Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου στη Λευκάδα...


Ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα η σημερινή, ενόψει και των νέων μέτρων που αναμένονται ονοσούπω να εξαγγελθούν. Θα είναι το τελευταίο πακέτο διαβεβαιώνει ο Σαμαράς, αναλογιστείτε όμως πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό το παραμύθι τα τελευταία χρόνια, πόσες φορές τα «νέα μέτρα» δεν επήρκεσαν, στο πλαίσιο της διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης υπέρ του κεφαλαίου, με αποτέλεσμα να ακολουθούν κάθε φορά πιο νέα μέτρα… και το βαρέλι να μην έχει πάτο.

Τα μέτρα όμως αυτά «δεν είναι αποτέλεσμα κυρίως κακών εκτιμήσεων, κακής διαχείρισης, λιγότερης ή περισσότερης ικανότητας των διαχειριστών της κρίσης, αλλά μέτρα που είναι αναγκαία μόνο για το κεφαλαίο, όχι για τους εργαζόμενους, που απορρέουν από τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που καθορίζει την πολιτική της με βάση τις ανάγκες των μονοπωλίων, γι΄ αυτό και είναι ίδια στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τις άλλες καπιταλιστικές χώρες, ακόμη και σε όσες χώρες είναι έξω από την Ευρωζώνη και δεν έχουν κρίση», όπως αναγράφονταν χαρακτηριστικά στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση.
Αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό δίνοντας το παρόν στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, μια από τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 70 συνολικά πόλεις, στην οποία απήθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), η Έλλη Λαγουτάρη, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Πέτρο Ζαβιτσάνο, μέλος της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης είχε προηγηθεί νωρίς το πρωί συμβολική κατάληψη της Εφορίας και προπαγάνδισή της σε διάφορους εργασιακούς χώρους.
Μετά το πέρας των ομιλιών ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κατήγγειλε από μικροφώνου:
  1. ότι απειλήθηκαν με απόλυση 5μηνίτες που δουλεύουν στο Δήμο, μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας», σε περίπτωση που δήλωναν συμμετοχή στην απεργία και
  2. ότι η ΔΕΗ προχωρεί, όλο και πιο συχνά τώρα τελευταία, στο «κόψιμο» του ρεύματος σε φτωχούς και άνεργους συμπολίτες μας.
Στην απεργιακή συγκέντρωση έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών με δικά τους πανό: το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας και η ΕΛΜΕ Λευκάδας, ενώ ανάμεσα στους διαδηλωτές διακρίναμε και μια ομάδα ενστόλων (αστυνομικοί και πυροσβέστες).
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία κατά μήκος της Κεντρικής Αγοράς με κατάληξη την παραλία.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger