Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Γαλάζια σημαία στο Φρύνι !


Η “Γαλάζια Σημαία” είναι το πιο γνωστό διεθνές σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται στις ακτές και τις μαρίνες που διαθέτουν εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης και πληρούν 32 ακόμη αυστηρά κριτήρια, (καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση  κ.α.)

Μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν προτείνουν προορισμούς στους πελάτες τους.  Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν όλοι οι διαχειριστές των ακτών (Περιφέρειες, Δήμοι, Ξενοδοχεία, Camping …).
Στη Λευκάδα χρόνια ολόκληρα αναπτύσσεται μια άκριτη δραστηριότητα προκειμένου να εκπροσωπηθεί η Λευκάδα σε τουριστικές εκθέσεις, κυρίως του εξωτερικού.                                                       Συμμετοχή σε εκθέσεις χωρών σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης. Συμμετοχή χωρίς στόχευση και με άγνωστο τον τρόπο επιλογής των εκπροσώπων μας κάθε φορά.  Συμμετοχή της πρώην Νομαρχίας παλαιότερα, της Περιφέρειας και του Δήμου Λευκάδας τα τελευταία χρόνια.  Δραστηριοποίηση που σε πολλές περιπτώσεις μοιάζει με δωρεάν εκδρομές αναψυχής ημετέρων παρά με πραγματική, ουσιαστική και αποτελεσματική προσπάθεια προβολής των νησιών μας.
Και ενώ δεν θυμούμαστε κάποιον (φορέα ή αιρετό εκπρόσωπό του) να αποποιείται την … αρμοδιότητα της συμμετοχής σε διεθνείς ή και εγχώριες εκθέσεις προβολής αντίθετα, δεν γνωρίζουμε  φορέα του νομού μας που (δια στόματος του επικεφαλής αιρετού του) να αποδέχεται την αρμοδιότητα της διαχείρισης του έργου του διαύλου, της αξιοποίησης των σχετικών υπαρχουσών μελετών και της συμπληρωματικής εκπόνησης των όποιων νέων απαιτούνται, της δρομολόγησης των διαδικασιών της διάθεσης της άμμου στις παραλίες του νησιού, της προστασίας της χλωρίδας των παραλιών του Κάστρου και της Γυράπετρας, της αποκατάστασης του ανάγλυφου των παραλιών του Αη Γιάννη και της Γυράπετρας …  Δεν γνωρίζουμε έναν να … αναλαμβάνει την ευθύνη για παράληψη, για καθυστέρηση ή εσφαλμένο χειρισμό, για … κάτι βρε αδερφέ (ενδεικτικό και δεν θα επεκταθούμε παραπάνω, το παράδειγμα της επιβολής του χαρατσιού στο διπλάσιο με ευθύνη του … κανένα.)
Χαμένες αρμοδιότητες και ξεχασμένες δυνατότητες (!)  
Δυνατότητες όπως και αυτή της, (κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί αναστολής προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών), πραγματοποίησης προσλήψεων καθαρά εποχικού χαρακτήρα στις ειδικότητες ναυαγοσωστών, απασχολουμένων στους τομείς της πυρασφάλειας κ.α.   Έτσι σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου … υποστυλώνονται η μία μετά την άλλη οι εφτά Γαλάζιες Σημαίες του νομού μας.  Αναφερόμαστε στη σημαία της παραλίας του Κάστρου εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης, στη σημαία της παραλίας στο Πόρτο Κατσίκι εξαιτίας της δυσκολίας εξεύρεσης ναυαγοσώστη (λόγω της μακρινής απόστασης όπως ειπώθηκε αρμοδίως (!) στο δημοτικό συμβούλιο), στις δύο σημαίες των παραλιών του Άη Γιάννη και της Γυράπετρας εξαιτίας της απογύμνωσής τους από άμμο …   Στην περίπτωση των δύο τελευταίων μάλιστα είναι ορθότερο να μιλάμε για το … σβήσιμο των συγκεκριμένων παραλιών  από το χάρτη του νησιού και όχι για τις γαλάζιες σημαίες τους.
“Υποστυλώνονται” οι γαλάζιες σημαίες των ακτών μας, σβήνονται (χάνονται) οι λευκές παραλίες του νησιού της Λευκάδας και οι τοπικοί μας άρχοντες σφυρίζουν … αναρμοδίως.
Το φαινόμενο όμως δυστυχώς δεν αφορά μόνο το φετινό καλοκαίρι.  Αντίθετα, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών ειδήσεων, δεν θα αποκλείουμε το ενδεχόμενο στο άμεσο μάλιστα μέλλον η κοντινότερη παραλία της πόλης της Λευκάδας με Γαλάζια Σημαία να είναι η παραλία … του Φρυνίου.-

                                                           Σεβαστή Κωνσταντινίδη - Ρεκατσίνα
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger