Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Δελτίο Τύπου Επιμελητήριο Λευκάδας Τμήμα Τουρισμού



Δελτίο Τύπου
Επιμελητήριο Λευκάδας
Τμήμα Τουρισμού
Κατόπιν της επιτυχημένης ημερίδας για το τουριστικό μέλλον της Λευκάδας και την ενημέρωση για την  επόμενη συνάντηση που θα διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου για την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για την τουριστική προβολή του Νομού, που προετοιμάζει ο επιστημονικός συνεργάτης του Επιμελητηρίου Λευκάδας, ο Πρόεδρος, κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης συνεχίζει τις επαφές και τις συναντήσεις με τουριστικούς παράγοντες με σκοπό την εύρεση και την αξιοποίηση πιθανών συνεργασιών. Αναλυτικότερα:  
·         Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου ο κος Σκιαδαρέσης παραβρέθηκε στο συνέδριο για τις κρουαζιέρες που διοργανώθηκε στη Κέρκυρα με σκοπό να διερευνήσει  τη δυνατότητα προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων (αρόδου) μέσα από επαφές με τους εκπρόσωπους των  εταιρειών κρουαζιέρας.  Μάλιστα ο Πρόεδρος σε  κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε εξέφρασε το ενδιαφέρον να ενταχθεί η Λευκάδα στα παραπάνω προγράμματα. Σε ερώτηση μάλιστα του Προέδρου γιατί, ενώ υπάρχουν τέτοιες δραστηριότητες σε όλα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η Λευκάδα είναι έξω από τα πλάνα των εταιριών τους,  χαρακτηριστική ήτανε η απάντηση κάποιων εκπροσώπων των εταιριών: “Πρόεδρε, είναι η πρώτη φορά που μας προσεγγίζει κάποιος από την Λευκάδα και εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο νησί.’’


Στις 2 και 3 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος βρέθηκε στην Αθήνα για μια σειρά συναντήσεων:

·         Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε στη Κέρκυρα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας FTI Cruises, κο Σταθόπουλο, συναντήθηκε εκ νέου μαζί του  στα γραφεία της εταιρείας και συζήτησαν για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε, ώστε η Λευκάδα  να ενταχθεί στο πρόγραμμα του 2014. Να σημειωθεί ότι το κρουαζιερόπλοιο BERLIN μεταφέρει 400 επιβάτες που προέρχονται κυρίως από γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία) και, όπως τόνισε ο  Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας FTI Cruises, είναι ένα μικρό σχετικά κρουαζιερόπλοιο αλλά με πελάτες υψηλού εισοδήματος.
·         Ο κύριος Σκιαδαρέσης συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, κο Δήμα, και διερευνήθηκε ο τρόπος προσέγγισης Ρώσων τουριστών στην Λευκάδα, αλλά και η δυνατότητα διοργάνωσης ημερίδας στο νησί, στην οποία θα συμμετέχουν σημαντικοί tour operators από τη Ρωσία. Επίσης, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο της περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του Επιμελητηρίου Λευκάδας και του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου μέσα από πρωτόκολλα συνεργασίας. 

·         Τέλος στα πλαίσια των προσπαθειών που γίνονται από το Επιμελητήριο  για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τον τουρισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος ο κύριος Σκιαδαρέσης συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, κο Λιάσκο.  Στη συνάντηση  90  λεπτών που ακολούθησε συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν στην Λευκάδα και στον τουρισμό, καθώς και το πρόβλημα που δημιουργεί στο Νομό η ανυπαρξία αεροπορικής σύνδεσης με την Αθήνα. Ο κος Σκιαδαρέσης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα την βοήθεια του Υπουργείου Τουρισμού για το θέμα και  του ανέφερε συγκεκριμένη  πρόταση για την αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου του Ακτίου με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την οποία βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα ο κος Λιάσκος και ζήτησε από τον Πρόεδρο να την υποβάλει γραπτώς, ώστε να την παρουσιάσει και στον αρμόδιο Υπουργό, κύριο Χατζηδάκη. Να σημειωθεί ότι ο κος Λιάσκος εκπροσωπώντας το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τον υπουργό κο Χατζηδάκη μελετούν τυχόν αναδιαρθρώσεις που αφορούν την αεροπορική πρόσβαση στο εσωτερικό.


Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger