Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Το Δημόσιο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Σήμα δεν πρέπει ποτέ να υποστέλλεται για κανένα λόγο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΛΕΥΚΑΔΑ
ΤΑΧ. ΚΩΔ. : 31100
ΤΗΛ- ΦΑΞ : (26450) 25220
e-mail: dslefkados@yahoo.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
Το Δημόσιο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Σήμα δεν πρέπει ποτέ και για κανένα λόγο να υποστέλλεται ανεξαρτήτως συνθηκών, η δε παύση του αποτελεί προσβολή στη συνείδηση κάθε Έλληνα παντού στον κόσμο.
Το Σήμα της Δημόσιας Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης δεν είναι ένα απλό ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σήμα, αλλά κυματίζει στις συχνότητες αναλογικές και ψηφιακές καθώς και στο παγκόσμιο Διαδίκτυο, ως εθνική παρουσία ,φωνή και σύμβολο και ανήκει στον ελληνικό λαό κι όχι σε εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν και έφεραν σε αυτήν την κατάσταση την δημόσια ραδιοτηλεόραση με αμαρτωλή διαχείριση για δικό τους ιδιοτελή εκάστοτε καιροσκοπισμό και στόχους κι ούτε σε εκείνους που με πραξικοπηματικό και αντισυνταγματικό τρόπο διέταξαν την υποστολή του Εθνικού μας Δημόσιου Σήματος.
Για μια λειτουργική δημοκρατία, η ύπαρξη μιας υγιούς δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αποτελεί βεβαίως απαραίτητη προϋπόθεση αλλά ακόμη σπουδαιότερη προϋπόθεση της δημοκρατίας μας είναι ο σεβασμός του Συντάγματός μας.
Η λύση επομένως των προβλημάτων του παρελθόντος δεν πρέπει να θεμελιώνεται πάνω σε παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας που όταν γίνονται ανεκτές αντί για λύσεις των παλαιών προβλημάτων προσθέτουν κι άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα,αφού ανοίγουν τους ασκούς του αιόλου για νέες αντισυνταγματικές εκτροπές στο μέλλον και τις εγκαθιστούν ως πρακτική.
Η διαχείριση των προβλημάτων δεν μπορεί να γίνεται με μέθοδο την συνταγματική εκτροπή, ούτε η εκτελεστική εξουσία να αντικαθιστά την νομοθετική διότι αν επιτρέψουμε να παγιωθεί μια τέτοια πρακτική τα δεινά που θα επέλθουν θα είναι τρομακτικά.
Η απόφαση του κλεισίματος με πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι σαφώς παράνομη και αντισυνταγματική, αφού σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 1 του
Συντάγματος, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μπορούν να εκδίδονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποκλειστικά και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης και τέτοια έκτακτη περίπτωση προφανώς και δεν υφίσταται,
ώστε να νοείται δυνατότητα άσκησης νομοθετικής λειτουργίας από την εκτελεστική εξουσία.
Η Υποστολή του Κρατικού Ραδιοτηλεοπτικού μας Σήματος με αντισυνταγματικό τρόπο πέρα από την λαική κατακραυγή και αγανάκτηση (τουλάχιστον ως προς τον τρόπο που έγινε) αποτελεί πλήγμα στη δημοκρατία μας, επέφερε και Διεθνή ταπείνωση της χώρας μας, και εκτός των άλλων είχε σαν αποτέλεσμα 7.000.000 Έλληνες του εξωτερικού να απωλέσουν την επαφή με την Ελληνική γλώσσα και την ειδησεογραφία από Δημόσια Πηγή, να παραδοθεί η ενημέρωση (αλλά και η εμπορική διαφημιστική πίτα) κατ' αποκλειστικότητα στα διωτικά συμφέροντα, να βρεθούν εντός μίας νυχτός στο έλεος της τύχης πολλοί εργαζόμενοι και επί πλέον να υφίστανται και ενδεχόμενες άγνωστες επικίνδυνες έμμεσες συνέπειες αφού οι πομποί της κρατικής ραδιοτηλεόρασης είναι ενταγμένοι σε επιχειρησιακά σχέδια των ενόπλων δυνάμεων ειδικά σε περίοδο κρίσης.
Τασσόμαστε υπέρ της λύσης όλων των προβλημάτων με δημοκρατικές διαδικασίες και εντός των συνταγματικών ορίων του πολιτεύματός μας και εκφράζουμε την αγανάκτηση και κάθετη αντίθεσή μας στην διενεργηθείσα συνταγματική εκτροπή.
Τέλος εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε κάθε έντιμο εργαζόμενο πολίτη που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στις αντίξοες παρούσες συνθήκες αλλά όμως επίσης και σε όλους τους άνεργους πολίτες που οι ικανότητές τους επί χρόνια πετιούνται στα σκουπίδια και βρίσκονται στο περιθώριο για χάρη των εκάστοτε ευνοουμένων του εκάστοτε κομματικού μηχανισμού.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger