Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Σύλλογος εκπ.κών α.θμιας Λευκάδας

Θέμα : Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για νέες συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβαθμίσεις ή ιδρύσεις σχολείων.
Το Υπουργείο Παιδείας, με πρόσφατο έγγραφό του (169106/Δ4, της 7-11-2013), με θέμα : «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους
2014-15», καλεί τους Διευθυντές Διεύθυνσης να προτείνουν σχολεία που πρέπει να καταργηθούν, να συγχωνευθούν, να υποβαθμιστούν ή και νέα σχολεία που πρέπει να δημιουργηθούν. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση τους ζητά «να ζητήσουν εγγράφως τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεων για κάθε είδους  σχολική μεταβολή (ίδρυση, προαγωγή, συγχώνευση, υποβιβασμό, κατάργηση ή μετατροπές)». (Επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο).
Φυσικά, με το γνώριμο και σ΄εσάς ύφος του και στα πλαίσια της χρόνιας πολιτικής του, που φορτώνει το κόστος της λειτουργίας των σχολείων και της μεταφοράς των μαθητών στους Δήμους (δηλάδή τελικά ξανά στους πολίτες), απαιτεί από σας να δηλώνετε ταυτόχρονα και τη δυνατότητά σας να αναλάβετε αυτές τις λειτουργικές δαπάνες. Κι όλα αυτά μέχρι 20/11/13.
Τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής ευθύνης σας είναι γνωστά και σ΄ εσάς όσο και σ’  εμάς. Γι αυτό σας παρακαλούμε, πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση, να λάβετε σοβαρά υπόψη σας και τη θέση του Συλλόγου μας, η οποία συνοψίζεται  ως εξής :
1.      Δεν υπάρχει ούτε λόγος, ούτε ανάγκη για κατάργηση, συγχώνευση ή υποβάθμιση κανενός σχολείου στο Δήμο μας, ακόμη και σε περιπτώσεις σχολείων που με βάση το νόμο, λόγω μείωσης του μαθητικού δυναμικού,  θα δικαιολογούνταν η υποβάθμισή τους μια και τα σχολεία αυτά προέρχονται από καταργήσεις άλλων σχολείων.
2.      Αντίθετα υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την ίδρυση και λειτουργία ενός κλασικού τμήματος  νηπιαγωγείου, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες φοίτησης για όλα τα νήπια και προνήπια και για να μην υπάρχουν τμήματα των 25 νηπίων- προνηπίων σε αίθουσες που δεν πληρούν τις προδιαγραφές, όπως συμβαίνει σήμερα.
3.      Επειδή η λογική της εγκυκλίου είναι η μετακύλιση στους Δήμους, άρα στις πλάτες των Δημοτών, της ευθύνης και του κόστους για τη μεταφορά των μαθητών αρχικά στα προς κατάργηση ή συγχώνευση σχολεία σάς προτείνουμε:
Στην απάντησή σας να τονίσετε ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση του κράτους η κάλυψη των δαπανών των σχολείων. Η παιδεία είναι υποχρέωση του κράτους σύμφωνα με το σύνταγμα που ισχύει ακόμα στη χώρα μας (άρθρο 16).
             Παρακαλούμε επίσης :
1.      Να μας καλέσετε στις συνεδριάσεις των επιτροπών ή των δημοτικών συμβουλίων που θα συζητήσουν αυτό το θέμα.
2.      Να κοινοποιήσετε και στο Σύλλογό μας τις απαντήσεις σας προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, ώστε να ενημερώσουμε κι εμείς τα μέλη του Συλλόγου μας.
 


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger