Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας με στελέχη του Ε.Κ.Α.Β.



Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Χρήστος- Ηρακλής Σκούρτης, πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, σύσκεψη με τα μέλη του Ε.Κ.Α.Β. κ. Αθανάσιο Κουρή, Υπεύθυνο Τομέα Ε.Κ.Α.Β. Κέρκυρας και την κα. Κατερίνα Χαραλαμπίδου, ιατρό του Ε.Κ.Α.Β στο νησί. Παρόντες ήταν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Κοινωνικής Συνοχής κα Μαρία Καταβάτη και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Νικήτας Καραλής.


Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην σοβαρή έλλειψη προσωπικού, επιστημονικού και διοικητικού καθώς, και στην έλλειψη ασθενοφόρων.

Όσον αφορά το πρώτο, έχει εγκριθεί η πρόσληψη 8 θέσεων μονίμων πληρωμάτων ασθενοφόρων η οποία ωστόσο έχει παγώσει από το Υπουργείο Υγείας. Αντί αυτού, επί της παρούσης, το Ε.Κ.Α.Β πρόκειται να στελεχωθεί με οκτώ συμβασιούχους. Λόγω των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν στο νησί εν όψει θερινής περιόδου έχουν διατεθεί από το Ε.Κ.Α.Β. Ιωαννίνων και Πατρών άτομα για να συνδράμουν στο έργο αυτό. Τέλος, την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να προσληφθεί και ένας επίκουρος γιατρός. Ο κ. Σκούρτης δήλωσε: «Το θέμα έλλειψης προσωπικού είναι σοβαρό. Η ανάγκη παρουσίας γιατρού στο Ε.Κ.Α.Β. κρίνεται απολύτως αναγκαία. Από την πλευρά μας, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο ώστε να προσληφθούν δύο ακόμη άτομα επιστημονικού προσωπικού».

Σημαντικά είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται αναφορικά με την τροφοδοσία και την συντήρηση των ασθενοφόρων οχημάτων, τα οποία είναι πεπαλαιωμένα και ολιγάριθμα. Αυτή τη στιγμή, σε κάθε βάρδια διατίθενται από 2 οχήματα. Αύριο, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2013, μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, θα υπάρξει μειοδοτική δράση προκειμένου το Ε.Κ.Α.Β. να αποκτήσει 8 επιπλέον ασθενοφόρα ώστε να τεθούν άμεσα σε λειτουργία.

Ο κ. Σκούρτης δήλωσε: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Ε.Κ.Α.Β. είναι σοβαρά. Η Π.Ι.Ν. προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίζει την λειτουργία αυτού του φορέα υγείας με στόχο την αποτελεσματικότερη και αμεσότερη παροχή βοήθειας προς τους συμπολίτες μας. Αν όλοι βοηθήσουμε, συνδυαστικά και με τα ιδιωτικά ασθενοφόρα, θα μπορέσουμε να καλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες που προκύπτουν στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».










Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger