Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Καταγγελία: Εργατικού Κέντρου για το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας)


eklv2
Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7
Αρ. Πρ.
ΤΗΛ. 2645022466
Λευκάδα 21-9-2012
Εγκριτική απόφαση Πρωτοδικείου 36/1944
Αρ. εγγρ. Ειδ. Βιβλ. Επαγ. Σωμ. 11/1951
ΠΡΟΣ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Σ.ΕΠ.Ε.
Κοιν/ση: -Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
- Γ.Σ.Ε.Ε.
- ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
- Μ.Μ.Ε.
Κύριοι

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας μετά από καταγγελίες εργαζομένων ζήτησε από την Επιθεώρηση Εργασίας Μεσολογγίου που διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία να διενεργήσει έλεγχο στις διάφορες εγκαταστάσεις της επιχείρησης «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου, στην επαρχία Ξηρομέρου.
Ζητήσαμε επίσης να μας επιστρέψουν πρωτοκολλημένο το έγγραφο που στείλαμε. Ο προϊστάμενος απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει πρωτοκόλληση και όσον αφορά τον έλεγχο δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν έχουν ούτε χρήματα ούτε προσωπικό.
Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει με την Επιθεώρηση Εργασίας Αγρινίου που δεν της εγκρίνονται μετακινήσεις για έλεγχο.
Τέλος, η Επιθεώρηση Εργασίας Λευκάδας έχει κλείσει αφού η μόνη υπάλληλος είναι σε άδεια.
Την ώρα που ο Υπουργός παραδέχεται το μέγεθος της ανασφάλιστης εργασίας και την παραβίαση συνολικά της εργατικής νομοθεσίας, ο έλεγχος είναι αδύνατος λόγω έλλειψης χρημάτων και προσωπικού.
Το Σ.ΕΠ.Ε. δεν είναι μόνο να βεβαιώνει την εργασιακή ζούγκλα μέσα από τις νέες συμβάσεις κ.λ.π. στοιχεία που προσκομίζουν οι επιχειρήσεις.
Η πραγματικότητα στους χώρους δουλειάς είναι δέκα φορές χειρότερη και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τόσο το ΣΕΠΕ όσο και το ΙΚΑ απουσιάζουν.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΟΣ

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger