Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

«Σύσκεψη στην Π.Ε. Κέρκυρας με σκοπό την οργάνωση της μεταφοράς των μαθητών για το σχολικό έτος 2013-’14».
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κέρκυρας με θέμα την οργάνωση της μεταφοράς των μαθητών για το σχολικό έτος 2013-14.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τη νέα ΚΥΑ αριθμ. 24001(ΦΕΚ 1449 Β’/14-06-2013) οι Περιφέρειες, που έχουν την αρμοδιότητα για την οργάνωση της μεταφοράς των μαθητών στα
δημόσια σχολεία, έχουν στη διάθεση τους τρεις τρόπους για να φέρουν σε πέρας το έργο αυτό. Ο πρώτος αφορά στη μεταφορά με τη χρήση Ειδικών Μαθητικών Δελτίων (Ε.Μ.Δ.) και ο δεύτερος προβλέπει τη χρήση ιδίων μέσων του Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης. Σε περίπτωση που παραμείνουν δρομολόγια σε εκκρεμότητα, τότε η Περιφέρεια δύναται να προκηρύξει διαγωνισμό για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών. 
Έτσι, σε πρώτη φάση, σήμερα, συζητήθηκε η δυνατότητα μεταφοράς με τη χρήση Ειδικών Μαθητικών Δελτίων από τις Δημόσιες Συγκοινωνίες, δηλαδή το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ του νομού Κέρκυρας. Από την πλευρά της Περιφέρειας έγινε ενημέρωση για τα δρομολόγια ως έχουν αυτή τη στιγμή και ζητήθηκαν στοιχεία από την πλευρά των ΚΤΕΛ για να εξεταστεί η δυνατότητα μεγαλύτερης διάθεσης Ε.Μ.Δ. στους μαθητές, σύμφωνα και με την κατεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Επίσης, επισημάνθηκαν και τέθηκαν υπόψη των εκπροσώπων των δημοσίων συγκοινωνιών ορισμένα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη μετακίνηση των μαθητών με Ε.Μ.Δ. την περασμένη σχολική περίοδο τα οποία περισσότερο είχαν να κάνουν με τη μετακίνησή τους εκτός του επίσημου ωραρίου λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας κ. Χρήστου-Ηρακλή Σκούρτη και του υπεύθυνου για θέματα Παιδείας Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Άνθη και σε αυτή συμμετείχαν ο υπεύθυνος για θέματα Παιδείας Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πουλής, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Τηλέμαχος Μωραΐτης, και οι Πρόεδροι του Υπεραστικού και Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας κκ. Τσιμπούλης και Αβραμιώτης αντίστοιχα.  


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

Google+ Badge

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Google+ Followers

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger