθνούς Ένωσης Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών (IUAES) και της ΑΑΑ.

Η συμμετοχή σας στην συζήτηση είναι απαραίτητη. Μέσα από ερωτήσεις που θα υποβληθούν (όπως τυχαία έγινε το βράδυ μετά τον  εσπερινό στην Παναγία της Ρόμβης) θα δοθούν καλύτεροι προσανατολισμοί και διευκρινήσεις στο σημαντικό αυτό συγγραφικό έργο.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger