Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Επίσκεψη προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. σε Κέρκυρα & Ήπειρο

Επίσκεψη προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. σε Κέρκυρα & Ήπειρο (18-19/3/2015).


Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., κος Παπαευσταθίου Νίκος, στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της Διοίκησης του Οργανισμού σχετικά με τη επίλυση των προβλημάτων αλλά και την ευρύτερη επιχειρησιακή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Παραρτημάτων και των Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. στην περιφέρεια, στις 18 & 19 Μαρτίου 2015 πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στον Τομείς του Ε.Κ.Α.Β. Κέρκυρας, Άρτας, Ηγουμενίτσας,
Παραμυθιάς και Πρέβεζας αλλά και στο Παράρτημα του Ε.Κ.Α.Β. στα Ιωάννινα.
Ο κος Παπαευσταθίου πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με τους εργαζομένους των προαναφερθέντων Τομέων & του Παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β., ενημερώθηκε πλήρως για όλα τα λειτουργικά θέματα που τους απασχολούν ενώ προχώρησε και στην ανάλογη καθοδήγηση των υπευθύνων, με στόχο τον καλύτερο επιχειρησιακό συντονισμό με την αξιοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού.
Παράλληλα διαβεβαίωσε τους εργαζομένους πως βασικός στόχος του - ως προέδρου του Ε.Κ.Α.Β.- είναι να μη συρρικνωθεί ο Οργανισμός (ειδικά στην περιφέρεια) καταβάλλοντας μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα στελέχωσης προσωπικού. Γι’ αυτό άλλωστε, υπό το πρίσμα του στόχου του για τη περαιτέρω άρτια ανάπτυξη του Ε.Κ.Α.Β., έχει ήδη υποβάλει τεκμηριωμένη εισήγηση στο Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τις νέες αναγκαίες προσλήψεις.
Έγινε επίσης, εκτενής αναφορά στην επικείμενη και αναγκαία ανανέωση του στόλου του Ε.Κ.Α.Β, τόσο με τα 11 ασθενοφόρα που αφορούν την Ήπειρο από το Ε.Σ.Π.Α., όσο και του ενιαίου διαγωνισμού για όλη τη χώρα από τις πιστώσεις που προέρχονται από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, ο οποίος (διαγωνισμός) βάσει συγκεκριμένων ενεργειών της τωρινής Διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β. εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.
Ειδικά για την Κέρκυρα, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., επικεντρώθηκε στην προσπάθεια που πραγματοποιεί προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις αυξημένες διακομιδές από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας προς τα Ιωάννινα, με αποτέλεσμα την ανάλογη επιβάρυνση της συνολικής λειτουργίας του Τομέα του Ε.Κ.Α.Β. του Νησιού ως προς την εξυπηρέτηση των περιστατικών που χρήζουν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η παρουσίαση του σχεδιασμού της Διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β. για τη κάλυψη των αναγκών τόσο του Τομέα της Κέρκυρας όσο και της Λευκάδας κα της Παραμυθιάς, με μεταθέσεις ή προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επισημάνθηκε δε, πως ειδικά για την κάλυψη των αναγκών της επερχόμενης θερινής περιόδου, οι συγκεκριμένοι Τομείς του Ε.Κ.Α.Β. θα καλυφθούν με μετακινήσεις προσωπικού από Παραρτήματα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού.Εκτός αυτών, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., πραγματοποίησε πολύ εποικοδομητικές συναντήσεις με τοπικούς και περιφερειακούς θεσμικούς φορείς των αντίστοιχων περιοχών, στοχεύοντας στην βελτιστοποίηση της συνεργασίας του Οργανισμού με τις ανάλογες δομές αυτών.
Συγκεκριμένα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων , κο Μπέγκα Θωμά, εξετάστηκαν όλοι οι δυνατοί τρόποι, μέσω των οποίων ο Δήμος Ιωαννίνων θα μπορούσε να συμβάλλει στην απρόσκοπτη  λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. στην όμορη περιοχή ενώ από κοινού συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης τόσο του γενικού πληθυσμού, σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών, όσο και ειδικών προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου από το Ε.Κ.Α.Β..
Τέλος κατά τη συνάντηση του κου Παπαευσταθίου με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κο Καχριμάνη Αλέξανδρο, έγιναν σαφείς αναφορές στη θετικότητα των προσθέσεων για τη συνολική συνεργασία ανάμεσα στη Περιφερειακή Αρχή και το Ε.Κ.Α.Β., έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους πολίτες της Ηπείρου.
Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., αφού ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τον επικείμενο σχεδιασμό ανάπτυξης νέων τομέων (Μετσόβου) αλλά και της ενίσχυσης υπαρχόντων (Παραμυθιάς) - έτσι ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη «κάλυψη-εποπτεία» της Εγνατίας Οδού εντός των ορίων της Ηπείρου - προέβη σε αναλυτική παρουσίαση του επιτελούμενου κοινωνικού έργου του Ε.Κ.Α.Β. στις όμορες περιοχές.Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας


Κεντρική Υπηρεσία:
Τέρμα Οδού Υγείας
115 27 Αθήνα
T.: 213 214 3000
F.: 213 214 3222Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger