Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ηχόραμα: Ιόνιο Πορεία Δυτικά / στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ

Ηχόραμα: Ιόνιο Πορεία Δυτικά
Δημήτρης Ταλιάνης, Διονύσης Καρατζάς, Γιώργος Αθανασακόπουλος

Ημερομηνία: Παρασκευή 02.08.2013
Ώρα εκδήλωσης: 21.30
Τόπος εκδήλωσης: Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου
Είσοδος: 10 €

 Ένας φωτογράφος κι ένας ποιητής ο Δημήτρης Ταλιάνης κι ο Διονύσης Καρατζάς, περιηγήθηκαν το Ιόνιο και αποτύπωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε φωτογραφίες και σε λέξεις. Κυνήγησαν ανατολές, στήνοντας του ήλιου καρτέρι στα βουνά και στο πέλαγος. Ανεβοκατέβηκαν φεριμπότ και αυτοκίνητα, έτρεξαν, αλλά και παραφύλαξαν, να συλλάβουν το ιόνιο φως σε ζωντανά νερά που αντανακλούν ελευθερίες, σε βράχους που δοκιμάζουν τους ανέμους και σε γειτονιές που ξέρουν από χρώματα κι από παραμύθια. Πάλεψαν με σκιές και με σιωπές. Και πρόλαβαν τη δύση την ώρα της προσευχής και της υπόσχεσης.



Στις φωτογραφίες και στις λέξεις ο μουσικός Γιώργος Αθανασακόπουλος, άκουσε τον παλμό των δικών του βιωμάτων και αναμνήσεων. Αυθόρμητα, οι τρεις δημιουργοί ξαναταξίδεψαν στο Ιόνιο, με μόνη αποσκευή την ειλικρίνεια των συναισθημάτων τους. Ο Δημήτρης Ταλιάνης με τις φωτογραφίες του, χωρίς να περιγράφει, εκφράζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπίων ως ιδιαίτερες στιγμές ψυχής. Ο Διονύσης Καρατζάς βλέπει εικόνες και συλλαβίζει την ομορφιά στην εσωτερική γλώσσα της αλήθειας. Ο Γιώργος Αθανασακόπουλος, με δικές του συνθέσεις έντεχνης σύγχρονης μουσικής από φυσικά όργανα, δημιουργεί τον ρυθμό της εικόνας και του ποιητικού λόγου.

Τρεις μορφές τέχνης –ποιητικός λόγος, μουσική και φωτογραφία– συνυπάρχουν επί σκηνής και ακολουθούν τις διαδρομές της συγκίνησης, όπως αποτυπώθηκε στην ευαισθησία και τη σκέψη των δημιουργών.

Το ηχόραμα «Ιόνιο, πορεία δυτικά» προβάλλει την ομορφιά του Ιόνιου τοπίου, παραλληλίζοντας τα νερά, τους βράχους και τους ανέμους και βοηθώντας στην προσπάθεια έκφρασης του αθέατου. Ο θεατής – ακροατής, μέσα από ήχους, λέξεις και εικόνες, θα ταξιδέψει σε μέρη άγνωστα ίσως αλλά οικεία, στη διάθεση του να δοκιμαστεί στο φως και στους μύθους του Ιονίου πελάγους, που χωρίζει και μαζί ενώνει, που ξεπροβοδίζει και ταυτόχρονα υποδέχεται.


Σ’ αυτό το ιδιότυπο ηχόραμα συμμετέχει το μουσικό σχήμα “Vibrato”:
Μαντολίνα: Γιώργος Γεωργιάδης, Σάνη Πέττα
Βιολί: Νίκος Μαυρίδης
Κιθάρες: Φώτης Τσιλεμέκης, Μαρία Τριανταφυλλοπούλου
Κόντρα Μπάσο: Βιλέν Καραπετιάν
Φωνητικά : Δέσποινα Κριμπά

 Προπώληση Εισιτηρίων
Βιβλιοπωλείο Discover, Πατρέως 30, 2610 624.916
Δισκοπωλείο Musical, Ρήγα Φεραίου 127, 2610 620.222

Οπτικά Καραμούζης, Μαιζώνος 92, 2610 221.989
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger