Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Υποστήριξη και Προώθηση των Τοπικών προϊόντων των Μικρομεσαί​ων Επιχειρήσε​ων μέσω των Τεχνολογιώ​ν Πληροφορικ​ής και Επικοινωνί​ας-Με συνεργασία των Περιφερειώ​ν Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Υποστήριξη και Προώθηση των Τοπικών προϊόντων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας

Με συνεργασία των Περιφερειών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας

  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης συνάντησης των Εταίρων του προγράμματος με τίτλο: «Υποστήριξη και Προώθηση των Τοπικών προϊόντων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας – (Τοπικά Προϊόντα ΙΙ)», στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών  προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013.

  Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και στη συνάντηση απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Τηλεμάχος Μωραΐτης  ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Περιφερειακός  Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γεώργιος Αθανασόπουλος.
  Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του έργου και των τεχνικών λεπτομερειών του από τον Επικεφαλής Εταίρο, την Επιχείρηση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος καθώς και το Πανεπιστήμιο Πατρών που συμμετέχει ως εταίρος στο έργο αυτό.

Οι εταίροι

  Οι υπόλοιποι εταίροι, εκτός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, είναι το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό «Ίδρυμα Μεσολογγίου», η Επαρχία του Μπάρι, η Επαρχία του Μπρίντεζι, το Πανεπιστήμιο του Μπάρι, καθώς και ο Δήμος Bisceglie της Ιταλίας.

Το πρόγραμμα

  Το πρόγραμμα, διάρκειας 26 μηνών και συνολικού προϋπολογισμού €1.131.775 (και προϋπολογισμού για την Π.Ι.Ν €177.745), αφορά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που παράγουν ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα.
  Μέσω εφαρμογής σύγχρονων εργαλείων προώθησης και δημιουργίας ηλεκτρονικών δικτύων, το έργο στοχεύει στην προώθηση των τοπικών προϊόντων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τα παράγουν και οι οποίες αποτελούν πλέον συνεχόμενη αναπτυσσόμενη οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρειά μας.
  Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διασυνοριακή συνεργασία επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που θα προσφέρει το έργο, καθώς και στις δράσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, στην ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων των επαγγελματιών, στην προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ επαγγελματιών, τοπικών αρχών και ερευνητικών κέντρων.
  Τέλος, στην ανάπτυξη πιλοτικών περιφερειακών Κέντρων Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, τα οποία θα εξυπηρετούν τον τριπλό ρόλο του να προμηθεύουν πληροφοριακό υλικό για τοπικά προϊόντα, να προσφέρουν πρόσβαση στους επαγγελματίες στα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας και να διαμορφώνουν τη διασυνοριακή διασύνδεση μεταξύ επαγγελματιών και οργανισμών.

  Στις εργασίες της συνάντησης, συμμετείχαν τα μέλη της Ομάδας Εργασίας του προγράμματος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κέρκυρας και Λευκάδας.   






Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger