Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ Κυβερνητική "δολοφονία": Σκοτώνουν εταιρείες & ανθρώπους με μπλόκο στο ΑΦΜ

Ενώ η κυβέρνηση και η τρόικα έχει στρέψει την προσοχή ολης της χώρας σε ένα έγκλημα του κοινού πιινικου δικαίου κια επιχειρεί να το παρουσιάσει περίπου ως νέα υπόθεση Λαμπράκη (δεν θα πούμε "Τεμπονέρα" γιατί ... πληγώνονται οι εκτελεστές της ΟΝΝΕΔ εκείνης της εποχής) ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου, την ιδια στιγμή περνά μια ρύθμιση που εξοντώνε τις μισές επιχειρήσεις της χώρας και οδηγεί στην ανεργία μερικές εκτοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους ακόμα:  Μπλοκάρει το ΑΦΜ, προκειμένου να εκβιάσει να τακτοποιήσουν τις οφειλές που έχει δημιουργήσει η απάνθρωπη φορολόγηση!.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έχουν εκτοξευθεί στα 60,181 δισ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να εισπραχθεί στην παρούσα συγκυρία αφού οι περισσότερες επιχεριήσεις λόγω της εξαθλίωσης ίσα-ίσα πληρώνουν τους εργαζόμενους και περιμένου να δουν τι θα ξημερώσει αύριο, μήπως αι επιβιώσουν.
Στα φυσικά πρόσωπα που θα τους μπλοκαριστεί το ΑΦΜ δεν θα μπορούν ούτε σπίρι να ενοικιάζουν, ούτε να αγοράζουν το οτιδήποτε που χρειάζεται ΑΦΜ για να ολοκληρωθεί η αγορά. Πρακτικά τους φυλακίζουν...
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, το υπουργείο Οικονομικών, αντί να επιλέξει μία δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση, βγάζει το μαχαίρι και το καρφώνει στην κοιλίά των επιχεριηματιών. Ποιος χάνει; Οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν και θα βρεθούν να αναζητούν δουλειά.
Οι επιχειρήσεις που θα χάσουν τον ΑΦΜ τους δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται με άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες, να εκδίδουν και να λαμβάνουν παραστατικά πώλησης, να εισάγουν, να εξάγουν, να λαμβάνουν χρήματα ή δάνειο από τις τράπεζες, να πληρώνονται για συναλλαγές τους από το Δημόσιο, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, να εισπράττουν επιστροφές φόρων, να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και να μεταβιβάζουν ακίνητα.
Επιπλέον, με τις κατασχέσεις εμπορευμάτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων εντός της επιχείρησης, σε χέρια τρίτων, και τη δέσμευση χρημάτων σε λογαριασμούς όψεως, ουσιαστικά καλύπτεται κάθε πτυχή του κύκλου συναλλαγών μιας επιχείρησης, διακόπτοντας κάθε νόμιμη οικονομική της δραστηριότητα.
Στην περίπτωση των φυσικών προσώπων, σημειώνουν ότι το πάγωμα του ΑΦΜ είναι ένα είδος οικονομικής φυλάκισης, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το επίσης επαχθές μέτρο της προσωποκράτησης, αφού κανείς δεν θα μπορεί ούτε σπίρι να ενοικιάζει
Αν θέλει το υπουργείο Οικονομικών, να βρει λύση, μπορεί, χωρίς οι πολίτες να απειλούνται ανά πάσα στιγμή από την Εφορία με πολλές δόσεις και αυτόματαη ένταξη σε διαδικασία ρύθμισης.
Αλλά προτιμά βα δείχνει στην τηλεόραση τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής" που "σκοτώνουν ανρθώπους" και "εκπαιδεύονται σκληρά σε μυστικά στρατόπεδα" και από ενώ η τρόϊκα τους κλέβει το προτοφόλι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger