Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΕΛΛΑΣ ΜΕΣΙΤΕΙΕΣ Α.Ε.: ΟΙΚΟΠΕΔΑ & ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΕΙΣ ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ

   
ΕΛΛΑΣ ΜΕΣΙΤΕΙΕΣ Α.Ε.: 
ΟΙΚΟΠΕΔΑ & ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΕΙΣ  ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ 

Tου  Μιχάλη  Μαραγκάκη        
Στο κτήριο του "Ελληνικού Κέντρου" του Λονδίνου , διεξάγεται εκδήλωση παρουσίασης των «ελληνικών οικοπέδων»  με θεματικό τίτλο «GreeceOffshore Licensing Round 2014» και την ευθύνη της διοργάνωσης  έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος , σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο και το κέντρο έρευνας για ενεργειακή
διαχείριση RCEM.
Στο 2ημερο roadshow παρευρίσκονται γύρω στα 300 στελέχη κορυφαίων εταιρειών ενώ συμμετείχαν η αμερικανική ExxonMobil, η αμερικανική Chevron, η Noble, η Shell, η Statoil από τη Νορβηγία, η ιταλική Eni, Conoco Phillips, η BP και Edison, ενώ παρούσες θα είναι οι ελληνικές Ελληνικά Πετρέλαια και Energean Oil & Gas, αλλά και εταιρείες από την Κίνα.

Προς δημοπράτηση βρίσκονται  20 θαλάσσια οικόπεδα σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη και νοτιοδυτική Πελοπόννησο  τα οποία θα διατεθούν μέσω διεθνούς διαγωνισμού προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ενώ στην α' φάση του roadshow του Λονδίνου για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, έγινε παρουσίαση εννέα επιπλέον οικοπέδων νοτίως της Κρήτης.
Θα μου πείτε τι πετρέλαια ονειρεύονται αφού ο γίγαντας της πολιτικής  Γ.Α.Π. παράλληλα με το «λευτά υπάρχουν» μας διαβεβαίωνε ότι «πετρέλαια δεν υπάρχουν»
Βέβαια όταν το έλεγε έξυνε την μύτη του αμήχανα και εάν γνωρίζαμε την γλώσσα του σώματος θα καταλαβαίναμε ότι έλεγε ψέματα. Επειδή όμως παραμυθιαζόμαστε εύκολα τον πιστέψαμε και του δώσαμε το 40% στις εκλογές του 2009  για να μας μπλέξει με το ΔΝΤ και τα μνημόνια.
 Το ότι ο Αντώνης Σαμαράς έξυνε και αυτός την μύτη του αμήχανα όταν στην εκδήλωση απολογισμού του εξάμηνου της ελληνικής προεδρίας διαβεβαίωνε (ενώ κάποιοι χοντροκοιλαράδες γέλαγαν σαρκαστικά)τα τεράστια οφέλη που θα έχουμε παραχωρόντας  δικαιώματα εξόρυξης στους «βρόμικους» πετρελαικούς κολοσσούς είναι απλή σύμπτωση.
Και τα σαρκαστικά  γέλια των  χοντροκοιλαράδων  συνεχίστηκαν για τις «τριτοκοσμικές αρπαχτές», που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απιστία σε βαθμό κακουργήματος, και εάν συνέβαιναν σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα οι υπεύθυνοι θα αντιμετώπιζαν τον εισαγγελέα!" 
«Τριτοκοσμικές αρπαχτές», σαν την πώληση της «μικρής» Δ.Ε.Η., την εκχώρηση των αιγιαλών, των παραλιών, την νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών και αυθαιρέτων, των καταπατήσεων,την εκχώρηση του Ελληνικού, που θα το δώσουμε και θα πληρώσουμε και από πάνω.
Και δεν μιλώ μόνο για το "σπάσιμο" της ΔΕΗ και τη δημιουργία-πώληση της «μικρής»  ΔΕΗ με προίκα ένα τμήμα ορυχείων και σταθμών παραγωγής (και προσωρινά πελατών) της -ήδη ιδιωτικής κατά 45%- ΔΕΗ η οποία και θα ιδιωτικοποιηθεί περαιτέρω στη συνέχεια. Μιλώ για όλη αυτή τη μικροκομματική- πελατιακή κακοδιαχείρηση χρόνων που παράλληλα με τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές απαξίωσαν την δυναμική κερδοφόρα και εθνικης στρατηγικής σημασίας επιχείρηση ώστε να γίνει εύκολη λεία των αρπακτικών  κερδοσκόπων επενδυτών.Μιλάω για όλα αυτά που διαμορφώνουν σκοτινό και επικίνδυνο μέλλον για τα παιδιά μας.
Εμείς όμως το χαβά μας.Να είναι καλά η «θεά» μπάλα και τα παιδιά της εθνικής που με μαγικό τρόπο μπορούν και ξεπλένουν την κατάντια, μπορούν και αναπτερώνουν  την περηφάνια, το ηθικό μας, μπορούν και μας κάνουν να (νομίζουμε ότι)έχουμε ψηλά το κεφάλι  στις προκλήσεις των καιρών.



Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger