Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Έστω και τώρα, η δημοτική αρχή να μην προκαλέσει ζημιά στο σχολείο μας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ:

Έστω και τώρα, η δημοτική αρχή να μην προκαλέσει ζημιά στο σχολείο μας

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού, από την αρχή που η δημοτική αρχή έθεσε το θέμα κατασκευής δυο (2) λυόμενων αιθουσών βαρέως τύπου στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού μας Σχολείου πήρε σαφή και ξεκάθαρη θέση με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες και το συμφέρον των παιδιών μας.


Η Γενική Συνελευσή μας, με απαρτία που προσέγγιζε το 95%, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ κατά της πρότασης της δημοτικής αρχής αφού:
  Αφενός η προκρινόμενη λύση δεν αντιμετώπιζε συνολικά το θέμα της σχολικής στέγης των νηπίων της περιοχής μας.
  Αφετέρου θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στα παιδιά του Σχολείου μας αφού θα μειωθεί σημαντικά ο ζωτικός χώρος παιχνιδιού και άθλησης των παιδιών μας.

Ο Σύλλογός μας δεν έμεινε αδιάφορος και απαθής, βλέποντας την πρόθεση του Δήμου ν’ αξιοποιήσει τα χρήματα που βρίσκονταν στα συρτάρια του επί  μια δεκαετία. Πρότεινε λύσεις εφικτές, τόσο σε γειτνιάζοντα χώρο με αυτό του σχολείου, όσο και αλλού. Λύσεις που δεν απαιτούσαν επιπρόσθετη χρηματοδότηση παρά μόνο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρημάτων που υπάρχουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οικόπεδο που χαρίζει στο Δήμο μέσα στον οικισμό του Νυδριού ο Ιερός Ναός  Αγίου Ιωάννη της Βαυκερής προκειμένου ν’ αναγερθεί το νηπιαγωγείο. Για να παραχωρηθεί όμως το οικόπεδο, θα έπρεπε να το ζητήσει ο Δήμος...

Η δημοτική αρχή επεδεικνύοντας πρωτόγνωρη αδιαλλαξία, δεν θέλησε ν’ ακούσει ούτε τις δικές μας προτάσεις, ούτε άλλες προτάσεις που ετέθησαν από τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου.

Με συνοπτικές διαδικασίες, επιχειρεί να τοποθετήσει τις δυο προαναφερθείσες αίθουσες στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού.
Αντί να δοθούν χρήματα για την ασφαλή διαμόρφωση του προαυλείου χώρου του σχολείου μας που αποτελεί καθημερινή παγίδα για τα παιδιά μας, σπαταλώνται χρήματα τα οποία δεν δίνουν καν λύση στο κτιριακό ζήτημα της προσχολικής εκπαίδευσης στην περιοχή μας αφού αξίζει να σημειώσουμε πως σήμερα στο Δημοτικό μας Σχολείο φιλοξενούνται ήδη δυο αίθουσες του Νηπιαγωγείου οι οποίες με την κατασκευή των νέων αιθουσών θα “μετακομίσουν” πλέον, λίγα μέτρα πιο εκεί!

ΚΑΛΟΥΜΕ:

1.  Καλούμε την δημοτική αρχή, να σκεφτεί την  ζημιά που θα προκαλέσει στην σχολική κοινότητα της περιοχής μας, έστω την ύστατη στιγμή και να μην προχωρήσει στην  τοποθέτηση των αιθουσών στο προαύλειο του Δημοτικού μας Σχολείου.
2.   
2.  Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που εκλέγονται στην περιοχή μας να σκεφθούν καλύτερα την στάση τους και να επιλέξουν με γνώμονα και κριτήριο το συμφέρον των παιδιών μας.
3.   
3.  Καλούμε με την παρούσα, το Κοινοφελές Ίδρυμα “Αλέξανδρος και Χριστίνα Ωνάση” που χρηματοδότησαν και κατασκεύασαν το Δημοτικό Σχολείο του Νυδριού να συνδράμει με κάθε τρόπο στην αποφυγή της αλλοίωση των σκοπών ανέγερσης του σχολείου.

Τέλος, καλούμε όλους τους πολίτες της περιοχής μας να είναι μαζί μας στην προσπάθεια που κάνουμε αλλά και στις όποιες κινητοποιήσεις προβούμε για την διατήρηση του χαρακτήρα του σχολείου μας.

Το Δ.Σ.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Πίνακας αποδεκτών


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

1.  Δήμαρχος Λευκάδας
2.  Δημοτικές παρατάξεις στο Δήμο Λευκάδας
3.  Δημοτική Ενότητα Ελλομένου
4.  Δημοτική Κοινότητα Νυδριού
5.  Εμπορικό Σύλλογο Νυδριού
6.  Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας
7.  Βουλευτή Λευκάδας
8.  Δημοτικό Σχολείο Νυδριού
9.  Κοινοφελές Ίδρυμα “Αλέξανδρος & Χριστίνα Ωνάση”
10.              Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας
11.              Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
12.              Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Λευκάδας
13.              Ενιαίο Διοικητικό Τομεα Πρωτοβ. & Δευτερβ. Εκπαίδευσης Υπ. Παιδείας
14.              Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας
15.              Υπουργό Παιδείας
16.              Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
17.              Περιφερειακά & Εθνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger