Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ο νικηφόρος αγώνας των εργαζομένων για την υπεράσπιση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ενόχλησε και την διατεταγμένη δημοσιογραφία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο νικηφόρος αγώνας των εργαζομένων για την υπεράσπιση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ  ΑΡΓΙΑΣ
ενόχλησε και την διατεταγμένη δημοσιογραφίαΣυνάδελφοι εργαζόμενοι
Από τις 13 Ιούνη που βγήκε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη που καταργούσε για την καλοκαιρινή περίοδο την ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ,  οι εργαζόμενοι στο εμπόριο με την στήριξη του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  και του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ τους, κινήθηκαν σε όλα τα επίπεδα και ανακλήθηκε η απόφαση. Στην συνέχεια με τις κινητοποιήσεις τους, υποχρέωσαν στην αρχή την αλυσίδα LIDL και μετά και  άλλα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ να την εφαρμόσουν. ( Το κράτος δεν διαθέτει μηχανισμούς εφαρμογής των αποφάσεων που προστατεύουν τους εργαζόμενους, αφού ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των εργοδοτών!!!).
Αυτός ο νικηφόρος αγώνας των εμποροϋπαλλήλων δημιούργησε  αισιοδοξία αφού «έσπασε» το μοιρολατρικό «..δεν γίνεται τίποτα..» . Οι εργαζόμενοι συνειδητοποίησαν στην πράξη την αναγκαιότητα αλλά και αποτελεσματικότητα του οργανωμένου αγώνα μέσα από τα συνδικάτα.
Το γεγονός αυτό ενόχλησε τόσο τους εργοδότες όσο και κάποια τοπικά ΜΜΕ.
Τρανταχτό παράδειγμα  εφημερίδα «ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ» της 18ης Ιουλίου,  όπου στην στήλη EDITORIAL  και με τον τίτλο «ΠΟΤΕ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ….»  λοιδορεί και συκοφαντεί τον αγώνα των εργαζόμενων καλώντας «….κάποιους θερμόαιμους  να πληρώσουν το ΤΕΒΕ και τα ενοίκια…»  των αυτοαπασχολούμενων!!!.   Αναφέρει ψευδώς ότι οι εργαζόμενοι θέλουν όλα τα καταστήματα κλειστά ( ήταν παρούσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και γνωρίζει τι ζητούσαν οι εργαζόμενοι).  Αναγνωρίζει (!!)  το   δικαίωμα για μια μέρα ξεκούραση αλλά λίγο παρακάτω απαιτεί αν πληρώνονται να δουλεύουν ασταμάτητα. Για όλα τα παραπάνω απαντήσαμε με επιστολή την Τετάρτη 23 Ιούλη η οποία λόγω ύλης - όπως μας είπε με e-mail - δεν θα έμπαινε την Παρασκευή 25 αλλά την Παρασκευή 1 Αυγούστου.
Η αντικειμενική εφημερίδα όχι μόνο δεν κράτησε την δέσμευση της για την δημοσίευση της, αλλά δημοσιεύει μια επιστολή  μιας (1) εργαζόμενης που μας καταγγέλλει για τον αγώνα που κάναμε.  ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ΚΑΙ  ΔΙΑΛΟΓΟΣ. 
Αλήθεια πιο «λαγωνικό» ανακάλυψε την μια και μοναδική από όλα τα Σ.Μ. που ζητάει να δουλεύει την Κυριακή; Το έκαναν μόνοι τους ή μαζί με τον εργοδότη, αφού τα επιχειρήματα είναι τα ίδια ( κατάργηση των Κυριακών είναι κατακριτέα όταν δεν αμείβεται …).
Κατά την εκδότρια της εφημερίδας όσοι διεκδικούν τα δικαιώματα τους είναι θερμόαιμοι. Όσοι δεν διεκδικούν και σκύβουν το κεφάλι  είναι ψύχραιμοι. Ζητάει  ραγιαδισμό δηλ. από τους αγωνιζόμενους γιατί αλλιώς ….θα τους στείλει τον λογαριασμό του ΤΕΒΕ και το νοίκι μαζί.  Άσε που η δουλειά χωρίς ανάπαυση δημιουργεί  θέσεις εργασίας… Καλά που δεν ζήτησε την εφαρμογή από όλα τα Σ.Μ. της 4ωρης εργασίας για να…διπλασιαστούν οι θέσεις εργασίας.
Συνάδελφοι  χρειάζεται συνέχιση του αγώνα για «ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΤΩΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ»  όλων των εργαζομένων αφού, έχει ανοίξει στα γεμάτα η συζήτηση για κυριακάτικη λειτουργία  και σε άλλους κλάδους, όπως οι τράπεζες και κάποιες υπηρεσίες του Δημοσίου. Χρειάζεται εγρήγορση από όλους .
ΛΕΥΚΑΔΑ 5-8-2014
  

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger