Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Προτάσεις του σωματείου ζωόφιλων προς τον κτηνιατρικό σύλλογο Λευκάδας


ΘΕΜΑ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το σωματείο μας, έχοντας πάντα σαν στόχο την ευζωία όλων των ζώων, αλλά πάνω απ’όλα το δημόσιο συμφέρον, καταθέτει ΚΑΙ δημόσια (καθώς, πολλές φορές έχει γίνει κατ’ιδίαν), τις προτάσεις του προς τους ιδιώτες κτηνίατρους της Λευκάδας, με στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα της προσπάθειας ελέγχου των αδέσποτων την οποία ξεκίνησε από κοινού με τον Δήμο Λευκάδας..
Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Λευκάδς πρέπει να δεχτεί  προσαρμογή των τιμών, ανάλογη της μείωσης εισοδήματος που έχουν υποστεί, λόγω της κρίσης, όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες.

Πιο συγκεκριμένα, προτείνουμε :
1.      Δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, άνεργους, μονογονεικές οικογένειες, άπορους)
2.      Δραστική μείωση τιμών, από τις ήδη πολύ ψηλές «τιμές φιλοζωικής», σε όλες τις κτηνιατρικές πράξεις στα αδέσποτα, είτε προσκομίζονται από το σωματείο ζωόφιλων, είτε απλά από ευαίσθητους πολίτες ή τουρίστες. Οι ευθανασία, εμβολιασμοί, σήμανση, πρώτες βοήθειες σε αδέσποτα, να γίνονται σε τιμή κόστους.
ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΣΠΟΖΩΜΕΝΑ :
3.      Μείωση τιμών σε στειρώσεις, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της ρίψης νεογέννητων στα σκουπίδια.
4.      Μείωση τιμών στην ηλεκτρονική σήμανση,ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης.
5.      Μείωση τιμών στους εμβολιασμούς, κυρίως κατά της λύσσας.



Για τις προτάσεις 3 έως 5, μπορεί να υπάρξουν έξυπνα πακέτα προσφορών, ώστε να αποδυναμώσουν τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν σημαίνουν και δεν στειρώνουν το κατοικίδιό τους, από το άλοθι της υψηλής τιμής.
6.      Θέσπιση εφημεριών. Η πρότασή μας αυτή έτυχε της χλεύης από μέρους κάποιων όταν πρωτοδημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2012, όμως ήδη λειτουργεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας, σαν αποτέλεσμα της διάθεσης καλύτερης εξυπηρέτησης από μέρους των κτηνιάτρων.
7.      Συνεργασία με τον Δήμο για την επιτυχία του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων
Πρέπει να σημειώσουμε  οτι δεν υφίσταται νομοθεσία πλέον για την ύπαρξη τρέχουσας τιμής για την κτηνιατρική αμοιβή εν γένει των κτηνιάτρων, δεδομένης της κατάργησης της σχετικής ΚΥΑ για την ελάχιστη αμοιβή των κτηνιάτρων, ανάλογα με την πραγματοποιούμενη κτηνιατρική πράξη.
Ελπίζουμε να εισακουστούμε.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΚΑΙ ΜΗ...

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger