Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ-ΚΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑΙΠΕΔ ( 31,35 στρεμματα στα Βαρδάνια)


ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Μαζικά στο σφυρί βγάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας (παραλίες βασικές υποδομές, λιμάνια, αεροδρόμια και οδικούς άξονες). Τα λαϊκά στρώματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια σειρά από αλλεπάλληλες ασήκωτες ανατιμήσεις και χαράτσια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και για τις υποδομές που έχουν χρυσοπληρώσει οι ίδιοι. Το πακέτο με τις ιδιωτικοποιήσεις αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού συγκυβέρνησης - ιμπεριαλιστικών οργανισμών απέναντι στο λαό. Πηγαίνει χέρι χέρι με τα νέα πακέτα σε φόρους, την καρατόμηση δαπανών, τη μείωση των μισθών και συντάξεων, τη μαζική ανεργία και φτώχεια που εξαπλώνεται σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Το αντίτιμο των ιδιωτικοποιήσεων, μέχρι και η τελευταία δεκάρα, προορίζεται για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους, θα αποδοθεί στα κράτη και τις κυβερνήσεις της ΕΕ και στο ΔΝΤ, στους οποίους κατά κύριο λόγο έχει περιέλθει η αξίωση για την εμφανιζόμενη "οφειλή".
Με τη νέα μαζική φουρνιά ξεπουλήματος - αποκρατικοποιήσεων έχουμε και την παραχώρηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) της έκτασης 31,35 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή Βαρδάνια Λευκάδας. Πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, περιοχή φιλέτο για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ενταγμένη σε Περιφέρεια NATURA. Είναι στα πλαίσια του σχεδιασμού της ΕΕ των ελληνικών κυβερνήσεων και σήμερα της τρικομματικής να περάσουν ακίνητα, υπηρεσίες και πλουτοπαραγωγικές πηγές στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων με σκοπό να επενδύσουν τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους και να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις ιδιωτικοποιήσεις, αντίθετα όσοι δουλέψουν θα είναι σε συνθήκες γαλέρας, με μεροκάματα πείνας, σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον.

Η δημοτική αρχή αλλά και οι δημοτικές παρατάξεις που στηρίχτηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα άρχισαν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το ξεπούλημα που γίνεται στην περιοχή, επικεντρώνοντας σε άνευ ουσίας ζητήματα, ξεκόβοντας από τη συνολική πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Έχουν τεράστιες ευθύνες και αυτοί και τα κόμματα τους για αυτές τις εξελίξεις και για τις πολιτικές υποβάθμισης που επικρατούν στην περιοχή.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η νεοναζιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που στηρίζει με νύχια και με δόντια το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Υπερψήφισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που τάχα αντιπολιτεύεται) την τοποθέτηση του  επικεφαλής στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου). Είναι το μακρύ χέρι και το τσιράκι των μεγαλοεπιχειρηματιών. Παίρνει θέση καθαρά υπέρ του ξεπουλήματος του πλούτου του λαού και του τόπου, αρκεί οι αγοραστές να είναι "Έλληνες" εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

Είναι αναγκαίο σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι, οι μεροκαματιάρηδες, οι άνθρωποι του μόχθου, οι άνεργοι, οι νέοι, οι αγρότες, οι γυναίκες, οι αυτοαπασχολούμενοι να σταματήσουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Μέσα από τις μαζικές του οργανώσεις, το εργατικό κέντρο, τα ταξικά σωματεία, τους φορείς και τις λαϊκές επιτροπές να δώσουν τη μάχη.
Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από την καπιταλιστική ανάκαμψη, που αποθεώνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Να μην πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου επιχειρηματικού ομίλου, εγχώριου και ξένου, κανενός ιμπεριαλιστικού κέντρου, που ανταγωνίζονται για τη μοιρασιά της λείας. Για να υπάρχει ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας χρειάζεται να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μονοπώλια και ο παραγόμενος πλούτος.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger