Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ¨ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ¨ Κου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΡΑΒΑΝΗ


Στα πλαίσια των όσων διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο νησί μας και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Λευκάδας και στο Δημοτικό του Συμβούλιο ζητήσαμε την άποψη του επικεφαλής της παράταξης ¨Λαϊκή Συσπείρωση¨ ο οποίος μας παραχώρησε συνέντευξη.
            Με αφορμή την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από το Δ.Σ. της 15ης Απριλίου 2013 μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς συνέβη
            Ήταν η πιο ακραία έκφραση ενός φαινομένου με συμβούλια με πάρα πολλά θέματα, με πίεση χρόνου με όχι αναλυτική όπως χρειάζεται και επισταμένη εξέταση των θεμάτων για να μην υπάρξουνε λάθη, ήταν η πιο ακραία που εμφανίστηκε. Με περισσότερα από 50 θέματα ημερήσιας διάταξης συν 5-6 εκτός ημερήσιας, μιλάμε για 60 θέματα περίπου δηλαδή, ενώ ήδη είχαμε φάει δύο ώρες με ερωτοαπαντήσεις στην αρχή. Αυτά τα 60 θέματα για να πεις ότι ασχολείσαι κάπως βλέποντας ορισμένες πλευρές, θέλεις ένα δεκάλεπτο τουλάχιστον το κάθε θέμα. Να εκφωνηθεί, να γίνει κάποια εισήγηση, να πει κάποιος κάτι , να γίνει η ψηφοφορία θέλει ένα δεκάλεπτο. 60 θέματα από ένα δεκάλεπτο το καθένα σημαίνει δέκα ώρες και δύο που είχαμε φάει το σύνολο 12 ώρες. Σημειωτέον η συνεδρίαση ξεκίνησε 7 η ώρα τα απόγευμα και θα τελείωνε 7 η ώρα το πρωί. Είναι δυνατόν μετά τις μια η δύο τη νύχτα να συζητιόνται τέτοια θέματα; Δεν είναι δυνατόν. Εκεί υπήρξε μία διαμαρτυρία και επελέγη η αποχώρηση για να δοθεί ένα μήνυμα ότι εδώ χρειάζεται να δούμε τη λειτουργία του Δ.Σ. αλλιώς και όχι με αυτό τον τρόπο ο οποίος είναι απαράδεκτος. Η Δημοτική Αρχή δεν δέχτηκε απολύτως τίποτα. Να σας πω και κάτι το οποίο είναι στα πρακτικά αλλά δεν το έχουμε δημοσιοποιήσει.  Μιλώντας εγώ τους έκανα μία πάσα. Λέγοντας ότι είναι μια συγκυρία, ήταν πολλά τα θέματα, ήταν ανάγκη να τα δούμε, πέστε να το δούμε τώρα αλλά να καταβληθεί προσπάθεια να οργανώνεται η λειτουργία του Δ.Σ. με έναν άλλο τρόπο και να μην φτάνουμε με 60 θέματα. Ήταν εντελώς ασυγκίνητοι. Και πολύ φοβάμαι ότι θα ξαναπάμε στα ίδια. Θα επαναληφθεί το φαινόμενο. Βλέποντας τη δήλωση του προέδρου του Δ.Σ. καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει προοπτική καμμία. Καταρχήν επιλέγει η Δημοτική Αρχή μέσω του προέδρου του Δ.Σ. για τον εαυτό της το ρόλο του συνεπούς, αυτού που βάζει προτεραιότητα τα προβλήματα του Δήμου και δεν ασχολείται με τις εντυπώσεις. Όλα τα άσχημα τα αφήνει για την αντιπολίτευση. Είναι δυνατόν να πάμε έτσι μπροστά; Εάν έλεγε ότι υπήρχε αυτή η ανάγκη και θα καταβάλλουμε προσπάθεια να το δούμε συνεκτικά από δω και έπειτα να μην έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα δεν θα αντιδρούσε κανείς. Εμένα με εκπλήσσει το εξής φαινόμενο με αυτή την πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής. ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑ θέμα δεν έχει κάνει λάθος, εν πάση περιπτώσει δεν είχε τίποτα να διορθώσει. Και για το συγκεκριμένο θέμα μας φέρνει παράδειγμα συμβούλια άλλων γειτονικών Δήμων με εξίσου πολλά θέματα. Και τι θα πει αυτό; Εμείς βάλαμε φωτοστέφανο σε κανένα άλλο Δήμαρχο ή Δημοτική Αρχή για να μας το φέρνει ως επιχείρημα;
            Κρίνοντας την μέχρι τώρα πορεία αυτού του Δ.Σ. 2,5 χρόνια τώρα πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μία φράση;
            Πιστεύω ότι είναι μια Δημοτική Αρχή αν πάρουμε από τα αποτελέσματα, στο τέλος αν θα τραβήξουμε τη γραμμή να κάνουμε τη σούμα όπως λέμε θα είναι πιθανόν η πιο φτωχή. Όχι από τις πιο φτωχές. Η πιο ΦΤΩΧΗ. Και κείνο που θα ήθελα να τονίσω είναι το πνεύμα που η Δημοτική Αρχή έχει. ΟΛΑ τα ξέρει, ΟΛΑ τα κάνει καλά, κουβέντα από πουθενά δεν δέχεται όλοι οι άλλοι βυσσοδομούν εναντίον της, Κράτος αντιπολίτευση παρατάξεις κόμματα κ.τ.λ. Εγώ σας λέω ότι δεν βυσσοδομούμε εναντίον κανενός. Πήγαμε εκεί πέρα ως παράταξη να πάρουμε μέρος στο Δ.Σ. για να συμβάλλουμε σε μερικά πράγματα και βεβαίως να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας. Σε αυτό δεν κάνουμε πίσω με τίποτα. Θα διευκολύναμε στα πρακτικά πράγματα για να προχωρήσει η δουλειά πάρα πολύ σε όλα. Με αυτή τη διάθεση πήγαμε. Ε δεν βρήκαμε ανταπόκριση. Και αυτό είναι πάρα πολύ ΑΣΧΗΜΟ. Και τώρα τελευταία αρχίζουνε και φαίνονται τα μεγάλα κενά, οι μεγάλες αδυναμίες και οι μεγάλες ολιγωρίες. Χάνονται έργα κι μια σειρά πραγμάτων που δεν γινονται.
            Κάτι παρεμφερές. Βλέπουμε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. υπάρχουν έντονες αντιπαραθέσεις και για τα πιο απλά πράγματα. Μου εξηγήσατε που οφείλεται αυτό. Από την πλευρά σας τι θα προτείνατε, όσο βέβαια περνάει από το χέρι σας σαν παράταξη, να αλλάξουν θεσμικά αλλά και ουσιαστικά, ώστε να παράγεται ουσιαστικότερο έργο;
            Κοιτάξτε οι αντιπαραθέσεις πρέπει να γίνονται πάντα με ένα κόσμιο τρόπο. Οι φωνές, οι αντάρες, οι βρισιές κ.τ.λ. δεν ταιριάζουνε και δεν κάνει για οιονδήποτε λόγο. Αυτό πρέπει να πάει στην άκρη και όποιος έχει ευθύνη για τέτοια φαινόμενα πρέπει να το φροντίσει να μην ξανά υπάρξει. Από κει και ύστερα μπαίνουμε στην ουσία των θεμάτων. Υπάρχουν μερικά ζητήματα στα οποία δεν μπορείς ούτε να κάνεις λίγο πίσω, ούτε να αντιπαρέλθεις. Π.χ. έγινε φέτος μία πολύ μεγάλη αύξηση στα τέλη. Τα μισά τέλη δεν τα δέχτηκε η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια. Τα μισά, έπειτα από ένσταση της Δημοτικής Αρχής έγιναν δεκτά. Εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει πολύ μεγάλη αντιπαράθεση. Δεν μπορείς να έχεις στην κοινωνία στην μέγγενη και να έρχεται ο Δήμος από αρωγός του Πολίτη να του βάζει το μαχαίρι στο λαιμό. Εγώ αντιλαμβάνομαι και το δέχομαι ότι πρέπει να λειτουργήσει ο Δήμος, να είναι ανταποδοτικά τα τέλη. Αλλά δεν μπορείς να τα διπλασιάζεις και να τα τριπλασιάζεις. Το νερό ας πούμε. Και να θέλεις να στο πληρώσει ο φτωχός άνθρωπος. Και να βγάζεις λογαριασμούς των 700, των 1000 και 2000 ευρώ για μοναχικούς ανθρώπους που δεν καταναλώνουν ούτε 2 κ.μ. το μήνα. Οι για μικροεπιχειρήσεις που θέλουν να βγάλουν το καλοκαίρι, δεν είναι δυνατόν. Εκεί θα υπάρχει αντιπαράθεση. Αλλά με όρους. Ούτε με βρισιές ούτε με άλλο τίποτα. Με τις βρισιές υπάρχει πράγματι ένα θέμα. Ούτε μπορεί να είναι υπαινιγμοί κάθε φορά για κάθε θέμα εις βάρος του ενός και του άλλου. Άρα στην πολιτική ουσία δεν μπορεί παρά να υπάρχει σύγκρουση και αντιπαράθεση η οποία όμως πρέπει να γίνεται με πολιτικούς όρους. Αυτό εξάλλου είναι υγεία. Τα συλλογικά όργανα που είναι μέσα τόσες παρατάξεις δεν μπορεί παρά να έχουν διαφορετικές γνώμες και να γίνονται πολιτικές αντιπαραθέσεις.
            Μερικά θέματα που αφορούν τον Δήμο Λευκάδας. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, και το νησί δεν μοιάζει να είναι έτοιμο. Υπάρχουν πολλές παραλείψεις και η εικόνα του νησιού δεν είναι αυτή που θα έπρεπε για να υποδεχθεί τους τουρίστες. Π.χ. τα σκουπίδια υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα.
            Έχω πολλά χρόνια που νιώθω ότι δεν είναι έτοιμο. Θα σας πω ένα περιστατικό που συνέβη πριν από πολλά χρόνια. Ευρισκόμενος στην Αθήνα έτυχε να ακούσω συνομιλία διπλανού τραπεζιού που έλεγε που πήγαν διακοπές. Λέει λοιπόν ο ένας. Πήγα Λευκάδα. Το ωραιότερο νησί αλλά και το πιο παραμελημένο και βρώμικο. Έκατσα λοιπόν και τον άκουσα αυτόν τον άγνωστο άνθρωπο με προσοχή. Ε η κατάσταση είναι αυτή. Ο Δήμος πως μπορεί να συνεισφέρει εδώ; Ο δήμος μπορεί να συνεισφέρει με το δικό του αντικείμενο και με τις δικές του υποχρεώσεις. Την καθαριότητα του νησιού, την ύδρευση του νησιού, τα ζητήματα αποχέτευσης του νησιού, μια σειρά δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση της πόλης αλλά και με τη ζωή. Ε σε αυτά δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Και η αιτίες είναι δύο. Η μία είναι ότι οι όροι που λειτουργούνε και δουλεύουνε οι Δήμοι είναι πάρα πολύ κακοί, έχουμε στεγνώσει κυριολεκτικά από πόρους και δω φταίει το Κράτος. Η άλλη είναι ότι η ίδια η οργάνωση της αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων που έχει του δυναμικού που έχει άρα και του αποτελέσματος από την πλευρά του Δήμου είναι πάρα πολύ χαμηλή. Και σε αυτό επί χρόνια δεν γίνεται κάτι. Δεν ξέρω πως θα πάμε φέτος με το νερό. Πρόπερσι ήταν τραγική η χρονιά. Εκτεταμένα τμήματα του νησιού δεν είχανε νερό. Ή η καθαριότητα. Βρωμάει ο τόπος.
            Στο ζήτημα με το νερό χάθηκε και μεγάλη ευκαιρία με το έργο της τηλεμετρίας που θα επίλυε το θέμα.
            Τρία έργα χαθήκαν. Τώρα τελευταία η τηλεμετρία και άλλα δύο τα προηγούμενα χρόνια. Και για μας το πρόβλημα του νερού είναι κρίσιμο πολύ. Θα έπρεπε να πέσουμε πάνω σε αυτά τα έργα με τα μούτρα να υλοποιηθούν.
Εγώ πάντως συνεχίζω να έχω ένα ερώτημα. ΓΙΑΤΙ; Παρόλο που το συζητήσαμε στο Δ.Σ. δεν μου έχει απαντηθεί. Δεν μπορώ να φανταστώ τόσο μεγάλη ολιγωρία και ανικανότητα. Να χάσουμε το έργο. Το αντιλαμβάνονται όλοι, το αντιλαμβάνεται και ο Δήμαρχος που παρακολουθεί το θέμα και το ζει. Και η Δημοτική αρχή. Γιατί να συμβεί έτσι; Δεν θα έπρεπε να συμβεί επ’ ουδενί. Κι όμως συνέβη. Από την ώρα λοιπόν που ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί η Λευκάδα είναι ανέτοιμη. Δυστυχώς ενώ τα πράγματα θα έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετικά, έχουνε ρίξει το Λαό η τωρινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες στη μέγγενη η οποία τον έχει ξεζουμίσει. Τον έχει διαλύσει και τα επόμενα χρόνια θα είναι χειρότερα δυστυχώς. Μην περιμένετε αυτά που λένε ότι θα αρχίσει η ανάκαμψη, θα φτιαχτεί η Ιονία οδός κ.τ.λ. Η ανάκαμψη θέλει επενδύσεις, θέλει δουλειές, θέλει κατανάλωση εσωτερική και ο κόσμος δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του. Άρα είναι δύσκολη η προοπτική και θα έπρεπε από πλευράς Δήμου όσο του αναλογεί να είναι άλλη η πορεία.
            Από τους πολίτες της Λευκάδας τι περιμένετε; Θα θέλατε περισσότερη συμμετοχή, περισσότερη δράση και αντίδραση;
            Συνήθως δεν θέλω να το βλέπω σαν ξεχωριστά κομμάτια. Ο ηγέτης και ο Λαός. Αλλά όμως η στάση του πολίτη είναι συνέπεια και της στάσης των ηγητόρων. Να συμμετέχει ο λαός της Λευκάδας στα του Δήμου. Κάποιος πρέπει να το φροντίσει αυτό. Να δώσει το έναυσμα. Να διαμορφώσει όλες εκείνες τις δραστηριότητες που χρειάζονται ώστε ο κόσμος να αρχίζει να ασχολείται. Από την ώρα που αυτό δεν γίνεται ο πολίτης βυθισμένος μέσα σε ένα τεράστιο κυκεώνα προβλημάτων χάνεται και δεν συμμετέχει. Και μετά έρχεται η απογοήτευση και λέει άστα δεν γίνεται τίποτα. Για παράδειγμα τώρα που ξεκινάει η τουριστική περίοδος σας λέω το εξής: Εγώ αν ήμουνα Δήμαρχος θα έβγαζα μια ανακοίνωση. Να καλώ τον κόσμο από γειτονιά σε γειτονιά να συζητάμε τα διάφορα προβλήματα, εμφάνιση πόλης και πολλά άλλα.. Εγώ θα δεσμευόμουνα ότι θα κάνω αυτό και αυτό αλλά και οι πολίτες να κάνουν εκείνο εκείνο και το άλλο. Θα έδινα μια άλλη ώθηση και κατεύθυνση. Ε ο Δήμαρχος δεν φαίνεται πουθενά. Χρειάζεται οι ηγήτορες να διαμορφώσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις να βγει ο Λαός στο προσκήνιο και να μην μένουμε στη λογική ψηφίζω και για τέσσερα χρόνια σου αναθέτω να κάνεις ότι θέλεις.
            Για το θέμα των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων είχατε πει ότι καλό είναι όπως εξελίχτηκε για τη Λευκάδα, αλλά τηρούσατε μια επιφυλακτικότητα όσο αφορά το μέλλον.
            Να σας πω. Καλό από την άποψη ότι εδώ υπάρχει μια Σχολή, για όσο υπάρχει, χωρίς να γνωρίζω τι θα συμβεί στο μέλλον. Από την άποψη ότι εδώ θα είναι μερικές εκαντοντάδες παιδιά και θα παίρνει ζωή η πόλη είναι αναμφισβήτητα καλό. Αυτό όμως δεν είναι το βασικό κριτήριο ύπαρξης ενός ανώτατου η ανώτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Έχω πει ότι πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο. Προς τα πού θα βαδίσουμε ως χώρα. Που θα πάει η οικονομία και η κοινωνία τα επόμενα χρόνια; Θα αναπτύξουμε την αγροτική παραγωγή; Μερικούς βιομηχανικούς κλάδους; Τις υπηρεσίες; Σε πάρα πολλές περιοχές τον τουρισμό; Άρα θέλω ένα μοντέλο εκπαίδευσης τριτοβάθμιας, το οποίο θα μου βγάζει τους ειδικούς για αυτή την παραγωγή και φυσικά για τις ανάγκες της κοινωνίας. Αυτή η μελέτη δεν υπάρχει. Όσες σχολές γίνανε δεν γίνανε κατόπιν μελέτης που να λέει τόσους χρειάζομαι οπότε τις σχεδιάζω έτσι. Δεν υπάρχει τέτοια μελέτη ούτε στο σχέδιο ¨ΑΘΗΝΑ¨ ούτε υπήρξε ποτέ. Παίρνοντας οι κυβερνήσεις, το δίκαιο αίτημα του Λαού για εκπαίδευση για καλύτερο μέλλον, σκορπίσανε ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη τη Ελλάδα τα οποία δεν είχαν καμμία υποδομή. Σε ερώτηση μου σε ένα Δ.Σ. σε ένα εκπρόσωπο των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων εδώ στη Λευκάδα, για το ποιο ποσοστό δουλεύει στην ειδικότητά του η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζει. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι κανείς δεν δουλεύει. Και δυστυχώς το Κράτος επ’ ουδενί δεν θέλει να λύσει ουσιαστικά το θέμα. Το σχέδιο ¨ΑΘΗΝΑ¨ ήταν οι ανάγκες όπως τις βλέπει σήμερα η εξουσία και όπως τις δρομολογούνε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εμείς ζητάμε Πανεπιστήμια με βάση τις ανάγκες τις οποίες έχει ο Λαός, η κοινωνία μας και η παραγωγή μας σε ένα βάθος 20-30 χρόνων. Από τη στιγμή που δεν γίνεται αυτό αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά είναι μπαλώματα και είναι καταστάσεις που κάθε λίγο αλλάζουνε και δεν πρόκειται να αποδώσουν ποτέ. Όσο κι αν έχουμε ικανότατο προσωπικό σε καθηγητές, διοικήσεις κ.λ. υπάρχει πάντα το αλλά.
            Βασικά προβλήματα του νησιού που πρέπει άμεσα να επιλυθούν ώστε και η ζωή των πολιτών να βελτιωθεί όσο γίνεται και να αποδώσουν στο νησί αυτό που πιστεύουμε ότι του αξίζει.
            Υπάρχουν μια σειρά προβλήματα που είναι ευθύνη του Δήμου και τα αναφέραμε. Εδώ χρειάζεται τομή άμεσα. Δεν μπορούν να λυθούν με μαγικό ραβδάκι αλλά πρέπει να γίνει το καλύτερο δυνατόν μέσα στις δυσκολες οικονομικές και άλλες συγκυρίες. Από κει και έπειτα δυστυχώς στην Λευκάδα αλλά και σε όλη την Ελλάδα πάμε μονοκαλλιέργεια τον τουρισμό. Έχει τελειώσει η αγροτική παραγωγή. Λάδι, κρασί και μια σειρά άλλα προϊόντα. Οι όροι που αναπτύσσεται τρόπος του λέγειν αναπτύσσεται η αγροτική παραγωγή είναι όροι καταστροφής. Το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο. Μεγαλύτερο από το κόστος να αγοράσουμε τα ίδια τα προϊόντα. Δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν έχουν αλλάξει οι όροι ώστε να μπορείς να πεις ότι πρόκειται να πάρει μια μαζική έκταση, μια μαζική βάση και να πεις ότι κάτι αλλάζει στον αγροτικό τομέα. Είχαμε ένα εμπόριο, βιοτεχνία κ.λ. . Δεν υπάρχει πλέον τίποτα. Και βέβαια ο τουρισμός που είναι ένα σημαντικό στοιχείο εισοδήματος είναι όχι πάνω σε πήλινα πόδια αλλά κυριολεκτικά στον αέρα. Δεν υπάρχει κάτι και πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά προγράμματα να στηρίξουν την προσπάθεια.
            Ένα σχόλιο για την αλλαγή ηγεσίας στο ΚΚΕ. Πως τη βλέπετε; Και τι να περιμένει γενικά ο κόσμος από το μέλλον;
            Κοιτάξτε είναι ένα φυσιολογικό πράγμα. Μετά από 22 χρόνια υπάρχει αλλαγή του Γραμματέα. Το ερώτημα συνήθως είναι το εξής. Η αλλαγή προσώπου στην ηγεσία σημαίνει και κάτι άλλο; Δεν σημαίνει κάτι άλλο. Έχουνε ψηφιστεί τα κείμενα το πρόγραμμα, το καταστατικό του κόμματος, θα συνεχίσει το δρόμο του με ορισμένες τροποποιήσεις, με ορισμένες αλλαγές, ορισμένες αναδιατάξεις σε ορισμένα ζητήματα. Δεν σημαίνει κάτι άλλο. Θα χρειαστεί το ΚΚΕ με έναν αιώνα ιστορίας να συνδεθεί πολύ γερά με το Λαό, με τα βάσανα και τα προβλήματά του, να δημιουργήσει ένα κίνημα βαθιών αλλαγών υπεράσπισης του εισοδήματος του Λαού και των εργαζομένων και να το συνδέσει αυτό με την προοπτική του νεοσοσιαλισμου. ΑΝ καταφέρει να το κάνει θα έχει λεωφόρο μπροστά του. Αν όχι θα έχει δύσκολο δρόμο. Όσον αφορά για τον Λαό τι να περιμένει από το μέλλον έχω να πω ότι για να δει μια ουσιαστική αλλαγή στη ζωή του στα εισοδήματά του θα περιμένει δεκαετίες. Υποβαθμίζονται και υποτιμώνται όλες οι αξίες. Η αξία της εργατικής δύναμης και του εργατικού προσωπικού με 400 ευρώ, η αξία της γης, των ακινήτων. Κάποιοι θα αγοράσουν. Κάποιοι θα επενδύσουν. Αυτό όμως θα γίνει με όρους για να πλουτίσουν ελάχιστοι και κυρίως ευρωπαϊκές πολυεθνικές και κοντά σε αυτούς μερικές από τις μεγαλύτερες εγχώριες επιχειρήσεις. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή γίνεται μια χώρα, η οποία θα είναι κυριολεκτικά παράδεισος για το μεγάλο πολυεθνικό κεφάλαιο, κυρίως το ευρωπαϊκό αλλά και το Ελληνικό. Χωρίς να αποκλείεται να πάμε σε δεύτερη φάση κρίσης κα να έχουμε ακόιμα χειρότερα.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger