Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Θαν. Καββαδάς: «Η Λευκάδα αγαπάει το μπάσκετ και το φάιναλ φορ θα επιτύχει»

 Αλεξάνδρα Κοντολέων 
Ο Θανάσης Καββαδάς, νυν βουλευτής Λευκάδας, είναι άνθρωπος του μπάσκετ και κατ’ επέκταση του αθλητισμού. Έχει διατελέσει τα τελευταία χρόνια πρόεδρος της Δόξας Λευκάδας, όταν ακόμα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ είναι αντιπρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ένωσης.
Η περιφέρειά του αναλαμβάνει το φάιναλ φορ γυναικών που θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το απόγευμα και σίγουρα αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία. Πολλώ δε μάλλον, ότι συμβαίνει για πρώτη φορά
-Με ποια συναισθήματα υποδέχεστε μια τέτοια διοργάνωση;

«Αναντίρρητα, με χαρά καθώς είναι σημαντικό που ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός, όπως το Final Four του Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Γυναικών, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη Λευκάδα. Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για τους φιλάθλους του μπάσκετ αλλά και για τους Λευκαδίτες, να έχουν τη δυνατότητα  να ζήσουν από κοντά μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση».
-Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας της πόλης να υποδεχθεί το αθλητικό event;
«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Παρά το γεγονός ότι η Λευκάδα έχει πληγωθεί από το σεισμό του περασμένου φθινοπώρου, οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες, πέρα από διοργάνωση, θα μπορέσουν  να απολαύσουν τη λευκαδίτικη φιλοξενία και τις ομορφιές του νησιού. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι μια μοναδική εμπειρία για όλους και ότι η διοργάνωση στο τέλος θα στεφθεί με επιτυχία. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχηθώ καλή αγωνιστική και καλή επιτυχία στις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο».
-Είσαστε άνθρωπος του αθλητισμού και δη του μπάσκετ. Με ποιο τρόπο σκέπτεστε να βοηθήσετε, κατέχοντας και την ιδιότητα του βουλευτή, την περιοχή σας;
«Με τη βουλευτική μου ιδιότητα απλά συνεχίζω να κάνω αυτό που έκανα πάντα. Γνωρίζω τα προβλήματα  που χρόνια ταλαιπωρούν τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι γνωστά τα θέματα με τις εγκαταστάσεις, με τη χρηματοδότηση όλων των αθλητικών δράσεων από την κεντρική διοίκηση και πιο ειδικά είναι γνωστά τα προβλήματα με τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ».
-Θα δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της βίας;
«Το θέμα της βίας είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τον αθλητισμό. Αυτήν την εποχή υπάρχει έξαρση του φαινομένου και εκτιμώ ότι είναι απόρροια εκτόνωσης από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Είναι προφανές ότι δεν θέλουμε βία στους αγωνιστικούς χώρους.  Θέλουμε την οικογένεια στο γήπεδο και οι προσπάθειες όλων των φορέων, πολιτικών και αθλητικών, θα πρέπει να είναι προς  αυτή την κατεύθυνση. Η συμμετοχή των φιλάθλων στους αγώνες πρέπει να είναι γιορτή και όχι φόβος. Θα πρέπει να ληφθούν τα μέτρα εκείνα που να δίνουν το δικαίωμα στον πολίτη να συμμετέχει στον αθλητισμό είτε ως θεατής-φίλαθλος είτε συμμετέχοντας ως αθλητής. Δυστυχώς, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και για να εξαλειφθούν απαιτούνται πρωτοβουλίες και όραμα. Είναι δουλειά της συντεταγμένης Πολιτείας και των οργάνων της να καθαρίσει το χώρο του Αθλητισμού και σε αυτό συμμετέχω και εγώ ενεργά».
-Ένα άλλο κεφάλαιο και μάλιστα το πιο μεγάλο, είναι η Δόξα Λευκάδας. Ηγηθήκατε της προσπάθειας για την άνοδο της ομάδας στην Α2, ενώ παραμένετε ενεργό μέλος του συλλόγου.
«Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στην Α2 κατηγορία και στόχο έχει την πολυπόθητη άνοδο στην Α1. Ο στόχος αυτός είναι ξεκάθαρος και αυτό το επιβεβαιώνουν οι μεταγραφές που έχουν γίνει τελευταία. Είναι γεγονός ότι γίνεται μια σημαντική προσπάθεια από τη διοίκηση. Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι η παραμονή μιας επαρχιακής ομάδας σε μεγάλη εθνική κατηγορία, συνεπάγεται κι ένα  μεγάλο οικονομικό βάρος. Αναμφίβολα, ένα βάρος που είναι δύσκολο να το αντέξει ένα μικρό νησί, όπως είναι η Λευκάδα».
-Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από τους φιλάθλους και τους κατοίκους της Λευκάδας;
«Παρά τα όποια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, έχει αγαπήσει και στηρίζει τη Δόξα Λευκάδας και μέσα από αυτή έχει αγαπήσει και το μπάσκετ. Οι προσπάθειες όλων μας, απ’ όποια θέση κι αν βρισκόμαστε είναι να ενισχύουμε και να προσφέρουμε σε αυτήν. Όπως κάθε αγώνας έτσι και αυτός είναι δύσκολος. Είμαστε δυνατοί και συνεχίζουμε».
– Συναντήσατε δυσκολίες στην ενασχόλησή σας με τη Δόξα Λευκάδας;
«Είμαι ευτυχής που στην ανοδική πορεία της Δόξα Λευκάδας έβαλα και εγώ το δικό μου λιθαράκι. Το 2006 ανέλαβα την προεδρία της ομάδας και λίγοι πίστεψαν στο όραμα που είχα να αναρριχηθεί και να εδραιωθεί η Δόξα στις εθνικές κατηγορίες. Αν και ο χώρος ήταν πρωτόγνωρος για μένα αγάπησα την ομάδα σαν παιδί μου. Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, δεν την ξεχωρίζω και δεν μπορώ να παραμερίσω το συναίσθημά μου για την ομάδα αυτή.
Τα πρώτα χρόνια της προεδρίας μου η ομάδα οργανώθηκε διοικητικά και αγωνιστικά και βασική επιδίωξη ήταν η ισχυροποίησή της στην κατηγορία της. Το επόμενο βήμα έγινε με δυνατές μεταγραφές που ξεκαθάρισε την πορεία και το στόχο της ομάδας. Το Μάιο του 2009 πήραμε το πρωτάθλημα και αγωνίστηκε στην Β Εθνική και τον επόμενο χρόνο κατάφερε να ανέβει στην Α2 κατηγορία. Στο εξής μοναδικός της στόχος είναι η παραμονή της στις μεγάλες Εθνικές κατηγορίες.
Βέβαια όλα αυτά τα χρόνια είχα δίπλα μου άξιους συνεργάτες και συνοδοιπόρους που βοήθησαν καταλυτικά στην εκπλήρωση των στόχων μας. Στην πορεία αυτή η ομάδα μας έδωσε χαρές όπως και λύπες. Οι χαρές όμως ήταν περισσότερες, κρίνοντας από το αποτέλεσμα. Έως και σήμερα παραμένω μέλος του Δ.Σ και πιστεύω βαθειά ότι σύντομα η Δόξα Λευκάδας θα αγωνίζεται στην Α1 Εθνική κατηγορία».

http://www.superbasket.gr/
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger