Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ



Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίσθηκε η στάση του Δήμου σχετικά με τα τεκταινόμενα στο χώρο της Υγείας και την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ που άφησε χωρίς περίθαλψη τους συμπολίτες μας. Το θέμα στη Λευκάδα είναι ιδιαίτερα σοβαρό γιατί δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί. Πιό συγκεκριμμένα η απόφαση της 26/02/2014 αναφέρει:  


“1. Το ΕΣΥ πρέπει να μεταρρυθμιστεί και ιδιαίτερα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τα χαρακτηριστικά της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, με γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με αμοιβές αξιοπρεπείς και ικανές, ώστε να μπορούν να συντηρούν την επαγγελματική τους στέγη. 
2. Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού είναι στην θετική κατεύθυνση. 

3. Να δοθεί προτεραιότητα στελέχωσης των μονάδων Υγείας σε απομακρυσμένες και μειονεκτικές περιοχές (νησιωτικές & ορεινές) δίνοντας και τα ανάλογα κίνητρα και να αλλάξει το σημερινό καθεστώς με την προκήρυξη θέσεων και κάλυψη όλων των κενών, προς όφελος των πολιτών. 
4. Η απότομη μεταβολή του ΕΟΠΥΥ δημιούργησε προβλήματα στον πληθυσμό σε μια περίοδο με πολλές ιώσεις – επιδημίες και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει το σύστημα.”
Με άλλα λόγια αποφάσισαν να μην κάνουν τίποτα. Πέρα βέβαια απ'το να συνταυτιστούν και να συμπλεύσουν με τις απόψεις του πλέον αποτυχημένου και απεχθή υπουργού υγείας, του Άδωνι Γεωργιάδη. 
Αναρωτιέται κανείς, αν ο Δήμος έλαβε καν υπόψιν του τις ανάγκες των Δημοτών του, με τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ εκτός λειτουργίας, χωρίς συμβεβλημένους γιατρούς, με τα νησιά Κάλαμο και Καστό χωρίς υπηρεσίες υγείας, το νοσοκομείο με υποστελέχωση και το ίδιο το ίδρυμα σε μεταβατική περίοδο. 
Όλα τα παραπάνω, τη στιγμή μάλιστα που ο ιατρικός σύλλογος Λευκάδας θέτει με επίσημη ανακοίνωσή του όλα τα μέλη του στη διάθεση του Δήμου για παροχή υπηρεσιών υγείας σε δομές Κοινωνικού Ιατρείου. 
Πάρα πολλοί Δήμοι, αντέδρασαν στην κρίση που μαστίζει όχι μόνο την οικονομία αλλά και το χώρο της υγείας, με την δημιουργία Κοινωνικών Ιατρείων που καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών, κυρίως των ανασφάλιστων και άπορων, αλλά και ανεξάρτητα από ασφαλιστικό φορέα. 
Ο Δήμος Λευκάδας, παρά το ότι είναι μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, δεν έχει κάνει καμία σχετική ενέργεια, ούτε βέβαια έχει συστήσει δομές Κοινωνικού Ιατρείου. 
Τελικά ποιόν περιμένει ο Δήμος να λύσει το πρόβλημα;

Πατριωτική Κίνηση Λευκάδας
Νικόλαος Μ. Νησιώτης
Πχης ΠΝ εα
Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger