Ενημερωτική συνάντηση
Ξενοδοχείο ΒΟΝΙΤΣΑ, 12/9/2013, Πέμπτη 8.30 μμ.
Σας καλούμε στην ενημερωτική συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «ΒΟΝΙΤΣΑ» την Πέμπτη 12/9/2013 και ώρα 8.30 μμ.
Θα μιλήσει ο Κος Νικόλας Βερνίκος και Κα Σοφία Δασκαλοπούλου, με θέμα «τα Νοτάρια της Βόνιτσας». Κατόπιν θα ακολουθήσει συζήτηση, και απαντήσεις σε ερωτήσεις που τυχόν θα κατατεθούν.
Τα Νοτάρια της Βόνιτσας θα αποτελέσουν ένα έργο των 11 τόμων, στηρίζονται σε συμβόλαια ενετικής περιόδου και στα πρώτα χρόνια μετά την πτώση της Γαληνότατης Δημοκρατίας της Βενετίας. Μέσα από τα κείμενα των συμβολαίων αναδεικνύεται η κοινωνική ζωή, τα έθιμα και η ιστορία της ευρύτερης περιοχής.
Τον Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος (560 σελίδες) με την χρηματοδότηση από της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ και σήμερα είναι έτοιμος για εκτύπωση ο δεύτερος τόμος (810 σελίδες), με χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από την διάθεση του πρώτου τόμου. Το υλικό του τρίτου τόμου είναι στο στάδιο της επεξεργασίας. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ενεργεί την φωτογράφιση των συμβολαίων της αντίστοιχης περιόδου, που κατόπιν θα επεξεργαστούν από τον Κο Νικόλα Βερνίκο και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του τέταρτου τόμου.
Ο Νικόλας Βερνίκος είναι καθηγητής ανθρώπινης οικολογίας στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Παρίσι 8 (Vincennes), Δημοκρίτειο Θράκης, Schiller College και Freie Universitaer του Βερολίνου. Ως διεθνής δημόσιος υπάλληλος έχει υπηρετήσει στην Unesco. Είναι διαβίου μέλος της American Anthropological Association (AAA).
Η Σοφία Δασκαλοπούλου είναι κοινωνική ανθρωπολόγος, καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διδάξει στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στα πανεπιστήμια Δημοκρίτειο Θράκης και Freie Universitaer του Βερολίνου. Ιδρυτικό μέλος και πρώτη πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Ανθρωπολόγων, είναι μέλος της διεθνούς Ένωσης Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών (IUAES) και της ΑΑΑ.
Η συμμετοχή σας στην συζήτηση είναι απαραίτητη. Μέσα από ερωτήσεις που θα υποβληθούν (όπως τυχαία έγινε το βράδυ μετά τον εσπερινό στην Παναγία της Ρόμβης) θα δοθούν καλύτεροι προσανατολισμοί και διευκρινήσεις στο σημαντικό αυτό συγγραφικό έργο.