Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΔΗΛΩΣΗ: Κ. Δρακονταειδή για την εκποίηση 31,3 στρ. (και) στη Λευκάδα


                                             



       Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1020/25-4-2013, το οποίο υπογράφεται από τους υπουργούς: Οικονομικών (Ι. Στουρνάρας), Ανάπτυξης (Κ. Χατζηδάκης), Παιδείας (Κ. Αρβανιτόπουλος), Περιβάλλοντος (Ε. Λιβεριάτος) και Τουρισμού (Ό. Κεφαλογιάννη), «Μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ‘’Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) Α.Ε.’’ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με των επ’ αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων».
       Συνολικά μεταβιβάζονται στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων πάνω από 2700 στρεμ. στα Ιόνια.

       Μεταξύ αυτών των ακινήτων, συμπεριλαμβάνεται και το ΑΒΚ 129 δημόσιο κτήμα που βρίσκεται στη περιοχή Βαρδάνια, έκτασης 31,35 στρεμ .
       Πρόκειται για περιοχές «φιλέτα» που στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι παραθαλάσσιες, εφαπτόμενες ή εντός περιοχών προστασίας NATURA και χαρακτηρισμένες ως ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, καθώς και για οικόπεδα εντός σχεδίου πόλης.
       Ο στόχος αυτής της μεταβίβασης είναι προφανής.
► Μετά την εκποίηση μαρίνων και νησιών.
► Μετά την, προ των πυλών, παραχώρηση αεροδρομίων και λιμανιών.
► Μετά τις off shore εταιρείες που κατέχουν το 15% της έκτασης του Μεγανησίου,
έφθασε η ώρα για τα κοράκια των χρηματιστικών Funds να βάλουν χέρι, με τιμές όσο-όσο, και με fast track διαδικασίες στον τομέα του τουρισμού.
       Σύμφωνα με τον τελευταίο “αναπτυξιακό” νόμο, αυτές οι περιοχές μπορούν κατ’ εξαίρεση να οικοδομούνται με υψηλότερους συντελεστές δόμησης, αδιαφορώντας για το φυσικό περιβάλλον.
       Οι συνέπειες για την περιοχή και γενικότερα την πόλη, για λόγους περιβαλλοντικούς, αισθητικούς, αναπτυξιακούς και άλλους θα είναι καταστροφικές. Μη λησμονούμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, είναι εντός περιοχής NATURA. Μπορεί, για παράδειγμα, να φαντασθεί κανείς ένα τεράστιο ξενοδοχείο στη θέση του σημερινού γαλήνιου τοπίου;
       Αυτή μπορεί να είναι η αρχή του τέλους, για τη Λευκάδα που ξέρουμε.
       Τι θα πάρει μετά σειρά; Μήπως ο βιότοπος των ιχθυοτροφείων (ιβαριών);      
       Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ακίνητο μεταβιβάσθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ:
1.       Έχει δηλωθεί από το Δήμο στο Κτηματολόγιο και διεκδικείται(;) από το Ελληνικό Δημόσιο. Με απλά λόγια δεν ανήκει στο Δημόσιο, και η όποια λύση θα δοθεί από τα δικαστήρια.
2.       Στη συγκεκριμένη έκταση είχαν ξεκινήσει και εκτελεσθεί εργασίες για τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου (η κατασκευή του οποίου πρέπει να παραμένει στόχος της κάθε Δημοτικής Αρχής), αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
       Οι φορείς του νησιού, καθώς και όλοι οι πολίτες, έχουν υποχρέωση να συντονιστούν και να δώσουν μάχη για να υπερασπισθούν, το φυσικό περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον. Η Δήμος πρέπει σ’ αυτήν την προσπάθεια να μπει μπροστά, αποφασισμένος να μην επιτρέψει το ξεπούλημα.
       Για όλους αυτούς τους λόγους, χθές, ζητήσαμε την κατεπείγουσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για να τοποθετηθεί επί του θέματος. Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αποδέχτηκε το αίτημα και αύριο 15/5/2013 στις 2.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.
       Είναι φανερό ότι άλλος ένας «πόλεμος» ξεκινά.
       Η Κίνησή μας και σ’ αυτόν, θα είναι στην πρώτη γραμμή.
       Ο τρικομματικός «θίασος» των υπαλλήλων της τρόϊκα που κυβερνά τη χώρα, σύντομα θα καταλάβει ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα οι Επτανήσιοι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.         

      Λευκάδα, 14/5/2013                                           Δρακονταειδής Κων/νος
                                                                             Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης
                                                                                «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger