Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Αντώνης Δουβίτσας: Η ΕΤΙΝ θα έχει τον ρόλο που θα της δώσουν οι μέτοχοι της! Πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΙΝ την Πέμπτη, 13. Ιουνίου 2013 μέσω τηλεδιάσκεψης.


Κατερίνα Μεσσήνη
Τελευταία μας έχει απασχολήσει έντονα η ΕΤΙΝ, υπάρχει προβληματισμός ως προς την συνέχιση της λειτουργίας της για αυτό και ήταν σημαντική η χθεσινή μέρα για την πορεία της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων.  Επανειλημμένα έχει ασκηθεί κριτική στην εταιρεία για απουσία έργου αλλά και για τις προοπτικές που έχει ή δεν έχει κατά την άποψη κάποιων μέτοχων. Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο όπου συζητήθηκαν όλα αυτά με κύριο θέμα όμως στην ατζέντα το παρόν και το μέλλον της ΕΤΙΝ. 

Διχασμένη η Περιφέρεια για το μέλλον της ΕΤΙΝ.

Η Περιφέρεια έδειχνε μέχρι τώρα διχασμένη όσον αφορά την εταιρεία. Στα Περιφερειακά Συμβούλια η ΕΤΙΝ αποτελούσε μήλον της έριδος. Για παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Μυλωνάς υποστηρίζει το έργο της ΕΤΙΝ και ασκεί κριτική στους Δημάρχους της Περιφέρειας, οι οποίοι «από την μια ασκούν αρνητική κριτική και από την άλλη όμως χρησιμοποιούν τα περίπτερα που νοικιάζει στις εκθέσεις για προβολή. Είναι άδικο κάποιοι να κατηγορούν, χωρίς να συμμετέχουν οικονομικά και να απολαμβάνουν τους καρπούς που παράγονται, μόνο από την προσπάθεια της Περιφέρειας». Από την άλλη ακούσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κο Σωτήρη Κουρή να ζητά ως και την διάλυση της. Να πούμε ότι πρόεδρος της ΕΤΙΝ είναι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είναι από την Λευκάδα ο κος Αντώνης Δουβίτσας. Η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει σε φυσικά πρόσωπα, στους Δήμους, στα Επιμελητήρια, σε Συλλόγους Ξενοδόχων κ.α.
Ενώ η εταιρεία είναι πολυμετοχική επί της ουσίας μέχρι τώρα μόνο η Περιφέρεια φαίνεται να δίνει έργο στην ΕΤΙΝ. Όλοι οι υπόλοιποι μέτοχοι και ειδικά οι Δήμοι όπως έχει ακουστεί λάμπουν δια της απουσίας τους.  Ενώ υπάρχει ένα εργαλείο για μια καλύτερη και πιο οργανωμένη τουριστική προβολή, κανείς δεν εκμεταλλεύεται αυτή την ευκαιρία. Αντιθέτως ο κάθε ένας προβαίνει σε δίκες του και τις περισσότερες φορές μάλιστα άσκοπες και άστοχες κινήσεις όσον αφορά το τουριστικό προϊόν (βλέπε το πρόσφατο τουριστικό φυλλάδιο που εξέδωσε ο Δήμος Λευκάδας για την προβολή του νησιού). Συνεχώς ακούγεται καταγγελτικός λόγος, ειδικά από αυτούς που συμμετέχουν στην εταιρεία, προτάσεις όμως και ανάθεση έργου δεν έχουμε δει ακόμα.
Η ΕΤΙΝ μόνο με αλλαγές μπορεί να συνεχίσει, αλλιώς θα κλείσει!
Ειδικά στις μέρες μας όπου από την μια τα χρήματα για την τουριστική προβολή είναι ελάχιστα και από την άλλη ο ανταγωνισμός στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό ολοένα και περισσότερο αυξαίνονται, δεν νοείται μια Περιφέρεια όπως αυτή των Ιονίων Νήσων και με τις προοπτικές και δυνατότητες που έχει, να μην μπορεί να λειτουργήσει από κοινού ενώ υπάρχει κοινός στόχος. Χρειάζονται άνθρωποι να έχουν γνώση πάνω στο αντικείμενο, δυστυχώς όμως ακόμα υπερισχύουν οι πολιτικές σκοπιμότητες του καθενός που βλάπτουν το σύνολο της Περιφέρειας και κάθε νησί ξεχωριστά! Στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία ενός πλαισίου για τουριστική προβολή με σύγχρονες ιδέες και μεθόδους. Είναι προφανές ότι κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για την συνέχεια αλλά και αξιοποίηση αυτής της εταιρείας. Η ΕΤΙΝ ιδρύθηκε κάποτε υπό τις συνθήκες μιας άλλης εποχής, από ανθρώπους που είχαν άλλες ιδέες και οράματα. Τώρα η ΕΤΙΝ θα έχει μέλλον μόνο αν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και αν στηριχτεί έμπρακτα από όλους τους μετόχους. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να τρέχει την εταιρεία και τον τουρισμό για όλα τα νησιά και στην συνέχεια να είναι και υπόλογος γιατί η εταιρεία δεν παράγει έργο ενώ κανείς δεν ενδιαφέρεται!
Σπύρος Σπύρου: «Πρέπει να γίνουν αλλαγές, έτσι δεν μπορεί να συνεχίσει.»
Η ΕΤΙΝ λειτούργησε τα τελευταία χρόνια με ελάχιστα χρήματα τα οποία προήλθαν από την Περιφέρεια όπως μας επιβεβαιώνει και ο κος Σπύρου. Αυτό ζήτησε ο Περιφερειάρχης στο Διοικητικό Συμβούλιο να αλλάξει. Ο πρόεδρος της ΕΤΙΝ δεν μπορεί και δεν θέλει άλλο να υπερασπίζεται μια εταιρεία την οποία προφανώς λίγοι θέλουν. Επανειλημμένα δήλωσε «Δεν μπορεί η Περιφέρεια να είναι ο μόνος χρηματοδότης, οι Δήμοι δεν δίνουν χρήματα! Αυτοί που δεν στηρίζουν την ΕΤΙΝ κάνουν την μεγαλύτερη κριτική, ενώ είναι και μέτοχοι. Δεν εξυπηρετεί να έχω εγώ στο κεφάλι μου το άγχος μιας εταιρείας που μπορούν να διαχειριστούν και άλλοι. Πρέπει να γίνουν αλλαγές, έτσι δεν μπορεί να συνεχίσει.»
Αντώνης Δουβίτσας: Η ΕΤΙΝ θα έχει τον ρόλο που θα της δώσουν οι μέτοχοί της!
Εμείς επικοινωνήσαμε και με τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΤΙΝ Αντώνη Δουβίτσα ο οποίος έδειξε να έμεινε ευχαριστημένος μετά το Διοικητικό Συμβούλιο χθες. «Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, όλοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους, τις απορίες και πάνω από όλα τις προτάσεις τους για ένα πιο αποτελεσματικό έργο της ΕΤΙΝ.»
Αρχικά έγινε ένας απολογισμός όπου ο κος Δουβίτσας παρουσίασε «την πραγματική εικόνα της εταιρείας και το πιο σημαντικό από όλα βέβαια είναι ότι ομόφωνα αποφασίστηκε η ΕΤΙΝ να συνεχίσει το έργο της. Βασική προϋπόθεση για αυτό είναι όμως να αναλάβουν όλοι οι μέτοχοι τις ευθύνες τους απέναντι στην εταιρεία και να την στηρίξουν επί της ουσίας δίνοντας της έργο, τόνισε ο κος Δουβίτσας. Επίσης αποφασίστηκε η μείωση των εξόδων στο ελάχιστο ώστε να μπορεί η εταιρεία να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν.
Σύντομα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας διαδικτυακής πύλης της ΕΤΙΝ σε κάθε νομό ξεχωριστά και τις 10. Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της εταιρείας στην  Λευκάδα όπου θα έχουν όλοι την ευκαιρία να τοποθετηθούν επί του θέματος. Όπως ακούσαμε βασική προϋπόθεση για να μπορεί να υπάρχει η ΕΤΙΝ είναι να αναλάβουν όλοι οι μέτοχοι τις ευθύνες τους απέναντι στην εταιρεία και να την στηρίξουν επί της ουσίας δίνοντάς της έργο. Η ΕΤΙΝ από τώρα και πέρα λοιπόν θα έχει το ρόλο που οι μέτοχοι θα της δίνουν και όπως οι χαρές έτσι και οι ευθύνες θα είναι για όλους.





Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger