Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Έχασαν τα «ίχνη» των δραπετών των Τρικάλων- Κλειστά τα σύνορα από την ΕΛ.ΑΣ.!!!


Αναστασία Γαλάνη.

Άφαντοι παραμένουν οι δραπέτες των Τρικάλων παρά την γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με τη σημαντική συνδρομή των ΕΚΑΜ , της ΟΠΚΕ, των ιχνηλατών, του λιμενικού αλλά και ελικοπτέρου της αστυνομίας από αέρος. Από  τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία, έχουν στηθεί μπλόκα στους δρόμους, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών. Ωστόσο, οι αρχές δεν
κατάφεραν να εντοπίσουν κανένα ίχνος τους το βράδυ γεγονός που εγείρει ερωτήματα και προβληματισμό για την πορεία των δραπετών.
Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι οι δραπέτες έχουν διασπαστεί σε δύο ομάδες. Στη μία είναι ο «αρχηγός» της ομάδας Μάρκο Κόλα, ο Ίλιρ Κούπα και ένας ακόμα δραπέτης αγνώστων στοιχείων, ενώ στην άλλη ομάδα είναι οι δύο δραπέτες Μουρατάι και ο Κλεμέντ που συμμετείχαν στην μεγάλη ληστεία της Λάρισας με λεία 1 εκατ. ευρώ. Ο Λούλι Φλόρα και ο Σούλα Φάτος, είναι ένα τρίτο δίδυμο, του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη. Ο Σούλα, παλαιότερα διέμενε στην Κέρκυρα και είχε συλληφθεί για κλοπές στην Ηγουμενίτσα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι δραπέτες είχαν ως αρχικό στόχο να οργανώσουν την απόδραση του κατάδικου Αλκέτ Ριζάι και στη συνέχεια να διαφύγουν όλοι μαζί στην Αλβανία.
Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δραπέτες που ακολουθούν διαφορετικούς «δρόμους» πλέον για να δυσκολέψουν έτσι και το έργο της αστυνομίας, να βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Αλβανία. Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει συνεργασία με τις αλβανικές ώστε να αποφθεχθεί το πέρασμα των δραπετών στη χώρα τους. Ωστόσο, οι δραπέτες αποδεικνύονται ιδιαίτερα εύστροφοι και ανθεκτικοί καθώς σχεδόν εδώ και ένα μήνα κυκλοφορούν και καταφέρνουν να επιβιώνουν πραγματοποιώντας καθημερινά μεγάλες διαδρομές χωρίς να κρύβονται σε κάποιο σπίτι και έχουν διασχίσει θα λέγαμε τη μισή Επικράτεια.
Επομένως, το γεγονός ότι οι θερμικές κάμερες δεν εντόπισαν ίχνης τους όλο το βράδυ κρίνεται ως δυσάρεστη εξέλιξη. Φυσικά, δεν αποκλείεται, να έχουν κρυφτεί σε κάποιο δύσβατο σημείο κοντά στα σύνορα  χωρίς να μετακινούνται για λίγο περιμένοντας την… κατάλληλη στιγμή.
Για την ΕΛ.ΑΣ., το πέρασμα των δραπετών «απέναντι» θα ήταν το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί για αυτό το λόγο όλες οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εστιάσει στα σύνορα.
Τον Μάρκο Κόλα και τον Ίλιρ Κούπα «φωτογράφισε» η... Άρτα

Την δύσβατη περιοχή των πηγών του Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς, «χτένιζαν» όλο το βράδυ  οι αστυνομικοί και οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες των ΕΚΑΜ έπειτα από συμπλοκή που υπήρξε χτες το πρωί  μεταξύ ενόπλων κακοποιών και ανδρών της Αστυνομίας. Οι κακοποιοί που έκλεψαν αγροτικό αυτοκίνητο Navara από τη Φιλιππιάδα έπεσαν χτες σε μπλόκο στην Άρτα.
Μόλις είδαν τους αστυνομικούς οι ένοπλοι έκαναν αναστροφή πορείας, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και κινήθηκαν με κλεμμένη μηχανή για λίγο προς το βουνό και στη συνέχεια πεζοί.Το αγροτικό αυτοκίνητο εκλάπη από το Αγρίνιο, ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας, ενώ στη συνέχεια έκλεψαν και δεύτερο ΙΧ μάρκας Ford, αλλά και μηχανάκι για να διαφύγουν μέσω Εγνατίας ωστόσο ο ιδιοκτήτης της μηχανής δήλωσε ότι δεν είχε βενζίνη στη μηχανή επομένως οι δραπέτες βτήκαν άλλο τρόπο να συνεχίσουν.
Η πορεία αλλά και ο τρόπος δράσης των κακοποιών, «δείχνει» τον… αρχηγό Μάρκο Κόλα και τον συνεργάτη του Ίλιρ Κούπα που θεωρούνται από τους πιο «σκληροπυρηνικούς» και στόχο έχουν να περάσουν τα ελληνο-αλβανικά σύνορα και να διαφύγουν στη χώρα τους.
Να σημειωθεί ότι στις έρευνες συμμετέχουν αστυνομικές δυνάμεις από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και από τα Γιάννενα, τα ΕΚΑΜ, η ΟΠΚΕ και το λιμενικό καθώς και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Στην 'Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger