Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ:Να ακουστεί η αλήθεια πέρα από συμφέροντα και λαμπερά πρωτοσέλιδα.


  Όπως είχαμε πει σε προηγούμενή μας ανακοίνωση, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε για να ενημερώσουμε την τοπική μας κοινωνία για την κατάσταση που επικρατεί στο Ιόνιον ΣΤΑΡ.

Να ακουστεί η αλήθεια πέρα από συμφέροντα και λαμπερά πρωτοσέλιδα.
  Εδώ και μήνες παρακαλάμε για τα αυτονόητα. Από αρχές Νοέμβρη συναντηθήκαμε μαζί με τον επόπτη εργασίας, τον δικηγόρο μας και την εργοδοσία πολλές φορές. Η διοίκηση δεν τήρησε τίποτα από όσα δεσμεύεται γραπτά.
Αντί για τις 35.000 ευρώ που έπρεπε αρχικά να καταβάλει βάση της γραπτής συμφωνίας , λάβαμε κάποια κουτσουρεμένα δώρα Χριστουγέννων 2014 ίσα-ίσα για να αποφύγουν το αυτόφωρο, τα οποία δεν είναι καν μέσα στην οφειλή των 100.000 κ πλέον ευρώ που διεκδικούμε. Μέχρι σήμερα από το παραπάνω ποσό έχουμε λάβει σε δόσεις των 100-200 ευρώ οι μεν μόνιμοι δύο κουτσουρεμένους μισθούς, οι δε εποχιακοί κάποια σκόρπια μεροκάματα και ενώ υπήρχε δέσμευση για καταβολές 3500 ευρώ εβδομαδιαίως.
Η συνολική οφειλή αμφισβητήθηκε από την εργοδοσία, όμως επιβεβαιώνεται με τα επίσημα χαρτιά του ΙΚΑ , της εφορίας και της τράπεζας , αφού περιέχει δώρα 4 ετών, άδειες  5 ετών αλλά και διαφορές που υπήρχαν μεταξύ καταθέσεων (έναντι) και μισθοδοσίας. Το ποσό είναι ακριβώς αυτό για το οποίο φορολογούμαστε και έχει πιστοποιηθεί από την επιθεώρηση εργασίας. Έχει δουλευτεί με ιδρώτα από τον καθένα μας.
 Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι για να βοηθήσουμε από την πλευρά μας, χαρίσαμε τις αποζημιώσεις των μονίμων υπαλλήλων που ανέρχονται σε 40.000 ευρώ, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε σε ανεργία μιας και ήμασταν ουσιαστικά αιχμάλωτοι και μετέωροι  για 2 μήνες.

  Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί πως οι εργαζόμενοι του Ιόνιον Σταρ στήριξαν με κάθε μέσο και τρόπο το ξενοδοχείο και την εταιρεία μέχρι και την τελευταία μέρα λειτουργίας της. Και δυστυχώς είναι οι μόνοι που έχουν βγει ζημιωμένοι από την κόντρα μεταξύ της ιδιοκτησίας και του ΤΑΟΛ.
Χάρη στη δική μας υπομονή και τη διάθεση μας για βοήθεια προς την εταιρεία:
·       Μέναμε πίσω στις πληρωμές για να παίρνει τα ενοίκια το ΤΑΟΛ και να έχει εξοφληθεί τελικά πλήρως.
·       Μέναμε πίσω για να πληρώνονται οι προμηθευτές και να συνεχίζει η απρόσκοπτη λειτουργία του ξενοδοχείου.
Σε όλα εμείς  φυλάγαμε τις Θερμοπύλες! Κουράγιο μας έλεγε η διοίκηση, έρχεται και  η σειρά σας. Υπάρχουν όμως και όρια στην υπομονή και στην αυτοθυσία!
  Χωρίς να φταίμε πουθενά, βρεθήκαμε στη μέση μιας κόντρας μεταξύ του παραλογισμού του ΤΑΟΛ και των κούφιων υποσχέσεων της διοίκησής μας. Και δυστυχώς απλήρωτοι. Ποιος άραγε νοιάστηκε ποτέ για τους εργαζόμενους? Το ΤΑΟΛ που όντας εξοφλημένο, φρόντισε να χάσουμε τις δουλείες μας και δήθεν βάζει όρο -μη υποχρεωτικό- επαναπρόσληψης  όταν και όποτε ανοίξει το ξενοδοχείο? Η’ η διοίκηση του ξενοδοχείου που τώρα μάλλον βολεύτηκε από το κλείσιμο για να γλυτώσει τα λεφτά.
Δυστυχώς,  όταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια!!!
  Οι εργαζόμενοι του Ιόνιον Σταρ δεν έχουν άλλο τρόπο να πάρουν τα δεδουλευμένα τους . Ούτε πληρωνόμαστε σε προϊόντα όπως πληρώνει το ΤΑΟΛ τους δικούς του επί μήνες απλήρωτους εργαζόμενους ούτε τίποτα. Εμείς πρέπει να πληρωθούμε από την διοίκηση σε ευρώ. Και αυτό δεν φαίνεται να υπάρχει θέληση να γίνει.
  Το ήθος των εργαζομένων του Ιόνιον  Σταρ ακόμα και στις δύσκολες αυτές στιγμές παραμένει αδιαπραγμάτευτο. Ουδέποτε θα βλάπταμε κανέναν προσωπικά, δεν θα βγάζαμε ποτέ ψεύτικα ποσά στον αέρα, δεν θα βγάζαμε ανακοινώσεις χωρίς να συμφωνούν όλοι και χωρίς λόγο. Δεν θα βγάζαμε ανακοίνωση ποτέ ενάντια σε έναν εργοδότη που θα τηρούσε έστω και τις μισές υποσχέσεις του.
Εμείς δεν γνωρίζουμε από δικαστήρια, δεν ενδιαφερόμαστε για κόντρες άλλων, δεν παίρνουμε το μέρος κανενός  και δεν έχουμε κανέναν προστάτη. Παραμένουμε μια γροθιά υπερασπιζόμενοι αποκλειστικά το συμφέρον μας.   Έχουμε ως μόνη ασπίδα την δουλειά μας και το ήθος μας. Τα δύο πράγματα που κράτησαν ανοικτή την επιχείρηση τόσο καιρό.

 Κάτι τελευταίο. Άραγε δεν θα έπρεπε να  προταθεί στους εργαζόμενους να δουλέψουν το ξενοδοχείο τουλάχιστον για ένα μεταβατικό διάστημα ώστε  και οι ίδιοι να πληρωθούν , αλλά και να μην παραμένει κλειστό-όπως φαίνεται για χρόνια- στην είσοδο του νησιού το αντικειμενικά καλύτερο ξενοδοχείο? Έτσι όλες οι πλευρές θα είχαν έσοδα μέχρι να βγουν από το σημερινό νομικό αδιέξοδο.

Εις το επανιδείν,
Οι εργαζόμενοι .

Υ.Γ. Η πρωτότυπη ανακοίνωση έχει υπογραφεί από τους εργαζόμενους και είναι στη διάθεση όλων.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger