Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΔΗΛΩΣΗ Κ. Δρακονταειδή για την συνάντηση (στο Σκορπιό) του κ. Δημάρχου με τον κ. Ριμπαλόβλιεφ


                                   


       Με αφορμή την συνάντηση του κ. Δημάρχου Λευκάδας με τον κ. Ριμπαλόβλιεφ στο Σκορπιό στις 27/5/2013 και τις δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε., θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

1. Η εικόνα ενός Δημάρχου που προστρέχει σε συναντήσεις με έναν βαθύπλουτο επιχειρηματία, όπου αυτός τον καλεί, δεν ταιριάζει στον θεσμικό του ρόλο. Μην ξεχνά ότι εκπροσωπεί ένα Δήμο με 20.000 κατοίκους και όχι τον εαυτό του.
       Εφ’ όσον ο κ. Ριμπαλόβλιεφ επιθυμούσε συνάντηση, αυτή έπρεπε να πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο. Αυτό όφειλε να πράξει ο κ. Δήμαρχος, ως σωστός και ευγενής οικοδεσπότης.

       Του θυμίζω ότι τον Μάιο του 2011, ο τότε πρωθυπουργός συναντήθηκε και σωστά, στο Δημαρχείο μαζί του και τους φορείς του τόπου.  
       Αναρωτιέμαι (ρητορικά), με τον ίδιο τρόπο ο κ. Δήμαρχος αντιμετωπίζει του πολίτες του Δήμου; Αν δηλαδή ένας Λευκαδίτης επιχειρηματίας επιθυμούσε συνάντηση μαζί του, αυτή θα γινόταν στην επιχείρηση ή στο σπίτι του πολίτη; Υποθέτω όχι.
       Τι επομένως επέβαλε αυτήν την συνάντηση στο Σκορπιό και όχι στο Δημαρχείο; Μήπως το βάρος του πορτοφολιού του κ. Ριμπαλόβλιεφ;

2. Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Δήμαρχος μετά την συνάντηση αυτή, είπε:
«… από ότι κατάλαβα… σκέπτονται να βοηθήσουν και έμμεσα και άμεσα την περιοχή. Πιστεύω ότι αυτής της μεταχείρισης θα τύχουμε και εμείς, ως Δημοτική Αρχή και θα το ζητήσουμε…».
Και πιο κάτω συνεχίζει:
«…θεωρώ ότι θα δοθούν πολλές θέσεις εργασίας σε ντόπιους…».
     
   ► Παρατήρηση πρώτη.  Η εικόνα ενός Δήμαρχου, που δείχνει να λειτουργεί ως διαφημιστής του κ. Ριμπαλόβλιεφ και παράλληλα ως «επαίτης», μετά μάλιστα από μια  συνάντηση γνωριμίας, δεν ταιριάζει στην περηφάνια του τόπου. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να ζητήσει βοήθεια και τι είδους βοήθεια θα είναι αυτή;
  Παρατήρηση δεύτερη.   Η όποια δημιουργία θέσεων εργασίας, είναι καλοδεχούμενη. Όμως ο κ. Ριμπαλόβλιεφ δεν τις κάνει προσφορά στον τόπο από αγάπη, αλλά έχει ανάγκη να κάνει τη δουλειά του. Οι εργαζόμενοι θα προσφέρουν το μόχθο τους και προφανώς θα πρέπει να αμειφθούν. Προς τι επομένως η προσπάθεια να τον «ηρωοποιήσουμε» κιόλας.

3. Την επόμενη μέρα της συνάντησης, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε συνεδρίαση. Δεν αντιλαμβανόμαστε, γιατί ο κ. Δήμαρχος δεν ενημέρωσε επίσημα το σώμα γι’ αυτήν την επαφή που είχε.
       Όλα αυτά, δεν είναι ζητήματα τύπου, ούτε διάθεση αντιπαράθεσης με τον κ. Δήμαρχο. Είναι θέματα ουσίας. Δείχνουν την αντίληψη από την οποία κυριαρχείται η Δημοτική Αρχή.
       Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από δημόσιες σχέσεις αυτού του τύπου, φωτογραφήσεις, συνεντεύξεις με τέτοιο περιεχόμενο και αιτήματα βοήθειας σε «δήθεν» σωτήρες, αλλά από λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. 
       Άλλωστε αρκετοί «οσφυοκάμπτες» κυβερνούν την πατρίδα μας…

       Λευκάδα, 29/5/2013                                           Δρακονταειδής Κων/νος
                                                                           
                                                                              Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης
                                                                                «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger