Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Στις 25 Νοεμβρίου του 1960, τρεις από τις τέσσερις Δομινικανές αδελφές Μιραμπάλ που πολέμησαν σθεναρά ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς του Ραφαέλ Τρουχίγιο, βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και
στραγγαλίστηκαν μέχρι θανάτου. Από το 1981, αυτή η ημερομηνία καθιερώθηκε από οργανώσεις για την ισότητα, τη κακοποίηση και τη βία κατά των γυναικών ως φόρος τιμής στις αδελφές, ενώ το 1999 ανακηρύχθηκε από τη γενική συνέλευση του Ο.Η.Ε. ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας των Γυναικών η σημερινή (25 Νοεμβρίου) και μπορεί οι γυναίκες να έχουν πετύχει πολλά σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, ωστόσο δυστυχώς εξακολουθούν να αποτελούν θύματα βίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει η  τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.
via 2
Η Γραμμή SOS στα δύομιση χρόνια λειτουργίας της έχει δεχθεί 12.313 κλήσεις και 98 ηλεκτρονικά μηνύματα.  Από αυτές οι 7.233 κλήσεις (74%) αφορούσαν σε καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών ενώ οι 2.509 κλήσεις (26%) σε καταγγελίες από τρίτα πρόσωπα, κυρίως από φίλους/-ες, γονείς, συγγενείς κ.ο.κ. Από τις 7.233 κλήσεις που αφορούσαν σε καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών 5.573 κλήσεις (77%) αφορούσαν σε ενδοοικογενειακή βία, 102 (1%) σε σεξουαλική παρενόχληση, 101 (1%) σε περιπτώσεις βιασμού, 7 (0,1%) σε πορνεία, 2 κλήσεις (0,03%) σε trafficking, 876 κλήσεις (12%) σε καταγγελία άλλων μορφών βίας και, τέλος, σε 721 (10%) κλήσεις η μορφή της βίας ήταν αδιευκρίνιστη. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις οι καταγγελίες αφορούσαν σε περισσότερες από μία μορφή βίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η βία δεν κάνει διακρίσεις, όσον αφορά εθνικότητα, οικογενειακή κατάσταση και μορφωτικό επίπεδο, αφού από τις γυναίκες – θύματα βίας, το 68% είναι ελληνίδες και το 8% μετανάστριες, το 49% είναι έγγαμες και το 10% άγαμες, ενώ το 14% των θυμάτων έχουν μορφωτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το 9% ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger