Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

Στα 15 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση είναι οι απώλειες στο ασφαλιστικο σύστημα από την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή (6 δισ. ευρώ στο ΙΚΑ) την υψηλή ανεργία και τη διεύρυνση των ευέλικτων μορφών εργασίας και αμοιβών σε 1,5 εκατ. εργαζόμενους (συνολική απώλεια 9 δισ. ευρώ) σύμφωνα με το ΙΝΕ
ΓΣΕΕ. Οι εκτιμησεις του Ινσιτουτου είναι ότι ερχονται οι ‘’ συντάξεις - βοηθήματα» και επικράτηση της ιδιωτικοποιημένης ασφάλισης μέσα στα επόμενα χρόνια ως συνέπεια του περιορισμού της κρατικής δαπάνης για τις συντάξεις, της αποστέρησης εσόδων από την εισφοροδιαφυγή και την ανεργία και της αύξησης κατά 70% των συνταξιούχων.«Η συνταξιοδοτική παροχή θα μετατραπεί σε συνταξιοδοτικό... βοήθημα» εκτιμά σε έκθεσή της για την κοινωνική ασφάλιση μετά τις αλλαγές (περιορισμός κρατικής επιχορήγησης για τη μείωση του ελλείμματος, αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις συντάξεων) «Δεν είναι δυνατόν την περίοδο 2010 - 2060 ο αριθμός των συνταξιούχων να αυξηθεί κατά 70% και να προβλέπεται ότι την ίδια περίοδο η αύξηση των συνταξιοδοτικών δαπανών δεν θα είναι μεγαλύτερη του 2,5% του ΑΕΠ» υπογραμμίζει το ΙΝΕ.


Tην εκτιμηση για κατάρρευση των συνταξιοδοτικών παροχών στη χωρα μας ,διατυπώνει ο καθηγητής Σαββας Ρομπόλης, επιστημονικός διευθυντής στο ΙΝΕ- ΓΣΕΕ .Όπως υπογραμμίζει ο Σ. Ρομπόλης: ''η επιδίωξη ελέγχου της αύξησης των συνταξιοδοτικών δαπανών στην Ελλάδα από τους δανειστές της χώρας κατά την περίοδο 2010-2060 (από 24,1% του ΑΕΠ σε 17,4% του ΑΕΠ το 2060) κατά 7% περίπου του ΑΕΠ, παράλληλα με την αύξηση κατά 70% του συνταξιοδοτικού πληθυσμού, σηματοδοτεί την προοπτική κατάρρευσης του επιπέδου των συνταξιοδοτικών παροχών (κύριων, επικουρικών, κοινωνικών επιδομάτων, εφάπαξ, κλπ) και γενικότερα των κοινωνικών υπηρεσιών (μείωση κατά 35% των δημόσιων δαπανών υγείας 2010-2012), ως συμβολή στη μείωση των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων και στον περιορισμών της απόκλισης του λόγου δημόσιο χρέος προς ΑΕΠ.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger