Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ (Δ.Υ.Ο.) ΛΕΥΚΑΔΑΣ : Έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εφοριακών Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας


Πριν ολοκληρωθεί η ενοποίηση προχωρούν σε νέες συγχωνεύσεις
Χωρίς έλεγχο και δικαστικό τμήμα οι Δ.Ο.Υ Άρτας και Λευκάδας

Απορίπτει και καατγγέ΄λει την πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για τις Δ.Ο.Υ που προτείνει να έχουν Έλεγχο και Δικαστικό το ΔΣ του Συλλόγου Εφοριακών Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας.

Χωρίς να ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της ενοποίησης και να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα , κάνουν λόγο για νέες συγχωνεύσεις αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου. Κι όχι μόνο αυτό αλλά όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση «η μηχανοργάνωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη σ' αυτή την ενοποίηση».
(11/5/2013)

«Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους την κοινωνία να αντιδράσουν για την προτεινόμενη απογύμνωση των Δ.Ο.Υ   ΑΡΤΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ από τα τμήματα ελέγχου και δικαστικού διότι η υπολειτουργία της Δ.ΟΎ δεν έχει να κάνει μόνο με τα συμφέροντα των εργαζομένων σ' αυτή αλλά και με τα συμφέροντα όλης της κοινωνίας Λογιστών - Εμπόρων - Δικηγόρων - Αγροτών -Συμβολαιογράφων - Ελεύθερων Επαγγελματιών – Ανέργων», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εφοριακών.

Η ανακοίνωση που απευθύνεται προς ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ, Γ.Γ ΕΣΟΔΩΝ Κ. ΘΕΟΧΑΡΗ, τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ τους ΦΟΡΕΙΣ ΝΟΜΩΝ αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ στη Συνεδρίαση στις 8 Μάιου 2013 αποφάσισε να απόρριψη και καταγγείλει την πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών για τα σημεία (Δ.Ο.Υ) που προτείνει να έχουν Έλεγχο και Δικαστικό. Συγκεκριμένα δεν θα υφίσταται έλεγχος και δικαστικό τμήμα στις Δ.Ο.Υ Άρτας και Λευκάδας.

Εμείς επιμένουμε και στηρίζουμε την πρόταση μία Δ.Ο.Υ σε κάθε Νομό ( με έλεγχο κα δικαστικό ) όπως και την απόφαση της Π.Ο.Ε -Δ.Ο.Υ των φορέων των Νομών και γενικότερα την επιθυμία και θέληση των τοπικών κοινωνιών.

Η Συνένωση - Συγχώνευση των Δ.Ο.Υ σε επίπεδο Νομών που άρχισε στις αρχές του 2012 και ολοκληρώθηκε 31-12-2012 για να φθάσουμε στην πρώτη πρόταση μία Δ.Ο.Υ σε κάθε Νομό πρέπει να πούμε ότι ακόμη δεν έχει γίνει ενοποίηση των υπηρεσιών των Δ.Ο.Υ που συγχωνεύθηκαν.

Η μηχανοργάνωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη σ' αυτή την ενοποίηση.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ;

Χωρίς να ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της ενοποίησης να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα , για ποιες νέες συγχωνεύσεις μιλάτε Κύριε Γενικέ;

Ο Σύλλογος μας ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών κα την ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ να εγκαταλείψουν τους επικίνδυνους πειραματισμούς για τις Δ.Ο.Υ. που έχουν πιάσει τους στόχους στις δύσκολες μέρες της Οικονομικής Κρίσης που θα έπρεπε να τις επιβραβεύουν και όχι να μεθοδεύουν την διάλυση τους.

Ήταν και είναι οι αθόρυβοι εργάτες υλοποίησης των προϋπολογισμών.

Οι πρώτες ανακοινώσεις για τις συγκεκριμένες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σπέρνουν αναστάτωση , πανικό, πίκρα και θυμό , απογοητευμένοι για την μεταχείριση της πολιτείας.

Η κατάργηση των συγκεκριμένων τμημάτων θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η συγκεκριμένη πρόταση πέρα από την διάλυση 6 Δ.Ο.Υ Νησιών και 7 Δ.Ο.Υ. Νομού δεν έχει κανένα στοιχείο αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος ή τον εκσυγχρονισμό της Μηχανοργάνωσης που δεν μπορεί vc ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας.

Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους την κοινωνία να αντιδράσουν για την προτεινόμενη απογύμνωση των Δ.Ο.Υ   ΑΡΤΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ από τα τμήματα ελέγχου και δικαστικού διότι η υπολειτουργία της Δ.Ο.Υ δεν έχει να κάνει μόνο με τα συμφέροντα των εργαζομένων σ' αυτή αλλά και με τα συμφέροντα όλης της κοινωνίας Λογιστών - Εμπόρων - Δικηγόρων - Αγροτών -Συμβολαιογράφων - Ελεύθερων Επαγγελματιών - Ανέργων. Οι μικρές τοπικές κοινωνίες δεν είναι πειραματόζωα.

Ποια δικαίωση στις Δ.Ο.Υ. που έχουν πιάσει τους στόχους τους;

Ποια επιβράβευση για τους συνεπείς συναδέλφους που έτυχε να υπηρετούν σε Νησιά ή σε μικρές Δ.Ο.Υ; Να σταματήσουν να προσφέρουν την εμπειρία τους τόσων χρόνων;

Στους μεγάλους Νομούς προτείνετε να μείνουν ως έχει η υπηρεσιακή λειτουργία τους. Λες και έχουν πιάσει τους στόχους της Φοροδιαφυγής, της Βεβαίωσης και της Είσπραξης.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ «Μεταρρύθμιση»;

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ποιος θα απολογηθεί ή θα πληρώσει όταν η προτεινόμενη πρόταση δεν πιάσει τους στόχους;

Ποιος θα αποζημιώσει την κοινωνία - τον Έλληνα Φορολογούμενο; Κλείνοντας πρέπει   να τονίσουμε ότι η πρόταση απαντά μόνο στις επιταγές της ΤΡΟΙΚΑΣ για διάλυση Υπηρεσιών και Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων ως "υπεράριθμων και “Άνίκανων” και αποτελούν τμήμα συγκεκριμένου και οργανωμένου σχεδίου.

Ενός σχεδίου που προβλέπει την διάλυση του κλάδου οδηγώντας τμήματα στον Ιδιωτικό Τομέα.

Είναι ανάγκη να ενώσουμε τον αγώνα μας με την υπόλοιπη κοινωνία για όλα τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα που κατεδαφίζονται.

Ειδικά τα θέματα Φορολογίας και Ακρίβειας που αφορούν όλους και την βάρβαρη αύξηση της έμμεσης και άμεσης Φορολογίας και την επιβολή χαρατσιών».
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger