Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας με τοπικούς φορείς για τον συντονισμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας με τοπικούς φορείς για τον συντονισμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων».


Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 08 Μαΐου 2013, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Χρήστος- Ηρακλής Σκούρτης και ο αρμόδιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα παιδείας, κος  Χρήστος Άνθης, με σκοπό τον συντονισμό και την οργάνωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Γ’ τάξης Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2012- ’13, οι οποίες θα αρχίσουν την Παρασκευή 17-5-2013.


Στη σύσκεψη παρευρίσκονταν και εκπρόσωποι της ΕΛΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος, του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, του Ε.Κ.Α.Β., της Δ.Ε.Η., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Το πλαίσιο της συζήτησης αφορούσε τις δράσεις οι οποίες πρέπει να αναληφθούν από κάθε φορέα, με απώτερο σκοπό την άριστη διεξαγωγή των εξετάσεων. Μεταξύ άλλων, ο κος Σκούρτης δήλωσε: «Κάθε φορέας διαδραματίζει το δικό του μικρό ή μεγάλο, αλλά πάντα σημαντικό ρόλο στην άρτια διεξαγωγή των εξετάσεων. Όλοι οι φορείς διαθέτουν γνώση και εμπειρία. Παρά τις ελλείψεις προσωπικού και τις λιγότερες οικονομικές δυνατότητες εμείς θα προσπαθήσουμε να δράσουμε εξίσου καλά με πέρυσι, έστω και με λιγότερα μέσα. Τα εξεταστικά κέντρα θα είναι τα  ίδια με πέρυσι. Οι εξετάσεις αποτελούν μια ψυχοφθόρα διαδικασία τόσο για τους ίδιους τους μαθητές, όσο και για τις οικογένειές τους. Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές μου για καλή επιτυχία σε όλους όσοι θα συμμετάσχουν στις φετινές  εξετάσεις. Οι μαθητές, καλό θα ήταν να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα όσο το δυνατόν πιο ήρεμοι και χωρίς άγχος. Η ζωή συνεχίζεται και μετά τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Πάντα παρέχονται ευκαιρίες και δυνατότητες επανόρθωσης κάθε πιθανού λάθους, αρκεί να υπάρχει επιμονή, θέληση και εργατικότητα».

Τέλος, ο κος Σκούρτης αναφέρθηκε και στο θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ελπίζω ότι οι φημολογίες για αποχή της ΟΛΜΕ και των καθηγητών από την διαδικασία των εξετάσεων δεν θα εφαρμοστούν. Είμαι σίγουρος ότι οι καθηγητές αντιλαμβάνονται περισσότερο από όλους την αγωνία των μαθητών και τις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει τόσα χρόνια προετοιμαζόμενοι για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση».
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger