Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Μια οδύσσεια τελείωσε - Εγκαινιάστηκε το Δικαστικό Μέγαρο Λευκάδας.



Μια οδύσσεια τελείωσε - Εγκαινιάστηκε  το Δικαστικό Μέγαρο Λευκάδας.


Την Παρασκευή 5.10.2012 ο υπουργός Δικαιοσύνης, κος Αντώνης Ρουπακιώτης  φανερά συγκινημένος εγκαινίασε το νέο  Δικαστικό Μέγαρο Λευκάδας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο  πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Επίσης παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Καραγκούνης, o Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κος Σπ. Σπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θοδ. Βερύκιος, ο Δήμαρχος Λευκάδας Κ. Αραβανής, οι πρώην Βουλευτές Ξ. Βεργίνης και Σπ. Μαργέλης καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι  της τοπικής αυτοδιοίκησης και βεβαίως όλοι όσοι ανήκουν στο χώρο της δικαστικής εξουσίας στη Λευκάδα.

Δεν θα μπορούσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης να μην  αναφερθεί στην κατάσταση που  επικρατεί στην χώρα και θα μπορούσε να πει κανείς ότι η τελετή ήταν σχετικά σεμνή. Ο κος Ρουπακιώτης  μας γύρισε πίσω στο χρόνο, μας θύμισε τη Λευκάδα στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε, εκεί που όπως είπε χαρακτηριστικά έμαθε τα πρώτα καλά γράμματα και που χρόνια τώρα στον κόρφο της αγκαλιάζει τα οστά των γονέων του. Μίλησε για την Ελλάδα που χάσαμε για λίγο αλλά όχι για πάντα. Χρειάζεται όλοι μαζί, είπε,  να οργανωθούμε σε όλα τα επίπεδα για να βγούμε από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αναζητήσουμε σημεία σύγκλισης τώρα γιατί αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά! Ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν ώστε να ολοκληρωθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο που όπως είπε είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών και στο οποίο θα στεγαστούν από εδώ και πέρα οι δικαστικές υπηρεσίας της Λευκάδας. Βέβαια δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι μέχρι να φτάσουμε σήμερα να «γιορτάζουμε» τα εγκαίνια περάσαμε μια οδύσσεια την οποία ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ακριβά. Και μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες σε κανένα! Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια της Δικαιοσύνης! Επίσης δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι ναι μεν εγκαινιάσαμε ένα κτίριο το οποίο όμως επί της ουσίας δεν είναι έτοιμο, παρουσιάζει ακόμα ελλείψεις, ειδικά ο περιβάλλοντας χώρος που δεν έχει την ίδια λειτουργικότητα και εμφάνιση με το υπόλοιπο κτίριο.  Σύμφωνα με τον Υπουργό και αυτό έχει δρομολογηθεί, έχει υπογραφεί η σύμβαση ανάθεσης για τη διαμόρφωση του. Το Δικαστικό Μέγαρο εγκαινιάστηκε, ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα τελειώσει κιόλας και δε θα μείνει μισοτελειωμένο όπως τόσα και τόσα άλλα κτίρια που έμειναν για πάντα μακέτες….







Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger