Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Χρεώστε τους (προσωπικά) τη ζημιά!


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΥΝΕΒΗ σε ελληνικό λύκειο του Ντύσελντροφ. «Άγνωστοι» μπήκαν στα γραφεία τα’ καναν λίμπα και εξαφανίστηκαν. Εξαφάνισαν και απουσιολόγια, αχρήστεψαν το φωτοτυπικό (με καφέ…). Ήξερε (τους δράστες-μαθητές) ο σύλλογος, αλλά…”δεν καλούμε την αστυνομία, δεν πάμε τα παιδιά μας στα δικαστήρια”. Έρανο οι γονείς
(μετανάστες στη Γερμανία για μια καλύτερη ζωή), ξανά φωτοτυπικά κλπ απ’ το υστέρημά τους κι όλα πήγαν μια…χαρά.
ΣΥΝΕΒΗ το ίδιο σε ελληνικό σχολείο (υπό γερμανική διεύθυνση). Κατέφθασε η Αστυνομία, επεσήμανε τους δράστες, κατέγραψε τη ζημιά και χρέωσε τους γονείς.
-Εμείς, φτωχοί μετανάστες…πώς θα τα πληρώσουμε;
-Καμιά έγνοια. Θα τα ξοφλήσετε με δόσεις(!).
Διαλέγεις (πρακτική) και παίρνεις.
ΚΙ ερχόμαστε στη μητέρα-Ελλάδα των απεργιών και των καταλήψεων. Με τους (μεγαλο)συνδικαλιστές των «αγώνων» να κατεβάζουν διακόπτες (ΔΕΗ) και να μας χρεώνουν τη ζημιά. Να μην πληρώνουν δεκάρα οι ίδιοι ως ηθικοί (και φυσικοί) αυτουργοί, να μη τους χρεώνει δραχμή η Πολιτεία και η…δημοτικότητά τους να…ανεβαίνει. Έτσι το «πιάσαμε» περί δημοκρατίας δημοκρατία, κι ύστερα…δανεικά!
ΝΑ ‘ρθουμε στα πιο φρέσκα και…εκπαιδευτικά. Σε πανεπιστημιακούς λειτουργούς που συμπαρίστανται στους διοικητικούς. Καλά κάνουν από άποψη αλληλεγγύης, ωστόσο, τα πανεπιστήμια κλειστά! Το αποφάσισαν οι πρυτάνεις, το δέχτηκε η κοινότητα και ο «αγώνας συνεχίζεται». Τι κι αν δεν είδαμε κανέναν αγώνα πανεπιστημιακών για το μορφωτικό επίπεδο φοιτητών με τα 2/άρια και 3/άρια στις εισαγωγικές, διαμαρτυρία για καταχραστές (πετρέλαιο), αξίωση για εκκαθάριση των χώρων απ’ το χαρτομάνι για κομματική προπαγάνδα. Αντίθετα, καθηγητές συνεργάστηκαν κομματικά με φοιτητές για όφελος αμοιβαίο και ανταποδοτικό.
ΤΟ θέμα μας είναι «ποιος πληρώνει». Αλλού, θα χρέωναν τη ζημιά (των κλειστών πανεπιστημίων) στους ίδιους. Εδώ δεν τρέχει τίποτα- έτσι μας έμαθαν και μάθαμε. Να πληρώνει το κοινωνικό σύνολο (φορολογούμενοι) για πρωτοβουλίες και «έργα» που αναδεικνύουν ήρωες (τους δράστες) και τους χρωστάμε αντί να μας χρωστούν.

ΑΝ κάποτε μάθουμε να χρεώνουμε τη ζημιά στους πραγματικούς φταίχτες «αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», κάτι θα’ χει ξεκινήσει. Ωστόσο, για  ν’ αλλάξεις ρότα (αφού αλλάξεις νοοτροπία) και να μη ζητάς…δανεικά, θέλει δουλειά πολλή.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger