Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΒΟΜΒΑ: ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Η ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ ΚΑΙ Η ΣΑΛΤΙΝΗ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ!!



     Βόμβα μεγατόνων αποτέλεσε η ανακοίνωση για τα ακίνητα στη Βόνιτσα που οδεύουν προς πώληση!! 
   Δεν θα... μείνει τίποτα!!. Στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) πέρασαν χωρίς κανένα αντίτιμο, 40 στρέμματα που είναι το νησάκι της Κουκουμίτσας και 128 στρέμματα στη Σάλτινη απέναντι από το νησάκι στον Αμβρακικό κόλπο στην Βόνιτσα.

       Το γραφικό νησάκι Κουκουμίτσα στον όρμο της Βόνιτσας που συνδέεται με πέτρινη πεζογέφυρα  με την παραλία, σε μικρή απόσταση από τις ακτές μαζί με τοάλσος στη Σάλτινη περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, περνούν στηνιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) και θα πουληθούν σε ιδιώτες. Τα έσοδα του συγκεκριμένου ταμείου διατίθενται αποκλειστικά για την αποπληρωμή των δανείων.........



     Με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων που ρυθμίζει το θέμα, προβλέπεται ότι μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ:
ΝΗΣΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ Εμβαδό 40.000,00 και
ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ ΕΝΑΝΤΙ ΝΗΣΙΔΑΣ Εμβαδό 128.421.74

           Η απόφαση έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. 1020, 2013, ΤΕΥΧΟΣ 2ο)  και υπογράφεται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης, Κώστα Χατζηδάκη, Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλο, Περιβάλλοντος, Ευάγγελο Λιβιεράτο και Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
          Η παραχώρηση των ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ γίνεται χωρίς κανένα αντίτιμο. Γι’ αυτό και προφανής στόχος είναι να εισπραχθούν έσοδα, τα οποία στο σύνολο τους θα διατεθούν για την αποπληρωμή των δανείων. Το ταμείο έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στις πωλήσεις με πολύ πιο ταχύτερους ρυθμούς από αυτούς που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση.
      Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως με την πώληση των ακινήτων (πρόκειται για 300 σε όλη τη χώρα) θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν νέες επενδύσεις. Θα δημιουργηθούν νέες παραγωγικές μονάδες, κύρια στον τομέα του τουρισμού, κι αυτές με την σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις.
Κουκουμίτσα: Το πανέμορφο γραφικό νησάκι 

Σάλτινη: πυκνή βλάστηση και πανέμορφη παραθαλάσσια περιοχή
     Σύμφωνα με πληροφορίες την αντίδραση των κατοίκων προκαλεί η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων στο οποίο γίνεται λόγος για πώληση της Κουκουμίτσας και της Σάλτινης που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Βόνιτσας και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι η ιστορία του νησιού δεν πωλείται ανήκει στο Λαό της Βόνιτσας και εκεί πρέπει να παραμείνει. 
       Τονίζουν μάλιστα ότι περιμένουν από τη Πολιτεία να συνειδητοποιήσει ότι εκεί μέσα, δεν μπορεί τίποτα να οικοδομηθεί, διότι είναι ζώνη PAMSAR και η προστασία αυτής της περιοχής  δεν αποτελεί απλά υποχρέωση, αλλά μοναδική ευκαιρία για την σωτηρία του Αμβρακικού κόλπου.

*Ευχαριστούμε την Αμφικτιονία Ακαρνάνων για την επισήμανση του θέματος


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger