Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Λευκάδα και Μεγανήσι «χάνουν το τρένο» του ποιοτικού τουρισμού..

Σε Μεγανήσι και Λευκάδα καταγράφονται ήδη μεγάλες απώλειες.
Το Σεπτέμβριο έρχεται και η επιβεβαίωση.
Μεγάλη η ευθύνη όλων όσων το προηγούμενο διάστημα παρουσίαζαν ως επιτυχία την αποτυχία τους να σταθούν επάξια με άλλους ανταγωνιστές στις  σημαντικές τουριστικές αγορές της Αγγλίας, Γερμανίας και  των Σκανδιναβικών χωρών.

Ήδη τόσο στη Λευκάδα, όσο και στο Μεγανήσι καταγράφονται τεράστιες απώλειες σε τζίρους και εισοδήματα, λόγω της προσέλκυσης χαμηλού οικονομικού επιπέδου τουριστών από τις  χώρες του λεγόμενου πρώην ανατολικού μπλοκ,  αλλά και χαμηλής ποιότητας Άγγλων τουριστών. Οι Γερμανοί είναι εξαφανισμένοι και μόλις μία εταιρεία από τις Σκανδιναβικές χώρες δραστηριοποιείται σε όλο το νησί της Λευκάδας.
Για το Μεγανήσι, η πτώχευση πέρυσι μεγάλης αγγλικής εταιρείας που δραστηριοποιούταν στο χώρο της ενοικίασης πολυτελών εξοχικών κατοικιών, έχει ανατρέψει τα δεδομένα επί τα χείρω κι έχει τορπιλίσει την ποιοτική ανάπτυξη και την μελλοντική τουριστική αύξουσα  πορεία του νησιού, τουλάχιστον όσον αφορά την προσέλκυση υψηλού εισοδήματος τουριστών.
Η «Νυδριοποίηση» του Βαθιού, η  έλλειψη ιατρών, η αδυναμία από πλευράς δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υποδομών και διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων του νησιού, η έλλειψη έστω και ελικοδρομίου (συζητήθηκε κάτι στη 10η συνεδρίαση του Δ.Σ.), όπως και η συνολική εικόνα περιφερειακά στο νησί, λειτουργούν ανασταλτικά ως προς τη βελτίωση της πώλησης του τουριστικού προϊόντος και το «συγκριτικό πλεονέκτημα» χάνεται στην ανικανότητα διαχείρισής του από τον ίδιο τον δήμο.
Κι επειδή προσπαθούμε ν’ αποδίδουμε τα «του Καίσαρος τω Καίσαρι», δυστυχώς το ζήτημα ξεκινάει κι από τη Λευκάδα που πανηγυρίζει βουλιάζοντας σε πολύ κακές επιλογές τόσο των αιρετών της, όσο και θεσμικών παραγόντων που δε χάνουν ευκαιρία να προβάλλουν την ανικανότητά τους να προσελκύσουν παραδοσιακά καλούς τουρίστες από Αγγλία, Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες.
Το Άκτιο αποτελεί διαπιστωμένα ένα από τα ακριβότερα  αεροδρόμια της χώρας, στον δίαυλο συνεχίζουν οι προσαράξεις σκαφών, η πόλη της Λευκάδας δεν αποτελεί και κόσμημα όπως παρουσιάζεται και το νοσοκομείο της παραπαίει μαζί με άλλα περιφερειακά νοσοκομεία.
Δεν έχουμε καμιά διάθεση ν’ αντιπολιτευτούμε κανέναν, αλλά όταν το Σεπτέμβριο αντί για έσοδα θα κινδυνεύουμε να μαζεύουμε λουκέτα από τις επιχειρήσεις, τότε  να δούμε ποιος θα μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του


πηγη
http://meganisinews.eu

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger