Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

Οι δύο Γενικοί Γραμματείς, από νωρίς το πρωί, συμμετείχαν σε δύο ευρείες και ιδιαίτερα σημαντικές συσκέψεις. Η πρώτη, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπό την
προεδρία του  Υπουργού Αναπληρωτή, Σταύρου Καλαφάτη και αφορούσε την αναδιάρθρωση και τα προβλήματα των δασικών υπηρεσιών, εν όψει και των επικείμενων, εντός των επομένων ημερών, νέων νομοθετικών ρυθμίσεων.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Αγγελάκας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τη δημιουργία μιας σύγχρονης δασικής πολιτικής, με αναπτυξιακό χαρακτήρα, ενώ τόνισε την επιτακτική ανάγκη για κωδικοποίηση και απλούστευση της δασικής νομοθεσίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Καλαφάτης, ενημέρωσε τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας ότι με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία, που θα κατατεθεί, άμεσα, στη Βουλή, επιλύονται σημαντικότατα ζητήματα, όπως οι εγκρίσεις επεμβάσεων σε δάση και δασικές εκτάσεις, η εκτέλεση των πράξεων χαρακτηρισμού εντός χρονικού διαστήματος 45 ημερών, η ρύθμιση θεμάτων δασωθέντων αγρών, τρόποι λειτουργίας επιτροπών και μια σειρά από άλλα χρονίζοντα θέματα.
Συμφωνήθηκε η συγκρότηση 5μελούς επιτροπής, που θα εισηγηθεί στα Υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών συγκεκριμένες προτάσεις για την αρτιότερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών Γιώργος Αμοργιανιώτης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών Κώστας Δημόπουλος, οι Γενικοί Διευθυντές Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη δεύτερη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του Υπουργού Γιάννη Μιχελάκη και τη συμμετοχή του αναπληρωτή Υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της εργασίας που εκπόνησε η επιτροπή αξιολόγησης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, υπό τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Δημήτρη Ραπακούλια.
Από τα στοιχεία που έδωσε η επιτροπή προκύπτει η ανάγκη ενίσχυσης των Αποκεντρωμένων διοικήσεων σε προσωπικό -και μέσα από τη διαδημοτική κινητικότητα- ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες αρμοδιότητες που ήδη έχουν, αλλά και σ’ αυτές που αναμένεται να τους ανατεθούν.
Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων έγινε με βάση επιστημονικά κριτήρια, όπως ο ενεργός πληθυσμός, το γεωγραφικό ανάγλυφο, οι αρμοδιότητες, η νησιωτικότητα και μια σειρά άλλων παραμέτρων.


Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε, αφού οι Γενικοί Γραμματείς μελετήσουν το πόρισμα , σε συνεργασία με την επιτροπή αξιολόγησης να διαμορφώσουν τις τελικές θέσεις – προτάσεις.  
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger