Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Αντί να παραιτηθεί έστειλε επιστολή διαμαρτυρία στο ... Ευρωκοινοβούλιο ο Γ.Καρατζαφέρης!

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


Image

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης έστειλε σήμερα επιστολή προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή τους προτεινόμενους όρους που υποβλήθηκαν ενόψει της νέας συμφωνίας δανείου.
Το πλήρες κείμενο της Επιστολής του Προέδρου του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα είναι σε μια κρίσιμη καμπή στην πορεία της για δημοσιονομική εξυγίανση και οικονομική ανάκαμψη. Τα κριτήρια λιτότητας με τα οποία επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός είναι άνευ προηγουμένου στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Αν και η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους και η νέα σύμβαση του δανείου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν στο πλαίσιο της συνέχισης των προσπαθειών για τη δημιουργία μιας υγιούς και ανταγωνιστικής οικονομίας, δεν μπορεί οι όροι της συμφωνίας αυτής να παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν ποτέ αμφισβητηθεί σε μια δημοκρατική κοινωνία και ένα κυρίαρχο κράτος.

Ορισμένοι από τους προτεινόμενους όρους που υποβλήθηκαν ενόψει της νέας συμφωνίας δανείου θα κλονίσουν την πεποίθηση του ελληνικού λαού σχετικά με την όλη διαδικασία όπως επίσης και την προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να πείσει τους πολίτες για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Επιπρόσθετα, θα επιβραδυνθεί η οικονομία σε σημείο χωρίς επιστροφή και θα προκληθεί κοινωνική αναταραχή, τέτοια που η Ευρώπη δεν έχει δει για δεκαετίες, κάτι το οποίο θα καταστήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ανέφικτη. Η αναταραχή στην Ελλάδα θα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες και θα εκφράσει την απογοήτευση των λαών όλης της Ευρώπης απέναντι στις στρεβλώσεις της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Πολλές από τις προτάσεις που συζητιούνται για τη συμφωνία είναι σε αντίθεση με το κοινοτικό κεκτημένο και τον πυρήνα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Πολλές εκ των παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας είναι ενάντια στις βασικές διατάξεις των χαρτών του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.
Οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν με το πιστόλι στον κρόταφο όταν απαιτείται η συμμετοχή μιας ολόκληρης κοινωνίας. Είναι μια ωρολογιακή βόμβα για όλο τον δυτικό κόσμο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μόνο άμεσα εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της Ένωσης για την εξάλειψη των πρακτικών που συντηρούν ένα δημοκρατικό έλλειμμα.

Είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο, και σύμφωνα με το πνεύμα της Συνθήκης της Λισαβόνας, που κάνω έκκληση προς την επόμενη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής και ζητώ στρατηγική παρέμβαση σας για την προστασία τόσο της διαδικασίας μεταρρύθμισης σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, όσο και τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες στις οποίες στηρίζεται η Ευρώπη για την ευημερία και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς της.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι θυσίες προς την προσαρμογή και ανάκαμψη θα είναι τεράστιες και ο ελληνικό λαός έχει ήδη δείξει τεράστια υπομονή και ωριμότητα στην αντιμετώπιση της διαδικασίας. Ωστόσο, η θυσία της εθνικής αξιοπρέπειας και η επιβολή μιας οικονομικής δικτατορίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος οποιασδήποτε διαδικασίας βοήθειας προς την Ελλάδα.

Είναι με αυτά τα λόγια που κάνω αυτή τη δραματική έκκληση ζητώντας τη δέσμευσή σας στην δημοκρατία ώστε να επηρεάσετε το εκτελεστικό όργανο της Ένωσης προς μια πιο ορθολογική και βασισμένη σε αρχές προσέγγιση για την ελληνική οικονομική κρίση».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger