Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Τακτική "μαδάω την μαργαρίτα" από την ΚΕΔΕ. Στην αντεπίθεση Σαράντης και δήμαρχοι Κεντρικής Μακεδονίας

Ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω σε σχέση με την τακτική που ακολουθεί, κάνει η διοίκηση της ΚΕΔΕ.
Όπως σημειωνουν πολλοι δήμαρχοι με τους οποίους συνομιλεί ο ΑΙΡΕΤΟΣ www.airetos.gr,  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης, αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη επίθεση που έχει δεχθεί έως τώρα η αυτοδιοίκηση με μια λογική "μαδάω τη μαργαρίτα".
Αντίθετα όπως τονίζουν, τόσο οι δήμαρχοι της Αττικής με τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ Νίκο Σαράντη, όσο και οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας με τον Σίμο Δανιηλίδη, έχουν περάσει στην αντεπίθεση και φτάνουν μεχρι το σημείο να καταθέτουν ομαδικά τις παραιτήσεις τους.


Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

" Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που συνήλθε σήμερα προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στους δήμους μετά την ψήφιση του νόμου 4172/2013, υπογραμμίζει ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση έπληξε καίρια τον ίδιο τον θεσμό, τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία αλλά και την έννοια της αποκέντρωσης. Γεγονός που επισημαίνεται και στην σχετική έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα οριζόντια μέτρα.
Δηλώνει ότι είναι υπέρ της κινητικότητας και αξιολόγησης των εργαζομένων σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα χωρίς εξαιρέσεις, διότι η εδώ και ένα χρόνο αξιολόγηση των υπουργείων κάθε άλλο παρά αξιολόγηση ήταν.
Καλεί δε την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης και μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και όχι αποσπασματικά μέτρα που στην ουσία είναι αντιμεταρρύθμιση.
Επίσης ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα στη Βουλή θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση.
Σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, τότε οι δήμοι θα προχωρήσουν μόνοι τους τη διαδικασία αξιολόγησης, με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν, έτσι ώστε μέχρι τέλος Οκτωβρίου, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία".

* Σημειωνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν και προτάσεις για ομαδικές παραιτήσεις με τον πρόεδρο της περιφερειακής ένωσης δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας να καταθέτει ένα κείμενο με τις υπογραφές 25 δημάρχων Β. Ελλάδος που προειδοποιούν ότι θα παραιτηθούν αν δεν αλλάξουν οι επίμαχες διατάξεις. Τελικά η πρόταση του κ. Δανιηλίδη δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, αλλά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε δήλωση και είπε ότι είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης κάθε δημάρχου.


Διαβάστε το κείμενο των 25 δημάρχων πατώντας ΕΔΩ - See more at: http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=9570#sthash.3pKx5zsT.dpuf
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger