Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ




κ. Μαργέλη.
Έχετε εκλεγεί τρεις τετραετίες δήμαρχος Λευκάδας. Στην συνέχεια διατελέσατε νομάρχης και βουλευτής. Σήμερα τι είναι αυτό που σας οδήγησε να ζητήσετε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών για μια νέα θητεία ως δήμαρχος Λευκάδας ;

Σ.Μ. Όταν σε ηλικία 32 ετών οι κάτοικοι της Λευκάδας με εξέλεξαν  να τους εκπροσωπήσω ως δήμαρχος, δεν φανταζόμουν ότι το 2014 θα
ήμουν ξανά υποψήφιος δήμαρχος και μάλιστα του ενιαίου Δήμου της Λευκάδας με τα νησιά Κάλαμος   και Καστός. Και όμως πήρα αυτή την απόφαση για τους εξής λόγους :
1. Στις προηγμένες χώρες η Τοπική Αυτοδιοίκηση χειρίζεται όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη.
2.  Αυτό το έχουν καταλάβει και οι πολιτικές ηγεσίες στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στις μεγάλες αλλαγές ώστε η Τ\Α να αποκτήσει και στην Ελλάδα τον ρόλο που της ανήκει.
3.  Με βάση τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια, πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω ώστε η Λευκάδα να πρωτοστατήσει σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια.

Ερώτηση :  Η οικονομική κρίση αλλά και η κρίση θεσμών έχει κάνει τους πολίτες δύσπιστους απέναντι σε πρόσωπα που έχουν ασχοληθεί  πολλά χρόνια στην πολιτική όπως εσείς, και ζητάνε νέα πρόσωπα που τους εμπνεύσουν. Τι  απαντάτε σε αυτό το αίτημα ;

Σ.Μ. Κατανοώ πλήρως το αίτημα των πολιτών. Και αυτό είναι η αιτία που το 80% από τα ονόματα που θα δείτε στο δικό μας ψηφοδέλτιο είναι νέα πρόσωπα που ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά και την Τ/Α. Από εμένα ζήτησαν να βοηθήσω με την πείρα που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, ώστε όλοι μαζί να υλοποιήσουμε τα κοινά μας οράματα. Να αλλάξουμε την Λευκάδα.

Ερώτηση : «Να αλλάξετε την Λευκάδα» ακούγεται λίγο παράξενο. Πως γίνεται να αλλάξετε την Λευκάδα και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης ;

Σ.Μ. Και όμως γίνεται !  Θα αλλάξουμε την Λευκάδα και σημειώστε το αυτό που σας λέω. Διότι σήμερα περισσότερο από ποτέ γνωρίζουμε τους τρόπους να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία χρήματα. Θα το καταφέρουμε μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, την συνεργασία με τους κρατικούς φορείς και με καλή διαχείριση.
Το παράδειγμα της Μαρίνας δείχνει το  δρόμο. Σήμερα το ταμείο του Δήμου εισπράττει περίπου 1.200.000 ευρώ από την Μαρίνα  αλλά η  Λευκάδα εισπράττει πολύ περισσότερα από την λειτουργία της Μαρίνας με τις μισθοδοσίες όσων εργάζονται εκεί, από τις αγορές που  κάνουν οι χιλιάδες τουρίστες που νοικιάζουν τα σκάφη και από τις καταναλώσεις και τις αγορές που κάνουν στο νησί μας.
Φανταστείτε πόσο θα αυξηθούν τα έσοδα του Δήμου και των πολιτών αν λειτουργήσουν και άλλες Μαρίνες στο Νυδρί,  στον κόλπο του Βλυχού, στα Σύββοτα και στην Βασιλική. Έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να εξασφαλίσουμε και τα χρήματα για την Κοινωνική μας πολιτική.

Ερώτηση :  Μπορείτε να μας αναφέρετε μερικά παραδείγματα ;

Σ.Μ.  Θα είμαστε δίπλα σε κάθε δημότη. Στα παιδιά, στις μητέρες, στους ηλικιωμένους, στα άτομα με αναπηρία, στους εφήβους, στους ανέργους, στην οικογένεια που βρίσκεται σε κρίση. Γι αυτό θα στηρίξουμε θεσμούς όπως  παιδικοί σταθμοί, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, και τα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Μία από τις δεσμεύσεις μας είναι να ενισχύσουμε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με νέες υπηρεσίες στην υγεία και την πρόνοια, δίνοντας έτσι πραγματικά περιεχόμενο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χρειάζεται όλοι μαζί δημοτικές υπηρεσίες, τοπική κοινότητα, η Εκκλησία, φορείς και πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό υποστηρικτικό δίκτυο μέσα στο Δήμο μας με κύριο στόχο τη φροντίδα στον άνθρωπο !

Ερώτηση : Όλα αυτά φαντάζουν θαυμάσια, όμως ο λαός λέει ότι όταν ακούμε μεγάλα λόγια να κρατάμε μικρά καλάθια.

Σ.Μ.   Δεν είναι καθόλου μεγάλα λόγια διότι πολλά από αυτά έχουμε ήδη υλοποιήσει. Όταν μιλούσαμε για την δημιουργία μιας σύγχρονης Μαρίνας  στην Λευκάδα λίγοι μας πίστεψαν. Οι  περισσότεροι μας άκουγαν με καχυποψία και άλλοι μας χλεύαζαν. Αυτό έγινε με το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας, με  το Δίαυλο,  με τα σχέδια για τον βιολογικό καθαρισμό, με τις πεζοδρομήσεις και τις αναπλάσεις στην πόλη. Οι παλιοί θα θυμούνται τις μεγάλες αντιδράσεις για την πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου. Όμως σήμερα όλοι μιλάνε με ικανοποίηση για όλα αυτά είτε έγιναν είτε υλοποιούνται όπως το νέο νοσοκομείο, ο Δίαυλος και το Τουριστικό Αγκυροβόλιο της Βασιλικής. Τρία πολύ σημαντικά έργα που πριν μερικά χρόνια  φαίνονταν όνειρα. Τα ίδιο  θα γίνει και τώρα με την υλοποίηση νέων έργων που θα αλλάξουν κυριολεκτικά την Λευκάδα.
Ερώτηση : Ισχύει αυτό και για την υποθαλάσσια ζεύξη ;
Σ.Μ.   Η νέα δημοπράτηση που θα γινόταν στις 13 Μαΐου ακυρώθηκε και αυτό θα μας δώσει την δυνατότητα να δούμε το θέμα ξανά με ηρεμία και νηφαλιότητα. Ας περιμένουμε λοιπόν. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα της ύδρευσης. Πριν πολλά χρόνια δώσαμε μεγάλο αγώνα για την ύδρευση της Λευκάδας και ο αγώνας θα συνεχιστεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Γι αυτό και δεν μπορούμε να ανεχτούμε κατηγορίες που χωρίς καμία βάση εκτοξεύονται μς ανευθυνότητα μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Ερώτηση : Μήπως τα περί «ανευθυνότητας» είναι λίγο βαρύ ; Δεν έχουν όλοι το δικαίωμα να καταθέτουν διαφορετικές απόψεις ;

Σ.Μ. :   Μα εδώ πρόκειται περί ανευθυνότητας. Ούτε αντιπολίτευση να ήταν, εκτός και αισθάνονται ως αντιπολίτευση εκτοξεύοντας ακραίες κατηγορίες όπως για παράδειγμα ότι όσοι θέλουν να εφαρμοστούν αποφάσεις θεσμικών οργάνων και συλλογικές προσπάθειες πολλών χρόνων, είναι «εκπρόσωποι συμφερόντων…» Ας μας πούνε τουλάχιστον ποια είναι αυτά τα «συμφέροντα» να τα μάθουμε και εμείς.
Ερώτηση : Εσείς κ. Μαργέλη μιλήσατε προηγούμενα  για νηφαλιότητα και ήρεμο πολιτικό διάλογο. Και όμως επιμένετε περί «ανευθυνότητας»

Σ.Μ.   Σε όλη μου την πολιτική σταδιοδρομία πάντα προσπαθούσα να εκφράσω ένα ήρεμο και συναινετικό πολιτικό λόγο και αυτό θα συνεχίσω να πράττω. Όμως η δική μου πίστη για συναίνεση δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από αυτούς που δεν επιθυμούν συνεργασία και συναίνεση. Και για να σας ικανοποιήσω τους καλώ όλους να μιλήσουμε με επιχειρήματα για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο μας. Να σταματήσουν να υβρίζουν και να μας καταθέσουν τις δικές τους συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις. Διότι άλλο  είναι από την μία να κατηγορείς και από την άλλη να υπόσχεσαι τα πάντα.
Ερώτηση :  Ποια είναι η θέση σας για τον τουρισμό και την τουριστική ανάπτυξη ;
Σ.Μ.  Ο Τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Λευκάδας.
Και γι αυτό πρέπει όμως να δώσουμε έμφαση στον ποιοτικό τουρισμό. Να επενδύσουμε στην ποιότητα καθώς η Λευκάδα δεν μπορεί να φιλοξενήσει αμέτρητο κόσμο. Σε λίγα χρόνια θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεγάλοι οδικοί άξονες που σημαίνει ότι η Λευκάδα θα έρθει πολύ κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα και ότι θα έρθει πολύς κόσμος στη Λευκάδα. Γι αυτό πρέπει να πάρουμε από τώρα τα αναγκαία μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Η Λευκάδα μπορεί και πρέπει να γίνει ένας διεθνής προορισμός για επισκέπτες μεσαίου και υψηλού εισοδήματος.

Ερώτηση :  Έχουμε και άλλα θέματα για τα οποία θα ήθελα την άποψή σας   όπως π.χ. τα θέματα της εκπαίδευσης, της Υγείας, Περιβάλλοντος. Ελπίζω να μας δοθεί η δυνατότητα να τα αναλύσουμε σε μια άλλη συνέντευξη.

Σ.Μ.   Το ελπίζω και εγώ. Πάντως για τα θέματα αυτά θα βρείτε απαντήσεις στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΑΝΙΑ.

Σας ευχαριστώ…
Σας ευχαριστώ και εγώ. 



Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger