Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Θρησκευτική κατάνυξη με, παρ’ ολίγον, «θερμό επεισόδιο»

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Νυδρί της Λευκάδας






Της ΕΥΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗ-ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ


Η Μεγαλόχαρη, Υπερευλογημένη, Δέσποινα των πιστών γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νυδρί της Λευκάδας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και πλήθους κόσμου που πήγε να προσευχηθεί και να προσκυνήσει τη Χάρη της.

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, παραμονή του εορτασμού της Παναγίας, από τους εκατοντάδες πιστούς που περίμεναν με θρησκευτική ευλάβεια στον αύλειο χώρο της εκκλησίας προκειμένου να καταφέρουν να ανάψουν ένα κερί, να παρακολουθήσουν τον Εσπερινό και την τελεσθείσα αρτοκλασία και, στη συνέχεια, να ακολουθήσουν την Λιτάνευση της εικόνας της Μεγαλόχαρης, που έγινε υπό τους ήχους της φιλαρμονικής, στους κεντρικούς δρόμους και την παραλία του Νυδριού.
Επηρεασμένος από την κατανυκτική ατμόσφαιρα, αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη να βιώσει την επαφή με τα Θεία, ήταν επίσης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του οποίου τελέσθηκε επίσημη δοξολογία, σήμερα Πέμπτη 15 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της στο Νυδρί της Λευκάδας.
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέδωσε τιμές άγημα του στρατού που ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο και ακολούθως τον υποδέχθηκε, στην είσοδο του Ναού, ο Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλος, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας. Την επίσημη δοξολογία παρακολούθησαν ο βουλευτής κ. Θεόδωρος Σολδάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερύκιος, οι Δήμαρχοι Λευκάδας και Μεγανησίου κ. κ. Αραβανής και Ζαβιτσάνος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, στρατιωτικές αρχές και πολλοί πιστοί.
Με απλότητα, αλλά έντονα φορτισμένος συναισθηματικά, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας προέβη, μετά το πέρας της δοξολογίας, στην ακόλουθη δήλωση:
«Χρόνια Πολλά σε όλους μας. Είναι μια μεγάλη μέρα, μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία. Ελπίζω και εύχομαι να είναι και η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη που, δυστυχώς, για αρκετό χρόνο βαστάζει»


Η εκπαιδευτικός, το «επεισόδιο» και η αναταραχή 


Μεγάλη όμως ήταν η αναταραχή που δημιουργήθηκε ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα πριν την είσοδο του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Νυδρί, όταν μία εκπαιδευτικός προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να πλησιάσει τον κ. Παπούλια, φωνάζοντας ότι ήθελε απλά να του δώσει ένα χαρτί-υπόμνημα. Οι άνθρωποι της φρουράς του Προέδρου και οι παρόντες αστυνομικοί κινήθηκαν αστραπιαία απομακρύνοντας την εκπαιδευτικό και οδηγώντας την σε ένα από τα περιπολικά που βρίσκονταν λίγο πιο πέρα από την εκκλησία. Μετά από τις εξηγήσεις της - και την παρέμβαση του κ. Παπούλια, ο οποίος ζήτησε να μην οδηγηθεί στο αυτόφωρο - το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν
Σε δηλώσεις της πάντως στην εφημερίδα LEFKASNEWS η «πρωταγωνίστρια» του επεισοδίου ανάφερε τα εξής:

«Είμαι εκπαιδευτικός, κάνω το μάθημα της τεχνολογίας σε γυμνάσιο και ήρθα να δώσω ένα χαρτί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γράφοντάς του ότι δεν πρέπει να κάνει κάθετες περικοπές στην παιδεία. Κόβοντας τα μαθήματα της μουσικής, των καλλιτεχνικών και της τεχνολογίας σταματά τη δημιουργική σκέψη και τον πολιτισμό της νέας γενιάς. Αυτά και τίποτα άλλο. Δεν ήθελα ούτε να τον βρίσω, ούτε να τον θίξω, ούτε τίποτα άλλο. Απλώς δεν ήξερα το πρωτόκολλο ποιο είναι. Τελικά δεν με άφησαν να το δώσω. Το πήρε όμως ο υπασπιστής του και είπε ότι θα του το δώσει». 


 1  \FOTO APO EUROKINISSI
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger