Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

«Υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης»: Ένα περιβαλλοντικό έργο με τα ευτράπελά του.....





 «Ναι» είχε πει το Πράσινο Ταμείο στην πρόταση του Δήμου Λευκάδας για τη χρηματοδότηση του έργου «Υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης», προϋπολογισμού 430.500,00 ευρώ!

Είκοσι υπόγειοι κάδοι θα τοποθετούνταν στον οικιστικό ιστό της πόλης της Λευκάδας που θα αναβάθμιζαν ουσιαστικά την εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης και την ποιότητα ζωής των δημοτών. Και μάλιστα σύμφωνα με τον εργολάβο τρεις ημέρες θα χρειάζονταν για την ολοκλήρωση της εργασίας, αν όλα πήγαιναν καλά και δεν βρεθούν εμπόδια κατά τη διάρκεια της εκσκαφής.
Στόχος ήταν να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη αισθητική εικόνα σε περιοχές και σημεία της παλιάς πόλης. Ανάλογα βέβαια με την αισθητική που έχει ο κάθε ένας αντίστοιχο είναι και το έργο του.
Όντως σε κάποια σημεία της πόλης η εικόνα έχει αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο. Σε κάποια αλλά σημεία όμως εξίσου σημαντικά έχει υποβαθμιστεί η εικόνα της πόλης και αποκαλύπτεται βέβαια για άλλη μια φόρα ο  πρόχειρος σχεδιασμός και η έλλειψη ουσιαστικού προγραμματισμού για ένα τόσο σημαντικό έργο.
Βέβαια στην Ελλάδα και στη Λευκάδα ζούμε, πρώτα μας ενδιαφέρει τι είπε ποιος που και πότε, να απαντήσουμε στα όσα λέγονται ή δεν λέγονται για εμάς και αυτό δείχνει και το πόσο κάποιος ασχολείται πραγματικά και αποτελεσματικά με τη δουλειά του. Λογικό είναι μέσα σε όλο αυτό το χαμό του να δουλεύουμε την δημόσια εικόνα μας κάποια πράγματα να μας ξεφεύγουν πόσω μάλλον τώρα που έχει ξεκινήσει και ο προεκλογικός αγώνας για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που λέγεται ότι διεξαχθούν στις 25 Μαΐου 2014 ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

«Γιατί φτιάξαμε στον Άγιο Μηνά Ηρώο Πεσόντων

Ακούσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τον κο Δρακονταειδή να θέτει ερώτημα σχετικά με την υπογειοποίηση των κάδων στον Άγιο Μηνά. «Γιατί φτιάξαμε στον Άγιο Μηνά Ηρώο Πεσόντων;» είπε  χαριτολογώντας μεν αλλά εκφράζοντας ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας δε. Ο κος Δρακονταειδής έθεσε το ερώτημα και στην αρμόδια υπηρεσία η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του απάντησε ότι δεν μπορούσε να γίνει η υπογειοιποίηση όπως σε άλλα σημεία «διότι από κάτω έχουμε θέμα.» Υπάρχει ένας αγωγός από κάτω για αυτό το λόγο υπερυψώθηκε η όλη κατασκευή. Η αισθητική εικόνα που παρουσιάζεται είναι, κατά την άποψη του κου Δρακονταειδή, απαράδεκτη για αυτό και ζήτησε εξηγήσεις.
Και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Μαργέλης έθεσε ερωτήματα σχετικά με την υπογειοποίηση των κάδων μιας και κατά τη άποψή του αισθητικά δεν μπορεί να ικανοποιεί αυτή η εικόνα τη Δημοτική Αρχή.
Θέλησε να μάθει αν υπάρχει μελέτη η οποία να ορίζει αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο κατασκευής  και τοποθέτησης των υπόγειων κάδων.

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

Στα ερωτήματα απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Ρόκκος. Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι ενημέρωσε το σώμα ότι η μελέτη υπάρχει και έτσι προβλέπεται να γίνεται η εγκατάσταση των υπογείων κάδων. Όσον αφορά το ερώτημα του κου Δρακονταειδή μάλλον άναυδους μας άφησε ο κος Ρόκκκος με την απάντηση που έδωσε: Όταν αρχίσαμε να βάζουμε τους υπόγειους κάδους κανείς δεν είχε στα χέρια του τα σχέδια από που περνάνε οι παλιές αποχετεύσεις, τα καλώδια της ΔΕΗ κλπ. Όταν φτάσαμε στον Άγιο Μήνα βρήκαμε σωληνώσεις αποχέτευσης. Κανείς δεν ήξερε αν δουλεύουν. Διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι δεν χρησιμοποιούνται και θα παρέμβει ο εργολάβος για να κατεβούν οι κάδοι, είπε.

Ανήκουστα!

Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε ότι η «εξέδρα» στον Άγιο Μήνα θα γκρεμιστεί και φτου και από την αρχή! Αυτή είναι η νοοτροπία που μας διακατέχει! Γιατί εφόσον ανακαλύψαμε σωληνώσεις δεν ερευνήσαμε παρά συνεχίσαμε την εργολαβία; Και τώρα εκ των υστέρων θα δαπανήσουμε χρήματα που θα μπορούσαμε να είχαμε γλυτώσει!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ παλιός εργαζόμενος στον Δήμο ενημέρωσε τους υπεύθυνους ότι ο συγκεκριμένος σωλήνας δεν χρησιμοποιείται και αποφάσισαν να το ξαναδούν το θέμα. Ουδέν σχόλιο.....

Κατερίνα Μεσσήνη




Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger