Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της σε ενδεχόμενη κατάργηση ή συγχώνευση του φορέα. Πρόσφατα δημοσιεύματα  σε  έντυπα  και ηλεκτρονικά   Μ.Μ.Ε. σχετικά με καταργήσεις ή συγχωνεύσεις  ΝΠΔΔ , ειδικότερα των 46 Βιβλιοθηκών ανά την Ελλάδα, έχουν δημιουργήσει σύγχυση και ανησυχία ως προς το τι μέλλει γενέσθαι   με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδος.
Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδος εκφράζει την έντονη  διαμαρτυρία της  σε ενδεχόμενη κατάργηση ή συγχώνευση του φορέα.

            Η  Δημόσια  Βιβλιοθήκη  αποτελεί μέγα πολιτιστικό πυρήνα  για την Περιφέρεια  μας σκοπεύοντας , με την προώθηση   της γνώσης όχι απλά στην μόρφωση αλλά  και στην καλλιέργεια του πνεύματος . Απευθύνεται σε ευρύτατο κοινό καθώς  εκτός  από τους πολίτες της Λευκάδος , εξυπηρετεί άρτια τις εγγύτερες περιοχές καθώς και τους πολυάριθμους  επισκέπτες του νησιού μας.  Καθοριστικά συμβάλουν σε αυτό  οι 60.000 τόμοι ! βιβλίων , χειρόγραφα , κειμήλια , χαρακτικά , χάρτες , όπως επίσης ψηφιακό υλικό και  ψηφιοποιημένα βιβλία , στα οποία  οι αναγνώστες έχουν πρόσβαση  και μέσω του συγχρόνου , καλαίσθητου site  που διαθέτει η Βιβλιοθήκη μας .
             Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το ποσοστό επιχορήγησης της Δημοσίας Βιβλιοθήκης από το υπουργείο  για το 2012, ανέρχεται στο ποσό των , μόλις ,
5000 ευρώ!!!! Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν υφίσταται ζημία το κράτος από  την
Βιβλιοθήκη του Νησιού μας!
      Επίσης έχει ήδη κανονισθεί  συνάντηση- συζήτηση φορέων της Λευκάδος  στο κτίριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης για  το συντονισμό περαιτέρω ενεργειών.

                 Ως Περιφερειακή ενότητα και ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων γενικότερα στηρίζουμε ανεπιφύλακτα και με κάθε μέσο ,την συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδος.  Σχετική επιστολή εστάλη στα  γραφεία των αρμοδίων Υπουργών  κου Αρβανιτόπουλου  και κου Στουρνάρα , με την οποία τους ζητείται  μεταξύ άλλων να επιληφθούν  του θέματος άμεσα. 


Ο Αντιπεριφερειάρχης  Λευκάδος 

Θεόδωρος Βερύκιος                                                         
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger