Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Θ. ΣΟΛΔΑΤΟΥ3-11-2014
                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

            1. Ο Βουλευτής εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη Ρώμη.

            Ο Βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος θα μεταβεί στη Ρώμη την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στην οποία θα πραγματοποιηθεί τριήμερη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την «Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, (ΚΕΠΠΑ)» και την «Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, (ΚΠΑΑ)», στα πλαίσια της ιταλικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

2. Τροπολογία για τα ασφαλιστικά των αγροτών.

            Μετά την επιτυχή έκβαση της δυνατότητας συνταξιοδοτήσεως των αγροτών με 40 χρόνια ασφάλισης στα 62 χρόνια, (επιδίωξη και προσπάθεια του Θ. Σολδάτου με 30 συναδέλφους του βουλευτές), κατατέθηκε προσφάτως τροπολογία που αφορά στην παρακράτηση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, έναντι ασφαλιστικών εισφορών, μετά από επιδίωξη του υπουργείου Εργασίας και της Διοκήσεως του Ο.Γ.Α.
            21 βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο Θ. Σολδάτος, επικαλέστηκαν τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρθρο 28 του Κανονισμού 1782/2003, η οποία ορίζει ότι  «οι ενισχύσεις στα πλαίσια των καθεστώτων στήριξης, καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους» και πρότειναν την προηγούμενη εβδομάδα σε σχετικό νομοσχέδιο, το εξής άρθρο:

«Η εφαρμογή της υποπαραγράφου ια 2 του Ν 4254/2014, δεν αφορά τις  πάσης φύσεως  άμεσες ενισχύσεις, επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις,  που καταβάλλονται στους αγρότες από την ευρωπαϊκή ένωση», ώστε να υπάρξει διάκριση μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και των όποιων ενισχύσεων καταβάλλονται στους αγρότες από το Δημόσιο.

3. Κτηματολόγιο, συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Τσουκαλάδων.

            Το Βουλευτή Λευκάδας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Τοπικής Κοινότητας Τσουκαλάδων, με επικεφαλής τον πρόεδρο Αποστόλη Βεργίνη, εξαιτίας του χρονίζοντος προβλήματος του Κτηματολογίου, στην κοινότητα.
            Κατά τη συνάντηση έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., κ. Ηλία Λιακόπουλο, ο οποίος διαβεβαίωσε το Βουλευτή, ότι εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, που θα ορίζει τις περιοχές επαναπροσδιορισμού θέσης και ορίων. Θα ακολουθήσει διαγωνισμός ανάθεσης εργασιών πεδίου και οι  ιδιοκτήτες θα κληθούν να υποδείξουν τα όρια των ιδιοκτησιών τους.
            Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη θητεία του βουλευτή, είχε ιδρυθεί στη Λευκάδα κτηματολογικό γραφείο, στελεχωμένο με μηχανικούς, νομικούς και διοικητικούς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κτηματολογίου στη Λευκάδα, το οποίο καταργήθηκε μετά την αλλαγή κυβέρνησης το 2009.
            Με τη νέα του θητεία ο κ. Σολδάτος, επιδίωξε μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και συνεργασιών με την Κτηματολόγιο Α.Ε., την ενεργοποίηση της εταιρείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά το ζήτημα.

            2. Συνάντηση με το Δ.Σ. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗ.

            Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού Σωματείου του Τηλυκράτη, είχε ο Βουλευτής Λευκάδας το περασμένο Σάββατο, 02 Νοεμβρίου.
            Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα αθλητικά δρώμενα της Λευκάδας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία του νομού και στις προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους της Διοικήσεως του Τηλυκράτη, προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σωματείο.
            Κατά τη συνάντηση αναδείχθηκε η έλλειψη βοηθητικού γηπέδου στη Λευκάδα για τις προετοιμασίες των ομάδων, που ενώ είχε δρομολογηθεί το 2009, τελικά δεν προχώρησε. Συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί πρωτοβουλία αντιμετωπίσεως του ζητήματος, σε συνεργασία με τους φορείς της περιφερειακής ενότητας και τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger