Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η ΕΡΓΑΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ


    ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΕΡΓ.Α.Κ.                                                                                 Η ΕΡΓΑΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ - ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ - Η ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ.

   Στην χώρα μας, που η ανεξέλεγκτη, πλέον, ανεργία πλησιάζει στο 30% ( 27,4% στο πρώτο τρίμηνο του 2013 - σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ) και που η εξαθλίωση γενικεύεται, σε αυτή τη χώρα και σε αυτές τις συνθήκες, για κάθε εργαζόμενο ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ..Η επίθεση που υφίσταται ο εξαθλιωμένος λαός μας, αντί - έστω - να περιορίζεται, γενικεύεται και μετατρέπεται σε καταιγιστική . Στον  ιδιωτικό τομέα, η κατάσταση είναι αληθινά τραγική για τους εργαζόμενους, με μεροκάματα πείνας, χωρίς συμβάσεις, χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα, θύματα της απόλυτης εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της τρομοκρατίας και των εκβιασμών, ενώ μεθοδεύονται ακόμα χειρότερες καταστάσεις..Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι συνοστίζονται απελπισμένοι για τα βοηθήματα - ελεημοσύνες του ΟΑΕΔ και για μια θέση στα δίμηνα - πεντάμηνα - οχτάμηνα "προγράμματα" της ελαστικής ψευτοεργασίας  που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με την εγχώρια κυβέρνηση, τους Δήμους και τις μεσιτικές αισχροκερδείς ΜΚΟ..Οι συντάξεις περικόπτονται, και τα φάρμακα επίσης..Η δημόσια υγεία υπονομεύεται με ταχείς ρυθμούς..Φόροι και νέοι φόροι, χαράτσια παντού, δημιουργούν ασφυκτικά αδιέξοδα και εκτεταμένη απελπισία στην μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία..Το απεργιακό δικαίωμα καταργείται στην πράξη, με συνεχείς επιστρατεύσεις ..Αυτή την πραγματικότητα βιώνει ο φτωχός εξαθλιωμένος εργαζόμενος και άνεργος κόσμος της χώρας μας, πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί με απόλυτη και συνειδητή ευθύνη και ταξική επιλογή του εγχώριου αστικού μπλοκ εξουσίας, της αλητο - αντιπαραγωγικής πλουτοκρατίας που μόνο αυτή επωφελείται και μεγαλώνει τα κέρδη της, της κυβέρνησης και των συμμάχων τους, υπό την καθοδήγηση των διεθνών ιμπεριαλιστικών - καπιταλιστικών κέντρων που τηγανίζουν κυριολεκτικά την χώρα μας και την εκμεταλλεύονται σχεδιασμένα, ενισχύοντας την εξάρτηση της. Η αντικειμενική αλήθεια είναι πως - επί της ουσίας - στήριξη η ανοχή σε αυτές τις πολιτικές προσφέρουν πολλές και διάφορες πολιτικές δυνάμεις, σε όλο το φάσμα, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις τους..Μία απο αυτές, όχι η μοναδική, η συμμορία της "χρυσής αυγής" που ο ύπουλος και υπονομευτικός ρόλος της αποκαλύφθηκε πλήρως στην περίπτωση της ΕΡΤ..
   Τα πολυβόλα των ξένων κέντρων και το εγχώριο εκτελεστικό απόσπασμα της συγκυβέρνησης, έπιασαν για τα καλά δουλειά στον Δημόσιο τομέα. Το πυρ είναι καταιγιστικό. Πρώτη στόχευση και πρώτα θύματα οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε Δήμους, εκπαίδευση και αλλού, αφού η κεντρική τους επιδίωξη αφορά πρωτίστως την καταστροφή των κοινωνικών υπηρεσιών που έχουν απομείνει. Ανάμεσα σε αυτούς, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, Δημοτική αστυνομία. Στο πλάνο τους και στην συνέχεια των μεθοδεύσεων τους, υπάρχουν και άλλοι κρίσιμοι, για την χώρα τομείς. Η έννοια του έννομου "συντεταγμένου" κράτους έχει καταρρακωθεί, καθώς ενεργούν και νομοθετούν αντισυνταγματικά, αδιάντροπα, με "πράξεις νομοθετικού περιεχομένου" π.χ. ΕΡΤ..Όλη η Ελλάδα και ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει ότι οι απολύσεις - διαθεσιμότητες - κινητικότητες είναι προαποφασισμένες στο εξωτερικό, στα ξένα κέντρα και πως κάθε επίκληση δικαιολογιών είναι προσχηματική, όπως αυτή η γελοιότητα  περί ΑΣΕΠ, που ήδη αποκαλύφθηκε..Υποκρίνονται και παριστάνουν τους "αθώους", τους άσχετους και τους αναμάρτητους, λες και ο κάθε εργαζόμενος πήγε μόνος του και κατέλαβε θέση σε Δημόσια υπηρεσία, χωρίς κρατική - θεσμική έγκριση.. Ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθεί ντροπιασμένη και οργισμένη μια κυβέρνηση, με πρωθυπουργό Σαμαρά και υπουργό Μητσοτάκη, να παραδίνουν καταλόγους με ονοματεπώνυμα Ελλήνων εργαζομένων - κρατικών υπαλλήλων σε ξένα κέντρα με αντίτιμο - "αργύρια προδοσίας" την τμηματική μάλιστα, ταπεινωτική καταβολή των δόσεων του "αγίου" ευρώ, που πηγαίνουν αποκλειστικά για την πλουτοκρατία, την διαιώνιση της εθνικής σκλαβιάς - υποταγής και την εξάρτηση..
Τα πράγματα είναι πλέον οριακά. Αυτοί "έχουν ξεφύγει"ι κυριολεκτικά και δεν πρόκειται να σταματήσουν. Κανένας απολύτως εργαζόμενος δεν είναι ασφαλής, όποιος  πιστεύει ότι είναι, βρίσκεται σε αυταπάτη. Τα πολυβόλα τους, κυριολεκτικά θερίζουν και όποιον πάρει ο χάρος..Η γενική εργατουπαλληλική αντίσταση και αντεπίθεση είναι μονόδρομος επιβίωσης για τον λαό αλλά και την ίδια την χώρα. Η αντίσταση σε αυτή την αδιανόητη κατάσταση είναι κορυφαία και επιβεβλημένη πράξη ευθύνης.
   Η ΕΡΓΑΚ απο την πλευρά της, θα δώσει την μάχη αποφασιστικά, συντεταγμένα και συγκροτημένα, στο πλευρό όλων των συναδέλφων εργαζομένων - απολυμένων και υποψήφιων απολυμένων. Καλούμε όλους τους συνάδελφους σε ενιαίο μέτωπο κοινού αγώνα. Συνάδελφε, σήμερα είναι αυτοί που τώρα ανακοίνωσαν, αύριο όμως έχουν άλλοι σειρά.. Αύριο έρχεται του καθενός η σειρά..ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ -  ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ - ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΠΙΣΩ.- ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ -  ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.- ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ - ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΑ ΟΡΘΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ - ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ - ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ.
   Όμως η ΕΡΓΑΚ σε αυτές τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν και εδώ που έφτασαν τα πράγματα, προσθέτει και κάτι ακόμα, που το θεωρούμε ιδιαίτερα κρίσιμο και σημασίας αποφασιστικής. Ότι στον συντονισμό και στην προοπτική του αγώνα, μαζί με τα Σωματεία και τις κλαδικές Ομοσπονδίες, τον κρίσιμο και καθοριστικό παράγοντα αποτελεί ο ενιαίος συνδικαλιστικός φορέας του δημοσιουπαλληλικού κόσμου, δηλαδή η ΑΔΕΔΥ. Αυτή είναι που πρωτίστως οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, ευθύνες απο τις οποίες δεν μπορεί να ξεφύγει.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger