Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Στο ειδώλιο πρώην δήμαρχος , διώκεται για 4 κακουργήματα . 14 παράνομες προσλήψεις στο ενεργητικό του


Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι από τα δεκατέσσερα άτομα τα οκτώ δεν συμπεριλαμβάνονταν στις καταστάσεις προσωπικού των εταιρειών του δήμου, δεν ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ, δεν έλαβαν ποτέ βεβαιώσεις αποδοχών,δεν συμπεριέλαβαν στη φορολογική τους δήλωση τις «αποδοχές» τους από τις εταιρείες του δήμου και δεν είχαν εγγραφεί στον σύλλογο εργαζομένων.
Ποιες ευθύνες αποδίδει το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ
Η γνωμοδότηση των Επιθεωρητών, σύμφωνα πάντα με το «ΕΘΝΟΣ» δείχνει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες τουλάχιστον για τέσσερα κακουργήματα για τον Γιάννη Καζάκο, καθώς διαπιστώνεται ότι με την ιδιότητά του ως προέδρου των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών του δήμου «Δημοτική Συγκοινωνία» και «Δημοτικά Πάρκα»:

  • Μετέφερε στην κοινωφελή εταιρεία του      δήμου επτά από τα δεκατέσσερα άτομα, τα οποία δεν είχαν εργασιακή σχέση με      τις δύο αστικές εταιρείες, και άλλα επτά, τα οποία, επίσης, δεν είχαν      εργασιακή σχέση με τις εταιρείες, κηρύχθηκαν πλεονάζον προσωπικό, ενώ      κατηγορείται ότι πλαστογράφησε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία      δεν ελήφθη ποτέ από το ανώτατο δημοτικό όργανο για εξουσιοδότησή του      προκειμένου να καλύψει τυχόν κενές θέσεις στις δημοτικές εταιρείες.
  • Υπέγραψε συμβάσεις εργασίας αορίστου      χρόνου με τα 14 άτομα, σε χρόνο μεταγενέστερο της ημερομηνίας που φέρουν,      ενώ αυτά τα άτομα ουδέποτε υπήρξαν υπάλληλοι των δύο εταιρειών.
  • Απέστειλε στο ΣΕΕΔΔ, το 2010,      καταστάσεις μισθοδοσίας των δύο εταιρειών, στις οποίες τα 14 άτομα      περιλαμβάνονται, αν και δεν μισθοδοτούνταν από αυτές, και οι οποίες δεν      αποτελούν μισθοδοτικές καταστάσεις αυτών των νομικών προσώπων.
  • Κατά την ένορκη κατάθεσή του, στο      πλαίσιο της ΕΔΕ, έδωσε αναληθείς απαντήσεις για τα θέματα απασχόλησης των      14 ατόμων.
Η Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση Αττικής θα αναζητήσει τις πειθαρχικές ευθύνες, ενώ η Εισαγγελία Αθηνών θα διερευνήσει τα ποινικά αδικήματα τόσο για τον πρώην δήμαρχο όσο και για τη λογίστρια των δύο εταιρειών.
Γιάννης Καζάκος: Ο άνθρωπος που αναστάτωσε ακόμη και το ΔΝΤ
Ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου, προσθέτει η εφημερίδα, ελέγχεται για σειρά άλλων αποφάσεων που σχετίζονται με τη σύναψη δανείων του Δήμου, κατά τη διάρκεια της θητείας του, που κόντεψαν να σταματήσουν την καταβολή της 5ης δόσης από το ΔΝΤ προς τη χώρα τον Αύγουστο του 2011.
Είχε πάρει δάνειο ύψους 25 εκατ. ευρώ από την αυστριακή τράπεζα Communal για να γοράσει έκταση 11 στρεμμάτων από τη βίλα της οικογένειας Ζωγράφου, ενώ στη δανειακή σύμβαση η τράπεζα δεν απαιτούσε εμπράγματη εγγύηση από τον δήμο, ενώ ο κ. Καζάκος δεν απέστειλε την σύμβαση για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Τα ταμεία του δήμου εισέπραξαν τα ποσά και κατέβαλαν 19,5 εκατομμύρια ευρώ στην οικογένεια Ζωγράφου, ωστόσο, το δάνειο χτύπησε «κόκκινο» και, με την αλλαγή σκυτάλης στις εκλογές, ο νέος δήμαρχος Κώστας Καλλίρης εξέφρασε αδυναμία να το αποπληρώσει.
Αποτέλεσμα ήταν να εμφανιστούν ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 25 εκατομμυρίων τα οποία, σε συνδυασμό με το δάνειο ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ του δήμου Αχαρνών, έφεραν αναστάτωση και εκνευρισμό στο ΔΝΤ το οποίο απειλούσε να μην αποδεσμεύσει τη δόση.
Χρειάστηκε τότε ειδική παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδας για να καλυφθεί το κενό και επιτευχθεί συμφωνία για την καταβολή της δόσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Share this article :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2013 στις 3:12 μ.μ.

Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις







Ανώνυμος
2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:35 μ.μ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΑΕΙ.
ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΓΓΕΝΩΝ, ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ.
ΜΑΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ. ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ Κ.ΛΠ.;
ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΕΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ;
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΑΣΤΩΣ; ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ; ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ;
ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΑΕΙ, ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ.
Ο ΛΑΟΣ ΔΥΝΟΠΑΘΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ.

ΝΙΚΟΣ
6 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:01 π.μ.


Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευση σχολίου


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger