Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ NΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ<< Συνεχίζεται η υπερχρέωση από την βιομηχανία των τηλεφωνικών ραντεβού,  τώρα και στην Λευκάδα ! … >>

Τέλος στα τηλεφωνικά ραντεβού στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Λευκάδας (Μικροβιολογικό Εργαστήρια  κλπ) μέσω του Γραφείου Υποδοχής Εξωτερικών Ασθενών του Γ.Ν.Λ. 
Η απόφαση αυτή έχει ληφθεί εδώ και 3 μήνες περίπου από το Δ.Σ του Νοσοκομείου και πλέον
όλοι θα χρεώνονται 0, 78 ευρώ το λεπτό για να κλείσουν ραντεβού για εξωτερικές εξετάσεις στο 1540. Φυσικά το μέτρο έχει κερδοσκοπική λογική και αφήνει ακάλυπτους τους ηλικιωμένους που πρέπει όχι μόνο να χρεώνονται στην πενιχρή σύνταξή τους αλλά  αντιμετωπίζονται και απρόσωπα .
Σχεδόν μια δεκαετία κλείνει από τη δημιουργία του τηλεφωνικού αριθμού 1535 με αστική χρέωση για τηλεφωνικά ραντεβού σε νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες περίθαλψης. Στο διάστημα αυτό μόλις το 1/3 των κρατικών νοσοκομείων έχει ενταχθεί σε αυτό, ενώ τους τελευταίους μήνες, μαζί με την περικοπή πολλών και κρίσιμων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, ανθεί μια άλλη βιομηχανία, αυτή των εταιρειών για τα τηλεφωνικά ραντεβού. Κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνουν τώρα, ύστερα από τις αντιδράσεις, ότι είναι δύσκολη η απεμπλοκή όσων νοσοκομείων υπέγραψαν σχετικά συμβόλαια, εξ’ αιτίας ποινικών ρητρών που προβλέπονται σε αυτά. Και υπόσχονται να επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε όλα τα κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα να ενταχθούν εντός τριετίας στο "σύστημα 1535"! 
Μόνο που επιβάλλεται να αποδοθούν ευθύνες για την πολύχρονη καθυστέρηση, ενώ ταυτόχρονα η νέα παράταση σημαίνει επιπλέον χρέωση των ασθενών με το κόστος των τηλεφωνημάτων, που αποτελεί καθαρό κέρδος για τις εταιρείες. 
Μαρία Σούμπαση                                                                    Μιχάλης Μαραγκάκης
Υπεύθυνη Θεμάτων Υγείας Οικολόγων Πράσινων                                              ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Μέλος της ΠΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger