Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Επιχείρηση της Αστυνομίας Λευκάδος στον Αγ. Νικήτα για την πάταξη του παραεμπορίου.



Της ΕΥΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗ-ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας απέδειξε πως έχει την πολιτική βούληση  και σε συνεργασία με την αστυνομία και το λιμεναρχείο άρχισαν εντατικούς  ελέγχους σε παράνομους εμπόρους που λυμαίνονται το νησί.
 Η εκτεταμένη ανάπτυξη του παραεμπορίου αποτελεί σοβαρότατη απειλή για την οικονομία, την ασφάλεια των καταναλωτών και τις νόμιμες επιχειρήσεις δεδομένου ότι, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, έχει λάβει ουσιαστικά τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος. 
  Η τεράστια αυτή ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί δημιουργώντας πλείστα όσα προβλήματα σε κάθε περιφέρεια της χώρας μας υπάρχει φυσικά και στη Λευκάδα, όπου επίσης έχουν απλωθεί τα πλοκάμια του κυκλώματος της παράνομης διακίνησης εμπορευμάτων προκαλώντας σημαντικές οικονομικές ζημιές στην τοπική οικονομία.

   Μεγάλες είναι οι προσπάθειες που γίνονται καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λευκάδας το οποίο, από την στιγμή που συγκροτήθηκε σε Σώμα, συνεργάζεται άριστα με τις αρμόδιες για την  πάταξη του φαινομένου του παραεμπορίου υπηρεσίες.
   Στόχος του Επιμελητηρίου - και ιδιαίτερα του προέδρου κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση - είναι να σταματήσει επιτέλους η τεράστια οικονομική αφαίμαξη που όλα τα προηγούμενα χρόνια υφίσταντο οι επαγγελματίες της Λευκάδας από τους αμέτρητους πλανόδιους οι οποίοι κατέκλυζαν, τους θερινούς κυρίως μήνες, το νησί πουλώντας ανεξέλεγκτα τα παντός είδους και - συνήθως αμφιβόλου ποιότητας - εμπορεύματά τους.
   Στα πλαίσια της υλοποίησης του στόχου του κ. Σκιαδαρέση και των μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λευκάδας, που απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι διαθέτουν την πολιτική βούληση, ανάγεται και η δεύτερη συντονισμένη προσπάθεια πάταξης του φαινομένου του παραεμπορίου που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή Άγιος Νικήτας, όπου διάφοροι πλανόδιοι είχαν στήσει τους πάγκους τους – και τα πλοκάμια του κυκλώματος της παράνομης διακίνησης εμπορευμάτων - πουλώντας «αφορολόγητα» τα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα τους.




Αθέμιτος ανταγωνισμός και απειλή για την υγεία των καταναλωτών

   Η αθρόα είσοδος οικονομικών μεταναστών τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τους ελλιπείς ελέγχους της αγοράς συνετέλεσαν στην διόγκωση του φαινομένου του παραεμπορίου στη χώρα μας σε σημείο που τίποτα πια δεν φαίνεται αποτελεσματικό να φρενάρει τις λαθραίες πωλήσεις προϊόντων δεδομένου ότι ο ετήσιος τζίρος από την «μαύρη» διακίνηση ρούχων, παπουτσιών, CD, δερμάτινων ειδών, ρολογιών, γυαλιών ηλίου και οράσεως, οικιακών ειδών, πώλησης λογισμικών και γεωργικών προϊόντων, καθώς επίσης και πολλών ακόμα βιομηχανικών προϊόντων ανέρχεται σε
εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
   Δεν είναι όμως μόνο η φοροδιαφυγή, η μη καταβολή τελών και δασμών και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υφίστανται οι νόμιμοι έμποροι αλλά, το κυριότερο, οι κίνδυνοι τους οποίους διατρέχει η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των καταναλωτών από την χρήση ελαττωματικών προϊόντων.
   Σημαντικές εξάλλου είναι οι αρνητικές επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς οι οικονομικές απώλειες από τα λαθραία εισαγόμενα είδη τείνουν να οδηγήσουν σε αφανισμό κλάδους επιχειρήσεων   
   Οι παντός είδους αλλοδαποί αλλά και ημεδαποί που ασκούν παρεμπόριο θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αποδυναμώνουν το νόμιμο, στεγασμένο, υγιές εμπόριο αδιαφορώντας φυσικά τόσο για την ποιοτική κατοχύρωση των εμπορευμάτων, όσο και για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών.
   Αναμφίβολα το παρεμπόριο εξελίσσεται σε μάστιγα αφού οι παράνομοι έμποροι δρουν ανενόχλητοι εδώ και χρόνια, χωρίς να πληρώνουν φόρους, δασμούς, δημοτικά τέλη και ασφαλιστικές εισφορές. Κερδοσκοπούν δε σε βάρος του υγιούς εμπορίου, της τοπικής κοινωνίας, της Ελληνικής κοινωνίας και του ευνομούμενου κράτους γενικότερα.

Το Επιμελητήριο Λευκάδας έχει δρομολογήσει την πάταξη του παραεμπορίου

  Η πάταξη της μάστιγας του παραεμπορίου είναι επομένως θέμα πολιτικής βούλησης. Η συντονισμένη δράση της νέας διοίκησης του επιμελητηρίου Λευκάδας και η άριστη συνεργασία με την αστυνομία και το λιμεναρχείο άρχισαν άλλωστε να επιφέρουν αποτελέσματα.
  Παρά την απουσία της δημοτικής αρχής από το όλο εγχείρημα, οι δεσμεύσεις των αρμοδίων φορέων στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Μάιο στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λευκάδας για την πάταξη του παραεμπορίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Στέφανου Κομνηνού, μετουσιώνονται ήδη σε πράξεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σημαντικό πρόβλημα του παραεμπορίου που μαστίζει το νησί.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση αστραπή στον Αγ. Νικήτα όπου έγινε κατάσχεση των προϊόντων που πωλούσαν παράνομοι πλανόδιοι ημεδαποί έμποροι και επέβαλε μεγάλα πρόστιμα σε αυτούς
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger