Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ο «ξυπόλητος»... μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου


Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα




Ο «ξυπόλητος»... μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου


Χρωστάει εκατομμύρια στο κράτος αλλά ζει... σε καλύβα! Ο λόγος για έναν πολύτεκνο βοσκό από το Ρουκάνι, ο οποίος φιγουράρει στο Νο 200 της «μαύρης» λίστας με τους μεγαλοοφειλέτες.


Ο 65χρονος Στέλιος Παρασύρης από το Ρουκάνι καταρρίπτει το «μύθο» των Ελλήνων μεγαλοοφειλετών, οι οποίοι δήθεν θα κλείσουν τις τρύπες του κρατικού ταμείου. Ο άνδρας κάποτε εισέπραξε παράνομα χρήματα από την επιστροφή ΦΠΑ από πλαστά τιμολόγια, έπεσε στην τσιμπίδα του νόμου, του επιβλήθηκε ένα ιλιγγιώδες ποσό ως πρόστιμο, κι έκτοτε ζει μέσα στη φτώχεια, βλέποντας το χρέος του ολοένα να αυξάνεται...

Ο Στέλιος Παρασύρης, πατέρας 5 παιδιών και παππούς 13 παιδιών, ήταν ένας από τους πολλούς που είχαν βρει τον τρόπο να «αρμέγουν» το κράτος. Πριν 15 χρόνια, με πλαστά τιμολόγια εισέπραξε, από κοινού με άλλα άτομα με τα οποία δρούσε, 30 εκ. δραχμές. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε τότε, εντοπίστηκε η παρανομία και στον 50χρονο, τότε, βοσκό, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4.581.150,56 ευρώ, ποσό που με τις προσαυξήσεις άγγιξε τα 6,214,675 ευρώ, ενώ, σήμερα, κατέχει μία θέση στη λίστα των Ελλήνων μεγαλοοφειλετών, με οφειλή που έχει φτάσει το ποσό των 10.796.226,06 ευρώ.

Τί κι αν ζει σε ... μια καλύβα; Το κράτος θέλει να εισπράξει! «Δε με νοιάζει να πληρώσω, και δύο και τρεις φορές, το αρχικό ποσό που εισέπραξα από το ΦΠΑ, αλλά να πληρώσω 11 εκ. ευρώ... Δε φτάνουν ούτε τα 50 πρόβατα που έχω, αλλά και να πουληθεί όλη η περιουσία των Παρασύρηδων στην Κρήτη πάλι δε φτάνει» είπε με παράπονο στο Cretalive.

Ο ίδιος, πολλές φορές στο παρελθόν προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, διεκδικώντας ένα «κούρεμα», που θα έφτανε το ποσό σε ένα ρεαλιστικό επίπεδο, ωστόσο έχασε όλες τις δίκες.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
πηγη

http://www.zougla.gr


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger