Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Συνέντευξη στα πλαίσια των επερχόμενων εκλογών μας παραχώρησε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας κος Τσώκος Χρήστος


            Θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια για τις επερχόμενες εκλογές, πότε θα γίνουν, ποιοι συμμετέχουν σε αυτές και το συνδυασμό σας.

            Οι εκλογές θα γίνουν από ότι ξέρετε στις 10 Ιουλίου και ώρα 19:00. Στις εκλογές συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι των σωματείων, γιατί είναι εκλογές οι οποίες θα αναδείξουν και το διοικητικό συμβούλιο. Εγώ κατεβαίνω σαν αρχηγός ψηφοδελτίου, βέβαια δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο. Ήμουνα στην ΕΠΣ Π-Λ σαν αντιπολίτευση βέβαια, έχω την εμπειρία της διοίκησης, έχω περάσει από όλες τις βαθμίδες, είμαι συνταξιούχος καθηγητής Φυσικής Αγωγής, έχω περάσει διαιτητής, έχω περάσει παράγοντας πρόεδρος του ΠΑΣ Πρέβεζα, έχω περάσει και προπονητής. Επιπλέον θέλω να σας αναφέρω ότι εγώ έζησα στη Λευκάδα μέχρι 16 χρονών, εκεί μεγάλωσα και πιστεύω ότι θα το λάβει υπόψη του ο Λευκαδίτικος λαός, έχω την ευαισθησία τα σωματεία της Λευκάδας να τα αγαπάω και να τα στηρίζω. Βέβαια στήριξη τη φυσιολογική. Αυτή που πρέπει χωρίς να κάνουμε παρατυπίες. Υπήρξα και προπονητής στους Σφακιώτες για δύο τρία χρόνια, με μια πολύ καλή ομάδα τότε. Για το συνδυασμό μας από τη Λευκάδα έχω διαλέξει δύο παιδιά τα οποία έχω συνεργαστεί. Είναι ο Σολδάτος Στάθης από το Σύβρο με τον οποίο είχαμε προσφύγει τότε δικαστικώς στην τωρινή ΕΠΣ για να την ανατρέψουμε για κάποια πράγματα τα οποία έγιναν με το μόνο που καταφέραμε είναι να ξαναγίνουν εκλογές. Είναι και ο Γληγόρης Νίκος ο οποίος είναι στο διοικητικό συμβούλιο στους Σφακιώτες, είναι η ψυχή των Σφακιωτών. Στο υπόλοιπο ψηφοδέλτιο είναι ο Μάρης Αλέκος διευθυντής στη ΔΕΗ Πρέβεζας, ο Χατζηστεφάνου Λάκης συνταξιούχος του τμήματος εμπορίου, ο πρώην Δήμαρχος Λούρου και παλιός παίκτης του ΠΑΣ Πρέβεζας ο Τιρέκογλου, ο Ροντογιάννης Γιώργος γυμναστής από τη Φιλιππιάδα, και ο Γιούρκας Γιάννης από την ομάδα της Λούτσας. Αυτός είναι ο συνδυασμός μας, 8 άτομα έχουμε.
            Κύριε Τσώκο ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε και ποιο το συνολικό σας πρόγραμμα για την ένωση και το ποδόσφαιρο.
            Πρωταρχικός στόχος είναι να οργανώσουμε την ΕΠΣ. Διότι είναι γεγονός ότι η ΕΠΣ όλα αυτά τα χρόνια είχε έρθει πολύ πίσω σε σχέση με άλλες ενώσεις. Δηλαδή. Μηχανοργάνωση ένα site το οποίο θα αναφέρει τα πάντα τα οποία έχουν σχέση με το αγωνιστικό τμήμα της ΕΠΣ, π.χ. τιμωρίες, βαθμολογίες, παιχνίδια. Δηλαδή θα μπαίνεις στο site της ΕΠΣ και θα βλέπεις όλο το πρόγραμμα, θα βλέπεις κανονισμούς γιατί ακόμη και ορισμένοι παράγοντες δεν ξέρουν τους κανονισμούς. Μετά θα κοιτάξουμε να βοηθήσουμε γιατί κάποιοι είπαν ότι θέλουν να ανοίξουν γραφείο ΕΠΣ στη Λευκάδα. Μετά από ερώτηση μου στην ΕΠΟ για ένα τέτοιο ενδεχόμενο η απάντηση ήταν ότι αυτό απαγορεύεται. Απλώς μπορούμε να εξυπηρετήσουμε με τους ανθρώπους μας που έχουμε στο ψηφοδέλτιο και εφόσον εκλεγούνε, να εξυπηρετήσουμε τα σωματεία να μην πηγαινοέρχονται κάθε μέρα, να βρούμε κάποια λύση ούτως ώστε να μην ξοδεύουν χρήματα και πηγαινοέρχονται Λευκάδα – Πρέβεζα. Θα κοιτάξουμε να βοηθήσουμε να ελαττωθούν τα έξοδα για τις ομάδες. Για παράδειγμα θα έρθουμε σε μια συζήτηση με τους διαιτητές αν μπορούμε να μειώσουμε τα εξοδολόγια ή να βρούμε κάποιους πόρους εμείς σαν ΕΠΣ και να τσοντάρουμε στα έξοδα τουλάχιστον της Β κατηγορίας. Άλλες προτεραιότητες είναι φτιάξουμε κάποια γήπεδα είτε στην Πρέβεζα είτε στη Λευκάδα. Γιατί όπως ξέρετε στο γήπεδο των Σφακιωτών παίζουνε 7 ομάδες. Πρέπει να το δούμε με τους Δήμους αυτό να έχουν και αυτοί καλή θέληση και να τους πιέσουμε κι εμείς. Σαν αντιπολίτευση κάναμε μια επαφή με τον Δήμαρχο Πρέβεζας ο οποίος μας υποσχέθηκε να φτιάξει το γήπεδο του Αγίου Θωμά. Το ίδιο πιστεύω να κάνω και με τον Δήμαρχο Λευκάδας μήπως μπορέσουμε και φτιάξουμε κάποιο γήπεδο εκεί, των Τσουκαλάδων ή κάποιο άλλο ώστε να εξυπηρετούνται και κάποια σωματεία από τη Λευκάδα. Αν και από ότι μου είπε ο Δήμαρχος Λευκάδος ότι έδωσε χρήματα κι έφτιαξε το γήπεδο Λευκάδας διάφορες εργασίες, έπεσαν 200.000 ευρώ στο γήπεδο.
            Το ποδόσφαιρο τόσο σε επαγγελματικό όσο και ερασιτεχνικό επίπεδο μαστίζεται από διάφορες καταστάσεις που δεν το τιμούν, είναι γνωστό σε όλους. Πως μπορεί μια ένωση και στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΕΠΣ Π – Λ να κάνει κάποιες ενέργειες ώστε να συμβάλλει θετικά στη βελτίωση του.
            Κοιτάξτε το μόνο που μπορούμε να παρέμβουμε, γιατί δεν  μπορούμε να παρέμβουμε στους παράγοντες, αφού βέβαια συμφωνήσουν και τα σωματεία να κάνουμε play out. Δηλαδή αυτός που έχει βγει τελευταίος να μην αρχίζει και δίνει παιχνίδια στους άλλους. Όταν θα υπάρχουν play out θα δώσει μπαράζ και υπάρχει περίπτωση να σωθεί. Οπότε το ενδιαφέρον του παραμένει αμείωτο και δεν είναι αδιάφορος σε παιχνίδια. Για play off είναι λίγο παράδοξο γιατί αν μια ομάδα στο τέλος βγει πρώτη με διαφορά στη βαθμολογία 5 με 6 βαθμούς ή και παραπάνω δεν μπορείς να την υποβάλλεις σε play off για να ξαναβγεί πρώτη γιατί ακυρώνεις την προσπάθειά της σε όλο το πρωτάθλημα. Εγώ επικεντρώνομαι στα play out. Όλα αυτά βέβαι θα περάσουν όπως είπα μέσα από συμβούλιο και θα δούμε πως θα τα βελτιώσουμε.
            Προβλήματα που υπάρχουν και χρήζουν λύσεις όπως υποδομές, ιατρική κάλυψη αθλητών και διάφορα άλλα.
            Αυτό είναι απαραίτητο. Πρέπει οι παράγοντες κι εμείς να φροντίσουμε να έχουμε ιατρική κάλυψη τουλάχιστον στους αγώνες για να μην θρηνήσουμε παιδιά. Βέβαια δεν βρίσκεις εύκολα γιατρούς το ξέρετε. Θα το προσπαθήσουμε όμως. Ένα δεύτερο που θέλουμε να κάνουμε είναι με τη συμβολή της ΕΠΣ να βρούμε φυσιοθεραπευτές, έναν στην Πρέβεζα έναν στη Λευκάδα να μπορούν οι τραυματισμένοι αθλητές να περνάνε από τον φυσιοθεραπευτή της ΕΠΣ ούτως ώστε να μην επιβαρύνονται τα σωματεία. Και ένα τρίτο πάλι αλλά εξίσου σημαντικό είναι να μπορέσουμε να ασφαλίσουμε τους παίκτες. Να βρούμε μια ασφαλιστική εταιρία για να ασφαλίσουμε όλους τους παίκτες της ΕΠΣ ώστε αν τραυματιστεί κάποιος να μην χάνει το μεροκάματο του. Αυτά τα έχουμε στα υπόψη μας και τα έχουμε στο πρόγραμμά μας.
            Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση την ένωση;
            Κοιτάξτε από όσο ξέρω παίρνει τηλέφωνο ο πρόεδρος ο δικός μας τον πρόεδρο της ΕΠΟ τον Σαρρή και του ζητάει λεφτά για να πληρώσουμε τον υπάλληλο ή να πληρώσουμε τη ΔΕΗ. Κάπως έτσι γίνεται. Οι καλές εποχές έχουν περάσει. Βέβαια από ενάμιση εκατομμύριο που ήταν να πάρει η ΕΠΟ πήρε ένα. Αν είμαστε τυχεροί και περάσει η Εθνική στο Μουντιάλ τότε θα πάρει χρήματα και η ΕΠΟ και πιστεύω θα πάρει και η ΕΠΣ.
            Υπάρχει συνεργασία μεταξύ της ΕΠΟ και των ενώσεων ή μόνο όταν έρχεται η ώρα των εκλογών;
            Να μην γελιόμαστε. Η κάθε ΕΠΣ πρέπει να κοιτάζει ποιος είναι ο δυνατός και ποιος ο αδύναμος. Και να πηγαίνει πάντα με το μέρος του δυνατού. Γιατί έτσι θα προωθηθούν οι διαιτητές, γιατί έτσι θα πάρουν τα χρήματά τους, διότι όταν είσαι αντιμέτωπος με αυτόν που εκλέγεται συνήθως είσαι στην απέξω. Δείτε τώρα δύο ΕΠΣ που έκαναν προσφυγές κατά της ΕΠΟ είναι το Ηράκλειο που ο ένας είναι κουμπάρος του Γκαγκάτση και ο άλλος είναι ο Χατζηαποστόλου από την Έδεσσα που είναι και αυτός κολλητός του Γκαγκάτση.
            Υπάρχουν και πολιτικά παιχνίδια που παίζονται;
            Όχι το μόνο που δεν παίζονται είναι πολιτικά παιχνίδια. Αυτοί τα βρίσκουν διαφορετικά δεν ξέρω πως γίνεται αυτό. Ότι ξέρετε εσείς ξέρω κι εγώ. Δεν μπορούμε να μπούμε πιο βαθειά. Εγώ είμαι υπέρ να διορθωθούν αυτές οι καταστάσεις. Από κει και πέρα δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Βέβαια μέσα από γενικές συνελεύσεις σαν προεδρεία θα το προσπαθήσουμε.
            Στο θέμα των διαιτητών τι γίνεται;
            Κοιτάξτε στο θέμα των διαιτητών όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην ΕΠΣ δεν έχω δει να τιμωρείται ένας διαιτητής. Κι εκεί έχω τις ενστάσεις μου και αν εκλεγώ θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Ακόμα και ο επικεφαλής της διαιτησίας. Γιατί πιστεύω οι διαιτητές πρέπει να βάλουμε ένα γυμναστή να πηγαίνουν να προπονούνται στο γήπεδο. Όποιος δεν πηγαίνει δεν θα πρέπει να παίζει, όποιος κάνει λάθη θα πρέπει να μένει έξω για κάμποσες βδομάδες για να καταλαβαίνει ότι έκανε λάθος και όποιος δεν ξέρει να συντάξει φύλλο αγώνα δεν πρέπει να είναι διαιτητής. Αν δεν τον ελέγξεις τον διαιτητή σου λέει πάλι θα παίξω κύριε, δεν τον ενδιαφέρει. Δηλαδή να μας ενδιαφέρει μόνο για τα 30 ευρώ που θα παίρνουμε και για τα 40; Ε όχι. Ο διαιτητής πρέπει να είναι και αθλητής. Δηλαδή να είναι γυμνασμένος. Το θέμα είναι ότι αν ένας διατητής έκανε λάθος ανθρώπινο εγώ το δέχομαι. Από κει και πέρα πρέπει να κοιτάξουμε.
            Υπάρχει μέλλον για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; 
            Πρέπει να καταλάβουν οι παράγοντες ότι δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός. Κάνω πρωταθλητισμό εφόσον υπάρχει υποδομή από πίσω. Δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό με το να αγοράζεις κάθε χρόνο 11 ποδοσφαιριστές και τους φτιάχνεις μία ομάδα. Τον άλλο χρόνο τι θα κάνεις; Εγώ είμαι υπέρ τα παιδιά να κάνουν αθλητισμό για το χωριό τους και ο καλός είναι σίγουρο ότι θα εξελιχθεί και θα πάει σε μεγαλύτερες ομαδες. Πρέπει να έχουμε ΥΠΟΔΟΜΗ.
            Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;
            Να τονίσω ότι το σύστημα για τις εκλογές είναι καλό γιατί δίνεται η ευκαιρία στον παράγοντα να βάλει 11 σταυρούς και να τους βάλει ανεξαρτήτως ψηφοδελτίου. Οπότε από εκεί μπορεί να διαλέξει τους καλύτερους και να φτιάξει ένα καλό σύνολο ώστε να διοικηθεί η ΕΠΣ. Πρώτα πηγαίναμε με διαφορετικά ψηφοδέλτια με αποτέλεσμα οι εκλογές να έχουν κομματικό χαρακτήρα. Η ΕΠΣ Π-Λ διοικείται 30 χρόνια από τα ίδια άτομα. Λογικό είναι να έχει επέλθει κούραση και κορεσμός. Τον πρώην πρόεδρο τον κύριο Τραχανά τον σέβομαι. Είναι τίμιος είναι καλό παιδί έχει δουλέψει για την ΕΠΣ αλλά εντάξει 30 χρόνια έχει υπάρξει και κάποια κούραση. Πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει.



Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger