Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Υπ. Παιδείας: Καρφώστε για να σωθείτε





Με ένα «υπηρεσιακό» έγγραφο που δείχνει να έρχεται από εποχές που κανείς, -ή έστω σχεδόν κανείς- δεν θέλει να θυμάται, η «Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας» αποφασίζει και διατάσσει πως όλοι οι Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολικών Μονάδων είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν ο,τιδήποτε υποπίπτει στην αντίληψή τους και αφορά σε εκπαιδευτικούς ή μαθητές «εντός και εκτός σχολείου».

Συνεχίζοντας με το ίδιας «αισθητικής» ύφος, η υπογράφουσα κ. Αικατερίνη Χριστοπούλου σπεύδει να καθησυχάσει τους πρόθυμους «πληροφοριοδότες» για το ότι δεν έχουν να φοβούνται κάτι αφού οι «αναφορές» τους θα προστατεύονται από κάποιο ξεχωριστό «εμπιστευτικό» πρωτόκολλο, ενώ, την ίδια στιγμή, απειλεί άμεσα πως οποιαδήποτε μη συμμόρφωση «προς τας υποδείξεις» συνιστά παράπτωμα «που επιφέρει τις αντίστοιχες συνέπειες» !

Είναι μάλιστα τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον της κ. Χριστοπούλου για το συγκεκριμένο θέμα, που δεν παραλείπει, εκτός από τα τηλέφωνα της υπηρεσίας, να δώσει ακόμη και το προσωπικό της κινητό τηλέφωνο, ίσως για εκείνους που δεν θεωρούν αρκετά ...ασφαλές το ...«εμπιστευτικό» πρωτόκολλο και προτιμούν να μεταφέρουν «αυτά που γνωρίζουν» δια ζώσης και κυρίως ...off the record.

 
Όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη υπηρεσιακή διαταγή, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και με τον νέο νόμο, η παραμικρή «καταγγελία» είναι αρκετή για να βρεθεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά κάποιος δημόσιος υπάλληλος στον δρόμο, αφού μπορεί να χαρακτηριστεί ως επίορκος ακόμη και επειδή είχε την οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη προσωπική διαφορά με οποιονδήποτε, κάτι το οποίο συνέβη και με εκπαιδευτικό από το Πελόπιο της Ηλείας.

Ωστόσο, η ίδια η κ. Αικατερίνη Χριστοπούλου δίνει την δική της «ερμηνεία», λέγοντας πως η συγκεκριμένη οδηγία δεν υποκρύπτει ο,τιδήποτε πονηρό και απλώς ...παρεξηγήθηκαν οι αγνές προθέσεις της.




Φυσικά άμεση ήταν και η αντίδραση της ΟΛΜΕ, η οποία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει πως τέτοιες πρακτικές, «εντείνουν το κλίμα απειλής προς τους εκπαιδευτικούς που υπάρχει στα σχολεία από την εφαρμογή των απαράδεκτων διατάξεων του ν.4093/12 και την προσπάθεια για την κατασκευή ενόχων ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς για να τίθενται σε αργία ή και να οδηγούνται σε απόλυση». 

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου της ΟΛΜΕ, κ. Νίκου Παπαχρήστου, που σε αποκλειστική του δήλωση στο zougla.gr, δεν δίστασε να μιλήσει για αυταρχικές μεθόδους τρομοκράτησης και απαράδεκτες πρακτικές ρουφιανιάς, που σκοπό έχουν να ανοίξουν βιομηχανία κατασκευής «επιόρκων» και παραγωγής διώξεων, ενώ παράλληλα μιλάει για υποβάθμιση της εκπαίδευσης σε «τριτοκοσμικό» πλέον επίπεδο.



Παύλος Κιρκασίδη

ΠΗΓΗ.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger